sobota 2. listopadu, 02:35 Svátek má Památka zesnulých
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Co se jinam nehodí
hodnocení: 4.60
Diskutujte!
Je spousta věcí na které tu není chlíveček
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Potřebujete si zanadávat? (II)
Manco, ale ten kohout je krásný... ber klady - nemusíš přehazovat kompost, bude dříve rozložený i s hnojivem , bonus by byl občas vajíčko...
Já si musím zanadávat z jiného konce. Měla jsem tu opraváře na pračku, při ždímání rachot. Tak že přijede ráno po 9té, v 11 jsem volala, co se stalo, zapomněl že jde k zubaři, přijede odpoledne, přijel před 17 hod., výměna ložisek 1800,... dobrá zpráva že šlo opravit.
Občas mi fakt tečou nervy. Všechen mulč vyhrabaný do trávy, kompost taky, kytky vyhrabané, věčně něco přihrabuju. Rašící cibuloviny zlámané. Všechno pos..., děti na botách, na kočárku, terase. Na všem mám větve, když raší plevel, nemůžu vytrhnout, když kytky povyrostou, zvedáním větví si to polámu sama. Na vlastní zahradě nemám klid.
Oni mají svoje oplocené a je jim to jedno.
Ještě půjdu za starostou, myslíte, že má nějaké páky?
Vajíček letos asi 25, pod králíkárnou.
Manco, nějaké asi má. Ale pokud bude ten pejsek, tak ať je párkrát prožene. Měli jsme to na chalupě. Jezevčík ani labradorka je nikdy nezabili ale provětrali jim peří. A i kdyby k nějakému uhynu došlo, mají být doma. Slepice si to docela pamatovaly. Nadává se tu na kočky, neříkám, že někdy ne oprávněne ale to je nic proti slepicím.
Manco, tak aspoň připrav kurník, kde by mohly snášet vejce (pro tebe), nebo je odchyť a budeš mít slepičí polévku či slepici na paprice.
SPIKE radí dobře
Mančo, se sousedy je vždy trochu potíž než se nastaví nějaká pravidla. Znám to víc než dobře. Sousedovic kůzlata zvládla vždy spás v naší zahradět cokoliv ... ale my jsme neměli dobrý plot. prý .. my musíme udělat tak, aby jejich kůzlata k nám neutíkala. Potom my máme nasázeny sromy příliš blízko k plotu a jejich kozy na plot vylezou a stromy ožerou - dávno tomu, kdy stromy vysázeny byly a oni zahradu koupili - jejich zahrada veliká, ale kozy jsou uvázány tak, aby na plot dosáhly a vylezly.¨
Ale taky jsme asi prudiči ... z našeho ořešáku jim padají do jejich zahrady ořechy a listí .. měli bychom si "zamést před vlastním prahem".
Manco oznamte sousedům , že si do týdne přivezete pejska, tak ať si pohlidají slepice, že za ně neručíte😉
Já mám zase na zahradě kočičí hovna kam se člověk podívá . Co s tím?
Říkají, že si kočky pamatují postříkat vodou, pistolkou od Vietmanců, vyzkoušeno nemám.
No nic,až zítra
Kočky jsem odnaučila chodit do zahonu čajem - vylouhované usučené sáčky jsem zakapala eukalyptovým nebo mátovým olejem, nechala přes noc, aby se vůně pekně rozležela celým sáčkem a rozházela po záhonu. Vydrželo to vonět celou sezonu a byl klid.
Jinak moje šteňátko howavarta 4-5 měsíců sežralo sousedům kohouta a slepici. z kohouta zbylo 1 pírko, ze zasloužilé nosnice kroužek
Před 5-ti roky jsem řešil to samé. Kočičince všude, ochcané sklepní okénka, dveře, krb, zahradní nábytek, ... Týna (pes) to vyřešila. Každý psa mít nemůže, ale třeba by to částečně vyřešil poplatek za kočku, jako je za psa, který neleze přes ploty a nesere u sousedů. Je spousta psích plemen, kteří jsou menší než kočky, tak proč ne. Kočkomilové mě asi sežerou, ale jaký je v tom rozdíl?Když máte psa pouze doma, tak za něj platíte, stejně jako kyž ho máte venku. Proč musí mít někdo 5 - 10 koček? Mám 3 sousedy se 14-ti kočkami dohromady, ale k nám už nechodí a když, tak na vlastní nebezpečí.
Co s tím irisko? Mě pomáhala než jsem si pořídil psa airsoftová pistole a elektronický plašič. Musí se bát k vám vlézt. Nic jiného nepomůže.
Taku psa máme, ale jen na dvoře, na zahradu má zákaz , protože vše ochcaval. (Jahody rajský, papriky....) Ten plašič neznám, pomůže to?
Irisko, není to 100%, ale připadalo mi, že se to zlepšilo a migrace nechtěných návštěvníků přes naší zahradu se snížila na polovinu. Nevýhodou je, že působí pouze na pár metrů.
Já mám tento ↓↓↓
[www.odpuzovac-kocek.cz]
Taku dík, mě stačí něco malého, už jsem to zkoukla, je to dosah do 7 metrů, to je akorát. Nemůžu mít víc, protože okolo sousedí mají pejsky. Proto chodí kočky k nám