|
|
neděle 8. března, 08:53 Svátek má Gabriela
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Co se jinam nehodí
hodnocení: 4.60
Diskutujte!
Je spousta věcí na které tu není chlíveček
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Potřebujete si zanadávat? (II)
Ten ples nebyl jen letos, nevím, jestli je každý rok, ale četla jsem o něm asi tak předloni. Jen nám ukazují, co všechno si můžou dovolit a my musíme jen zírat
Jani, souhlas. Je to otřesný. Ale pořád jsou to jen rozhazované peníze, kterými se nám vysmívají do obličejů.
Ale brzy, podle zapojení prezidentské loutky pod kuratelou zbrojní lobby, půjde o krk.. Že nemá morálku. to je známé dávno.Tohle je jen další drobná tečka, o kterou nás náš jinak velmi všímavý tisk ochudil.V mnoha článcích se řešil Musk se zdviženou rukou po projevu. A co je třeba tohle? Prezident Pavel převzal dar od ukrajinské jednotky pojmenované po vrazích z SS | Deník TO
A tohle už je skutečně válečné bubnování. Jeho názor je dokonce v rozporu s ministerstvem obrany, které se přiklání k uvážlivějšímu řešení.Zatím. Nehovořím o průzkumu veřejného mínění, kdy velká většina obyvatel byla proti přímému zapojení.
Prezident chce Čechy v mírové misi na Ukrajině. Obrana to má za předčasné - Seznam Zprávy
A tady půjde o krk. Pevně doufám, že se nedočkám chvíle, kdy skutečně o ten krk půjde a pak bych určitě připomněla slova, kterými jsem před jeho volbou varovala.

Do voleb je bohužel daleko....
Musím si taky zanadávat. Včera jsem prohlížela a dohledávala foto čemeřic na Alegru, PL. Koukám na foto čemeřice, říkám si, tj. mi povědomé, jako moje. Tak jsem si to zvětšila, samozřejmě moje fotka. Malými písmeny tam bylo psáno foto zákazníka. Tu fotku jsem dávala pouze na week.
Aleno,
, aspoň tě může těšit jak pěkný fotky a čemeřice máš.Ale že to poznáš? Mě by to nějak nenapadlo ani pčedpokládat.
Bylo to loňské Brunello, taková zvláštní fotka s okolím, proto mě to trklo a dohledala jsem, no .....
Ne, že by mi to připadalo férový aůe beru to tak, že mají většinou dost nízký ceny, tak si pomůžou takhle. Ale jak vidnou koukají sen, tak nevím, jestli je dál chválit, aby obratem nezfražili. Ale ještě jednu reklamu jim udělám.Dám to na nákup kytek.
Před rokem někdy v květnu nebo červnu mi došla trpělivost a šla jsem za starostou, aby vysvětlil sousedům, že není možné pouštět slepice volně. A co myslíte, stále tu běhají. Poslal vytýkací dopis a jednu sousedku se pod pohrůžkou pokuty podařilo přesvědčit. Teď ke mně ovšem začly chodit slepice od vzdálenějších sousedů a můžu začít nanovo. Tito dostali vytýkací dopis taky, ale aby se starosta přišel podívat, kde je výběh, tak na to nemá čas. Jo oni si vlastně s Pepou tykají... Jsme malá obec a starosta bydlí možná 200m vedle.
Tak já nevím, co dělat. Můžu jít sousedy třeba prosit. Ale proč by je zavírali, když si můžou oběhnout dva hektary (jejich slova). Nebo si můžu všechnu škodu fotit, vyčíslit třeba rozhrabaný kompost na 200Kč, protože úklid mi víc jak hodinku nezabere, a pak to vymáhat soudně? To je přece padlé na hlavu. Stejně nedokážu, čí slepice to byla.
Ostatní sousedé mi sice děkují, že to řeším, ale nepodpoří mě, protože si nechtějí dělat zle.
Já už chytám nerva, jen je vidím na vedlejším pozemku, ale můžu jen čekat, jestli přijdou k nám. A jsou to desítky slepic. K nám teď chodí kohout s 11, další směřují na druhou stranu. Když potřebují zásobovat širokou rodinu, tak ať si je jednu sobotu pozvou a natáhnou pletivo.
No nic, půjdu prosit.
Manco, udělej si na zahradě malý kurník, ať u tebe aspoň snášejí vajíčka. A občas některou ulov. Pořádný slepičí vývar, nebo slepice na smetaně není taky špatná věc.
Ale úplně tě chápu. Dobrý soused je výhra v loterii a s tím méně ohleduplným nehne ani pár volů.
Manco, ve vsi, kde máme chalupu, se to vyřešilo takhle. Je tam poměrně dost chalupářů ale i dost starousedlíků. Začaly tlaky. Starousedlíkům vadilo, že chalupáři nechávají běhat psy. Třeba i malé. Chalupářům vadily slepice a jiná drůbež. Bylo předneseno na nějakém veřejném jednání zastupitelstva a vznikla vyhláška, kdy je volné pobíhání jak psů, tak drůbeže na obecních pozemcích zakázáno. Je někdy komické, že na vsi musí pobíhat i maličká čivava na vodítku, jak si to přáli místní ale pak musí i drůbež zůstat doma. V současnosti stařešiny vymírají a domorodci mají taky ty čivavy třeba ale i ty zkrátka musí na vodítko.
Další možností je i skutečně soudní řešení. Je to na dlouhé lokte jako všechno u soudu tady, může se i prodražit ale to tě nemusí zajímat, protože náklady po skončení ponesou ti, kteří nezabránili, aby volně běhající drůbež nenavštěvovala tvůj pozemek.Rozhodně se to dá i použít jako tlak s poukazem na to, kdo rozhodně ponese náklady řízení.
A určitě bych využila, jak píše Spike, možnost bezplatně obohatit jídelní lístek. Nové slepičky nejsou nejlevnější a pokud zmizí dvě, tři do měsíce, chov přestává pomalu být rentabilní.
tak nevím - fotky mám normálně a najednou jsou opačně. to je ta osázená miska s malinkými narcisky. jinak jsou ještě dvoje muškáty po deseti - jedny prázdné a jedny plné . nevím , kam to dám
anglické jsou krásné ....
Kaaj, květníky a truhlíky se vždycky někam vejdou. Máš co dělat.
momentálně mám jiné starosti - 31 .3 mně veze Zuzka do Třince na zákrok . už volali . ach jo ----třetí den mně propustí . snad to pomůže.
Kaaj, budeme všichni držet palce.Dělají takových zákroků spousty s docela dobrými výsledky. To by v tom byl čert, aby se to u tebe nepovedlo. Začíná sezona. Hlavně se nenervuj, to ničemu nepomůže a jen to stav může zhoršit. Vím, že se to dobře říká ale mám už taky něco za sebou, tak vím, o čem mluvím.
Kájo držíme palce. Pěkně v klidu , žádné nervy.
Káji,určitě to zvládneš a dobře to dopadne.