![]() |
neděle 16. února, 04:28 Svátek má Ljuba
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Co se jinam nehodí
hodnocení: 4.60
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Je spousta věcí na které tu není chlíveček
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Potřebujete si zanadávat? (II)
dědek opět blbne s pečením - těsto jak na uši a taky ořechové přes mlýnek . -
Kaaj, vrátí se omladina, tak se snaží. V současných vedrech je to obdivuhodné, že se mu vůbec chce. Aspoň je to trochu užitečný. Mě včera dostal dědek. Podivovala jsem se, že jsem ho viděla den předtím s hadicí zalívat. Mlčela jsem. A nic nezkoumala.Včera jsem se chystala aspoň trochu oživit hortenzie. Kousek od nich je kubitér. Voda žádná, hadice přetažená přes půl zahrady.Ptala jsem se, proč nezalil to, co je přímo u ruky a rozvrtal mi celý připravený systém. Protože proto. Ani jsem to nekomentovala, je moc horko, mohlo by mě klepnout. kdybych se rozčílila.
Já už ani nenadávám, nějak jsem se dostala do stavu, že mě je to všechno úplně fuk. Cancourkovi foukám na bebino, udělala jsem si něco podobného dvířkama od ledničky.
no jo - u nás je ráno a v noci poměrně chladno . jenom dnes v noci bylo +19 a ještě v půl jedné někdo kecal na zahradě.dnes to snad skončí - kubitér máme plný , ale nemám sílu zalévat zahradu . jenom muškáty a na ty mi stačí dvě konve ze sudu .
naši už od rána jedou domůˇpřes Rakousko - muži ze skupiny jsou mistři světa--- ženám se letos nedařilo . ale byl to hezký výlet a mladoši si o týden prodloužili prázdniny.
jinak ti druzí byli včera vystupovat doma- na Štramberku . velká akce - šermíři Brno , Vsetín a další . dojeli z Č. Lípy i kouzelník s dcerou - ti s nima byli i v Luxemburku . příští víkend vinobraní Znojmo s velkou slávou .
pořád něco - zahrada nepohrabaná - plno listí ...
Kaaj,
listí neuteče. A ve Štramberku máte stále něco. Město žije. 
Já pevně doufám, že už tyhle vedra skončí. Je to přesně jako v roce, kdy se narodila Klára. Vedro celý léto a ještě v září. Skončilo to přesně dnem jejího narození. To bylo 6. září. A mám pocit, že zima byla plná sněhu.Tak uvidíme.
no jo - listí neuteklo , ale naopak dorazilo . ten vítr tady navál další - a vylomené vyšší růže. třeba Galway. jablka napůl včera zeťák obral. šest vrchovatých lések /Spartan / . ještě ale půl stromu nechal Zuzce- ta je ale bude sbírat ze země.
Kaaj, tak to posbíraný, pokud je to pěkný, zpracuj. Buď trochu povidel, pečete stále. Nebo jen strouhaný, zasterilovaný bez cukru třeba na štrudl.Necháš dědka loupat a strouhat jablka, nebude ti péct.Chvíli.
Kájo, je fajn, že vůbec jablka máte. U nás nic není. Zrovna Spartana mám hodně ráda.
Já furt čekám, kdy bude vhodná doba očesat pár jablek, dost to padá....Vloni jsem česala až v říjnu. Letos je to všechno jinak.
Dělala jsem dnes hrušková povidla a samozřejmě jsem u toho nestála a začalo se to připalovat. Rychle jsem tam nalila vodu a vzniklá pára mi foukla na ruku, v níž jsem držela poklici.
Mám tu mast z celíku, hned jsem to namazala, snad nebudou puchýře. Člověk hned v tom okamžiku ví, že něco udělal blbě, jenže pozdě bycha honit....
Hrušky jsem zachránila, přendala jsem je do jiného hrnce, nejsou ani cítit připáleninou. Ovšem hrnec má černé dno, ještě dlouho to budu čistit.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Dj do něj pomalu vařit sodu, uplně se to odloupne.
Dík, zkusím.
On je to tedy letitý hrnec, měl původně nějaký spešl povrch uvnitř, teď už je to dávno oškrábané. Ale vaří se v něm dobře, používám ho ráda a často, jen servírovat v něm návštěvám bych tedy nemohla.
Nech tam tu sodu třeba vařit a pak do rána chladnout.
Jájo, když jsem radu od tebe četla poprvé, nejdřív mi prolítlo hlavou, co mi to radíš na ošetření opařené ruky.
Nojo, tebe zajímá víc starý hnusný hrnec, než moje bolavá ruka!
P.S. - ruka je celkem ok. Maličko je to začervenalé a citlivější na teplou vodu, ale puchýře nejsou a zdá se to ok.
Na ruku bych nasypapala sůl, ale to se musí hned, atak radím hrnec to jde i se zdržením