![]() |
středa 2. července, 03:55 Svátek má Patricie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: čemeřice - helleborus
Hlasili, jak byl leden nejteplejsi..., ale u nas rozhodne ne, u nas je vsechno pozadu, oproti lonsku urcite..
I u nas na chate uz vloni touhle dobou beze snehu a uz jsem tam od poloviny unora jezdila cistit zahradu, ted vse pod snehem a dlouho asi bude..
Ahoj, zírám, jak už kvetou čemeřice u Aleny.
A u Regi užjsou taky krásně narašené. 
Já hlásím, že u mně se to už taky klube, ale pomalu. Jako první tradičně Leona, v závěsu Hello Amber a Hello Pearl. Všechny jsou na sluníčku, tak mají náskok.
Ale jinak u mě trochu tristní situace. Leonu a nově pořízenou Ruby a WB Liaru mi polámala naše pesina, protože každou noc v posledních měsících zuřivě štěkala a vždy vystartovala vyhnat nějakého návštěvníka z naší zahrady. Nakonec jsme zjistili, že to k nám chodí liška. Ale snad nějaký květ ještě vykvete, abych aspoň viděla, jak vypadají.
A na druhém místě mi muž vykopak spoustu čemeřic kvůli natahování kabelu kolem celého domu a pomíchal mi druhy, zatím jsou zasazeny v kýblech, ale většina bude snad kvést, tak musím pak zjistit, která je která.
Listy jsem už ostříhala u většiny, které budou kvést.
Ahoj Kiko, ono to bude dobré, určitě něco vykvete. Odrůdy Hello jsou moc pěkné, zajímavé, neznám je. U mne kvetou ty ranější odrůdy, ostatní je v poupatech u země. Zdá se mi to podle starých foto opožděné. Proč...nebo rostliny cítí zimu a nespěchají...příroda je chytřejší než my. Tak ať to roste.
Kiko, taky nejsi bez kvetení, Vypadá to dobře
. Mně tu taky některé uválcovalo hlídané štěně. Je jako dračice. Pupík je proti ní anděl. Zdá se, že čemeřice tušily zimu. Uvidímě, jak to dopadne.
Asi si říkají, co to je - mám nakvétat, nemám...
Ahoj, nepojedete někdo na pokuk do Ctěnic? Má mít otevřeno v sobotu, první nakvetlé čemeřice ze semene.
Aleno, ty jsi ale pokušitel.
Ani jsem letos na Ctěnice nepomyslela. A teď mi to bude vrtat hlavou. Ale určitě by mě lákalo něco koupit a peněženka se zatím na to moc netváří.
tak nevím, jak vnitřní souboj dopadne.
Ty jedeš? A co Regina?
Kiko, já vydala naprostý zákaz jen se ke Ctěnicím přiblížit. Vloni se tam rozjela mladá. Dalo mi dost práce to nějak smysluplně zpracovat a to ještě nevím, jak rostliny dopadnou. Moc dobře nezakořeňovaly.
Čemeřicím se únorové mrazy moc nelíbily, Bianca bude asi bez květu, Barolo se uvidí. Co bylo ve stínu vypadá líp.
Regi, máš pravdu, ta od Tebe se taky ještě usazuje. Dostala výsadní místečko, tak snad se časem ukáže.
Manco, tady je to úplně naopak. Ale hrabala jsem a ve stínu je ještě půda zmrzlá, tak uvidíme.
Kiko, taky jsem si říkala, že se zeptám, jak se jí vede u tebe. Jestli náhodou nemám ničemný ruce.
Moc hezky se vzpamatovala záměna, měla to být Liara. Ale nevadí, daří se jí zatím i po mrazech výborně.
Do Ctěnic se nechystám. Docela mrazy zvládly, dnes se to narovnává, místy zem ještě zmrzlá. Ale hmyzáci se činili. Hodně nakvetlé a zlomený stonek mrazem odstřihnu, ještě tomu dám čas.To se právě pozná kvalita rostliny, když znovu narůstají poupata. Některé to prý neumí, končí s kvetením.
Aleno, je to ta z Řečan, jak jsme se tam míjely. Tak tam zase cedulku přidám.
Jestli to vydrží, tak je to hezká čemeřice. Začne hodně tmavá a pak se vybarví takhle. I květy má poměrně velké.
Regino, líbilo se mi i odkvétání. To bylo takové světlé, do žluta, zvláštní. Ta čemeřice hlavně kouká, neklopí a ty květy opravdu velké. Uvidím jak kvetení letos, bylo od Ž. září 2023. Měla jsem ulomený největší stonek....čím? já to nebyla...
Konečně jsem našla v záhonku loni koupenou čemeřici!
Bohužel asi letos nepokvete, žádná poupata tam nevidím. Ta druhá fotka je z loňska, když jsem ji vysadila do záhonku.
Loňská fotka mé staré čemeřice je z 31.3. 2024.
Letos asi taky moc nepokvete, protože janovec vedle ní se už dost rozrostl a dusí ji. Musím ji vyrýt a přesadit na vhodnější místo.