![]() |
úterý 28. listopadu, 16:59 Svátek má René
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 4.70
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: čemeřice - helleborus
Regi, radost pohledět
Regi, parádní.
Tu žlutou má kámoška a je moc pěkná. Asi ji budu potřebovat, ale Žižka ji v nabídce už dlouho nemá. Má ji od něj.
Dík za pochvalu ale je to někdy se štěstím. Aleno, znalosti v zahradnictvích o čemeřicích bývají často děs. A když někdo nemá to štěstí a nikam nekoukne, tak pravděpodobně s čemeřicemi skončí, protože první zajde.Včera jsem to procházela, už to nějaká desítka bude. A nelikviduju úplně ani podplotovky, mají neuvěřiitelnou vlastnost, rostou téměř u kmenů stromů, kde by pro sucho nerostlo vůbec nic. A ještě se jim tam asi i líbí.
Gabco, už si úplně přesně nepamatuju ale mám pocit, že ta žlutá byla od Starkla z doby, kdy už bral čemeřice od Holuba, stejně jako Žižkovi. Koukla jsem k Holubovi co nabízí a žlutou tam nemá.Je to pro podzim 2022 a jaro 2023. Pokud se tam něco nového objeví pro podzim, uvidíme.
Regi, jsou nádherné! Velmi zaímavě vypadá i ta červená na poslední fotce.
Gabčo, já pořídila na podzim u Žižků SP Abby, ta je žlutá a moc pěkná. Třeba zase na podzim bude.
Já jsem zvědavá, jestli letos uvidím na chalupě poprvé kvést nové dcery od mé orientálky. Těším se, jaké budou. Ale zatím jsou furt v poupatech.
No, jednou mi vypravovala p. Ž. že sama byla překvapená, když jim na jaře vykvetly, jaké barvy. Ani to nečekala. Orientálky asi umí překvapit. Jak říká ve Ctěnicích, chce to vidět při koupi. Akorát, kdo to má vydržel čekat.
Ve Ctěnicích mají i tuto neděli prodejní....
Kiko, ta je určitě vysemeněná od něco a King. Orientálka ze Slovenska.
Ráno v rychlosti než jsem vypadla do práce.
Na jedničce nováček z květinářství Winter Sunshine. Už pomalu dokvétá, byla méně do zelena. Je hodně vyhnaná, nebude jednoduché zakořenit. Když jsou hodně vyhnané hlavně na květ, je pak problém. Ten měla na dvojce Pirouette. Máme obě s Alenou. Ani jsem moc nevěřila, že přežije. Poslední Apricot.
Ta první, moc pěkný květ. Pirouette mám ještě zavřenou v poupatech, začíná se teprve trochu hýbat, třeba teď pomůže voda.
Apricot mám slabší, ale je.
Teda ta Aprikot je krásná.
Asi bude choulostivější co?
Já byla dnes pofotit, čemeřice se zvedly, tak jsem šťastná jako blecha.
Na druhé fotce je Roses rose a zdá se mi, že po těch mrazech zase ztmavla.
Na třetí je asi Merlin.
No ta je úžasná ta Frosted.
Už se těším. 
Moje trojka, nigra pořád v poupatech
Gabčo, tj. paráda.
Možná že bych trochu prostřihla listy u Sh.S. květy by více vynikly. Já to teda nedělám, ale někde doporučují všechny listy pryč. Frosted mi teprve rozkvítá, ta zelená tam je. Zdá se mi, že to bude nižší růst proti jiným Ice. Nechám se překvapit, jak se ji bude dařit. Koukala jsem jak u Ž. to mizí.
JJ, Alenko, musím, koukala jsem. Ale dneska jsem musela vsadit petrklíče, zítra a v neděli má být zima. Po neděli se na ně vrhnu. Líbí se mi, když mají listy, úplně holé bez listů se mi nelíbí. Přijdou mi jak oškubaný kuřata.
Je u nás děsný mokro.
Oko s potěšením spočine. Hezky všem rostou.
Gabco Apricot je u mě normální a to není na nejchráněnějším místě. Ale zahrada je mezi domy a většina plotů jsou zídky, takže fouká určitě méně. Určitě jsou náročnější a horší.
Stříhání listí na oškubaná kuřata
má asi být. Na fotkách ze Ctěnic a i to, co jsem tam viděla bylo vždycky pečlivě ostříháno.
Konečně rozkvétá i ta moje bčemeřice. Mám z ní radost, květů i poupat má opravdu hodně.
Jak se tady nudím, tak jsem si objednala ještě. tuto a končím