Milí návštěvníci weeku,
představujeme vám naši "adoptivní" dceru Barbru Akamo z Ugandy a jejího bratra Daniela Engadu.
Na myšlenku kolektivní „adopce na dálku“ nás přivedly zkušenosti některých z nás, které už takto podporují děti z nejchudších částí naší planety. Barbru jsme sponzorovali společně celá parta prostřednictvím nadace Bwindi o.s. Nejdříve jsme uhradili první roční školné, přispěli jsme na další základní potřeby její rodiny a na nákup kozy pro chov. Barbra dokončila školní docházku, pořídila si šicí stroj a začala podnikat. Shodou okolností v té době přišel o sponzora její bratr Daniel, tak jsme se rozhodli, že ho společně adoptujeme a budeme tak mít i stále kontakt s Barbrou.
Pokud se vám náš nápad líbí, můžete přispět přímo na účet nějaké sbírky, jak jsou uvedeny na stránkách Bwindi, nebo kontaktujte Majku či Spike.
O tom, že je naše finanční pomoc využitá do poslední koruny pro naše děti jsme se přesvědčili přímo na místě přes Spike, která je v Ugandě navštívila a od té doby se věnuje aktivně propagaci nadace, za čož jsme jí velmi vděční.
Starší odpovědi byly automaticky odmazány
Upraveno 4 krát. Naposledy upravil Majka (12.11.2015 21:55)
Re: Barbra - adoptivní dcera WEEKu
U nás je zas posvícení + volejbalový turnaj. Pokud seženu posilu na kurty, tak bych v pátek navařila a v sobotu odjela, jinak se nebudu moct uvolnit. Ale ráda bych tam jela, přestože jsem už promítání viděla mnohokrát (ale v červnu byla Kateřina v Ugandě, tak by mohly být nové obrázky) a nakoupeno mám už taky mnoho jejich výrobků - korále, ošatky, kalendáře, pexeso, čokoládu.... Přesto mě to láká zas. Ráda bych s Kateřinou mluvila, ona letí do Ugandy dřív, takže nás bude čekat na letišti až tam, s námi pravděpodobně poletí někteří, co tam létají pravidlně a pomáhají jí tam s prací s dětmi.
Věro už se moc těším co pak budeš vyprávět!! myslím po té cestě
Snad ji přežiju - jsou tam hadi, krokodýli, hroši, komáři přenášející malárii a domorodci přenášející AIDS....
Ale těším se moc. Jsem moc ráda, že nejedu do resortu obehnaného ostnatým drátem a vysokou zdí, ale že budu mezi domorodci. Budu si muset psát deníček, spoléhat se na moji děravou hlavu už nelze.
Dneska mi taky přišel mail s pozvánkou a je to hrad Lipnice nad Sázavou. Zkusím to sem nějak vložit.
Věro, možná tam potkáš i tohoto krasavce.
Věrko, nejen deníček. Těšíme se na fotky .
Otázko, právě tyhle fešáky navštívíme
V sobotu jsem byla na akci Bwindiorphans na hradě Lipnice. Po celém hradě byly rozmístěny velké fotografie Michala Příhody, v jednom hradním sále se promítalo, nejdřív obrázky z cest po Ugandě, pak ještě zajímavosti z muzea rekordů a kuriozit v Pelhřimově. Na nádvoří jsme si opékali špekáčky, k dispozici byla uganská káva i čaj, pivo (české) a k jídlu slané i sladké dobroty, které přivezli snad všichni, kdo se zúčastnili. Když na hradě skončily hodiny pro veřejnost, měli jsme ho sami pro sebe. Bylo nás tam asi 30 včetně několika dětí. Syn kastelána pro nás udělal noční prohlídku hradu... Bylo to fajn, trochu to pokazil jen podvečerní déšť.
www.majkaj.webg..
Skvělý nápad spojit tyhle fotky s naší historií.
Věrko jak ses o takový akci dozvěděla? muselo to být super
Irisko, o akcích Bwindiorphans se dozvíš na [www.bwindiorphans.org] a speciálně na tuhle je odkaz o pár příspěvků zpět.
aha....díky
jsem si nevšimla toho příspěvku nad....
Věro, díky že ses podělila o dojmy a zážitky.
Spike...... parada))je fajn delat neco tak krasneho pro deti.Take pomaham dobrovolne postizenym detem Jsou to brouckove.