středa 2. července, 03:55 Svátek má Patricie
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: alenak
Výsledné hodnocení: 4

čemeřice - helleborus

Datum: 07.11.2021 16:36

dsc01644.jpg

tak jsem zjistila, že mi začíná po roce čemeřicí sezóna a dovolila jsem si otevřít nové okénko, neboť určitě se využije smiling smiley

jako první u mne vykukuje Maestro

PRUNED

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (24.03.2025 16:48)

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 7 z 20
  • Autor: Betas

Re: čemeřice - helleborus

Datum: 10.02.2025 08:04

Hlasili, jak byl leden nejteplejsi..., ale u nas rozhodne ne, u nas je vsechno pozadu, oproti lonsku urcite..

I u nas na chate uz vloni touhle dobou beze snehu a uz jsem tam od poloviny unora jezdila cistit zahradu, ted vse pod snehem a dlouho asi bude..

• Autor: Reklama

• Autor: Kika

Datum: 12.02.2025 09:34

leona.jpg
    Další fotografie:

Ahoj, zírám, jak už kvetou čemeřice u Aleny. eye popping smiley A u Regi užjsou taky krásně narašené. love smiley

Já hlásím, že u mně se to už taky klube, ale pomalu. Jako první tradičně Leona, v závěsu Hello Amber a Hello Pearl. Všechny jsou na sluníčku, tak mají náskok.

Ale jinak u mě trochu tristní situace. Leonu a nově pořízenou Ruby a WB Liaru mi polámala naše pesina, protože každou noc v posledních měsících zuřivě štěkala a vždy vystartovala vyhnat nějakého návštěvníka z naší zahrady. Nakonec jsme zjistili, že to k nám chodí liška. Ale snad nějaký květ ještě vykvete, abych aspoň viděla, jak vypadají.

A na druhém místě mi muž vykopak spoustu čemeřic kvůli natahování kabelu kolem celého domu a pomíchal mi druhy, zatím jsou zasazeny v kýblech, ale většina bude snad kvést, tak musím pak zjistit, která je která.

Listy jsem už ostříhala u většiny, které budou kvést.

• Autor: alenak

Datum: 12.02.2025 13:51

Ahoj Kiko, ono to bude dobré, určitě něco vykvete. Odrůdy Hello jsou moc pěkné, zajímavé, neznám je. U mne kvetou ty ranější odrůdy, ostatní je v poupatech u země. Zdá se mi to podle starých foto opožděné. Proč...nebo rostliny cítí zimu a nespěchají...příroda je chytřejší než my. Tak ať to roste. smiling smiley

• Re: čemeřice - helleborus

Datum: 12.02.2025 19:30

Kiko, taky nejsi bez kvetení, Vypadá to dobře thumbs down . Mně tu taky některé uválcovalo hlídané štěně. Je jako dračice. Pupík je proti ní anděl. Zdá se, že čemeřice tušily zimu. Uvidímě, jak to dopadne.

Datum: 13.02.2025 11:20

dsc08460.jpg
    Další fotografie:

Asi si říkají, co to je - mám nakvétat, nemám... grinning smiley

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (13.02.2025 11:23)

Datum: 24.02.2025 20:16

Ahoj, nepojedete někdo na pokuk do Ctěnic? Má mít otevřeno v sobotu, první nakvetlé čemeřice ze semene. winking smiley

Datum: 25.02.2025 06:51

Aleno, ty jsi ale pokušitel. nono smiley Ani jsem letos na Ctěnice nepomyslela. A teď mi to bude vrtat hlavou. Ale určitě by mě lákalo něco koupit a peněženka se zatím na to moc netváří. grinning smiley tak nevím, jak vnitřní souboj dopadne.

Ty jedeš? A co Regina?

Datum: 25.02.2025 10:26

Kiko, já vydala naprostý zákaz jen se ke Ctěnicím přiblížit. Vloni se tam rozjela mladá. Dalo mi dost práce to nějak smysluplně zpracovat a to ještě nevím, jak rostliny dopadnou. Moc dobře nezakořeňovaly.

• Autor: Manca

Datum: 25.02.2025 12:28

Čemeřicím se únorové mrazy moc nelíbily, Bianca bude asi bez květu, Barolo se uvidí. Co bylo ve stínu vypadá líp.

Datum: 25.02.2025 13:07

Regi, máš pravdu, ta od Tebe se taky ještě usazuje. Dostala výsadní místečko, tak snad se časem ukáže.

Datum: 25.02.2025 15:35

20250225_150902991_ios.jpg

Manco, tady je to úplně naopak. Ale hrabala jsem a ve stínu je ještě půda zmrzlá, tak uvidíme.

Kiko, taky jsem si říkala, že se zeptám, jak se jí vede u tebe. Jestli náhodou nemám ničemný ruce.eye rolling smiley

Moc hezky se vzpamatovala záměna, měla to být Liara. Ale nevadí, daří se jí zatím i po mrazech výborně. love smiley

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil ''.phorum_html_encode('regina.mocova@gmail.com').'' (25.02.2025 16:27)

Datum: 25.02.2025 18:41

Do Ctěnic se nechystám. Docela mrazy zvládly, dnes se to narovnává, místy zem ještě zmrzlá. Ale hmyzáci se činili. Hodně nakvetlé a zlomený stonek mrazem odstřihnu, ještě tomu dám čas.To se právě pozná kvalita rostliny, když znovu narůstají poupata. Některé to prý neumí, končí s kvetením.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (24.03.2025 15:53)

Datum: 25.02.2025 19:43

Aleno, je to ta z Řečan, jak jsme se tam míjely. Tak tam zase cedulku přidám. grinning smiley Jestli to vydrží, tak je to hezká čemeřice. Začne hodně tmavá a pak se vybarví takhle. I květy má poměrně velké.

Datum: 25.02.2025 21:06

Regino, líbilo se mi i odkvétání. To bylo takové světlé, do žluta, zvláštní. Ta čemeřice hlavně kouká, neklopí a ty květy opravdu velké. Uvidím jak kvetení letos, bylo od Ž. září 2023. Měla jsem ulomený největší stonek....čím? já to nebyla... grinning smiley

• Autor: SPIKE

Datum: 01.03.2025 18:58

482084241_620570537406178_3106152936014185057_n.jpg
    Další fotografie:

Konečně jsem našla v záhonku loni koupenou čemeřici! love smiley

Bohužel asi letos nepokvete, žádná poupata tam nevidím. Ta druhá fotka je z loňska, když jsem ji vysadila do záhonku.

Loňská fotka mé staré čemeřice je z 31.3. 2024.

Letos asi taky moc nepokvete, protože janovec vedle ní se už dost rozrostl a dusí ji. Musím ji vyrýt a přesadit na vhodnější místo.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada a květena (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.