pondělí 2. prosince, 08:47 Svátek má Blanka
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Co se jinam nehodí
hodnocení: 4.60
Diskutujte!
Je spousta věcí na které tu není chlíveček
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Potřebujete si zanadávat? (II)
Veliká nakvetlá vistárie visí jak staré,špinavé hadry.A to je těsně u domu.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Zmrzlý pivoňky, nebudu se muset uklízet odkvetliky, není nad to najít si na všem nějaký klad
No vidíš Jájo a zrovna pivoňky bych řekla, že u mě vydržely ze všeho nejvíc. Ale není všem dnům konec. Ještě dnes má mrznout.
Jo Jani, vistárie je na to háklivá. Stejně tak magnolie. 😥
No co ji mám,ještě se mi to nestalo.Ach jo
Jj, blumy v řiti. Jsou z nich černé kuličky, azalky spálený, ..... . Jako asi všude.
Já to nekomentuju, jsem nasraná a to má dnes být -5 u nás znova
Azalka byla ještě včera nádherná
Jajo, zmrzlý pivoňky snad vůbec nepamatuju. Když si člověk představí tu práci a těšení, je to skoro k breku.
Sice jsem zahradou jen prolétla, ale u mě asi dobrý
A nasypala jsem sýkoram
Okurky jsem měla v garáži a jsou v háji
Hm, budu muset kouknout do dětského zahradního domku, jsou tam koupené nějaké trvalky. A jedna begónie, tu jsem chtěla dát domů a zapomněla. No nic.
Nedávno jsem při kvetení stromů říkala, že uvidíme, co z toho bude, a jestli nepřijdou mrazíky. A že kdoule jsou jistota, protože ta kvete pozdě. Tak ponaučení, jistota není nikdy nic. Snad aspoň ty šišaté borůvky budou. I raný rybíz je omrzlý, kuličky jsou bílé. To jsem neviděla nikdy. Výhonky ostružin, normálního javoru. Zahradu jsem ještě neprošla, nebyl čas ani chuť. Ale nejsme úplně mrazivá kotlina, asi to jinde bylo horší.
Těším se na víkend, až tohle počasí skončí.
Irisko,to je škoda,už byly krásně narostlý.
Je to letos nějak naruby. Magnolie vykvetly v pohodě, pro změnu zmrzly květy ovocných stromů....
Bude to letos bída s ovocem i ořechy (to budou ceny narůstat!!).
Já ještě nevím, jestli to u nás ovocné stromy zvládly, nebyl mráz tak silný jako jinde. No brzy se to projeví.
Ořešáky jsou kaput všechny. Loni bylo ořechů, že se jich lidi nemohli zbavit (taky mám ještě zásoby), ale letos to bude bída a budou se platit zlatem.
Irisko, já bych je nezatracovala. Okurky chtějí teplo, prolila bych, nepřijdou mě všechny hrozný.
Pamatuju, že předkové říkali, že čeho je hodně, tak příští rok nebude, má se šetřit a co jde zpracovat. Asi něco na tom bude. Ořechy jsou u nás taky fuč, máme zásoby od loňska. Myslím, že naděje je u některých jablek, teprve se to projeví. Borůvky vypadají nadějně. I ráno po mrazíku už tam bzučeli čmeláci, nasazeno mají dost. Chválila jsem pivoně, dnes jsem prohlížela a taky to některé zasáhlo, jsou spálené, asi proudy v zahradě....
Ořešáky u nás taky úplně černé, jak píše Alenka - zásoby jsou z loňska (sedlácké myšlení - syslíci), spálené mrazem, ostatní se teprve ukáže - co nespálil mráz mohou zničit různí hmyzáci-obaleči a jiní.
S okurkami mám výhodu - ještě jsem je nevysela.
Okurky mám v teple, vzpamatuje se jen pár.....snad