|
|
středa 20. května, 06:05 Svátek má Zbyšek
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: čemeřice - helleborus
Holky, to jsem se pokochala, nádherné je máte, to já zatím mlaďošky
Posílám fotky květů orientálky Ellen pink, líbí se mi moc a i jak má co trsík to jiná barva květu
Kordul, těch po mami a babi si nejvíc vážím a vlastně půlka mých čemeřic jsou potomci od té od mami a taz jí měla po babi, je to ta na posl.fotce
Ellen pink
a to jsou mateční a chrlí dál a dál mimina
Kordul, opatruj ty poděděné, krásně kvetou.
Bastinko, jsou to krasavice.
Máš nějaké nové šlechtění? Díky.
Ali, teď nevím..., jako jestli mám nové hybridní?
Bast to je nádhera.
Já jsem dnes šla k doktorovi na kontrolu a sestřiče jsem přinesla kytici čemeřice.
Radost převeliká.
Basti, blbě jsem to napsala. Myslela jsem nové hybridní. I když orientálky jsou kouzelné, více rozevláté, dávám přednost hybridům, hlavně pro časné a rychlejší bohaté kvetení. Taky se vše nepovede.
Nemám místo pro semenící se orientálky, třeba bych mluvila jinak. 
Ali, ano ty mám taky sázím je s mými semenáčky , takže je to mix na ploše pod listnáči , ale zatím jsou to mladé rostliny, začala jsem s nimi před 3 roky a od té doby si udělám vždy nějakého Ježíška už v říjnu

Ali, ano ty mám taky sázím je s mými semenáčky , takže je to mix na ploše pod listnáči , ale zatím jsou to mladé rostliny, začala jsem s nimi před 3 roky a od té doby si udělám vždy nějakého Ježíška už v říjnu
a za mě úplně nej je LIARA, TA ZAČLA KVÉST UŽ NA ZAČÁTKU PROSINCE A NESKOLIL JÍ ŽADNÝ MRÁZ tedy zatím, takže jich mám hned několik 
Basti, je to hodně o místě růstu. U mne je dle rodiny rarita, že vždy prohlašuju že nic, nic, pak stejně něco koupím, na test, říkám.
Liara je krásná, ale nemám ji dlouho, poprvé byla v prodeji ČR podzim 2023. Jak ji máš dlouho ty? Prověření je 3leté, se říká. Tady začíná pučet a nakvétat během 01. Mám ranější čemeřice. Teprve teď se mi začíná líbit nová , šlechtění Marble viz foto, fotky co udávají, hodně klamou. WB šlechtění je asi lepší, možná, není to vytestované v našich zahradách. 
Ali, uvidí se
, ty orientálky jsou tutové, ale jak to bude s hybridními se ukáže...ale nelze jim prostě odolat
a jak jsem už psala...už nejsem trpělivá, tak radši si nekoupim něco jiného, ale čemeřice ano
Ta Marble je krásná, mám radši ty světlejší, u těch tmavších pak ty květy jak stárnou splynou v jednu barvu takovou tm. bordo a nevyniknou tak a u těch světlých jdou květy pak do zelena a to se mi líbí asi víc
Liaru jsem koupila v prosinci 2023 asi.Posílám fotku jak vypadá dnes a jak vypadala v lednu
Regi na 3. fotce je květ Anemone red picotee,koupená v lednu letos ze Slov. trv. a na 4. fotce koupená ve slevě vloni na jaře u Větnaamců za 100Kč, tak jsem jich vzlala několik
a nevím zda je to Shoting nebo jak máš Ali ten velký kopec, teď nevím název
no a ještě fotka z cesty na mojí čemeřicovou džungli...už jdou květy do bordo, jsou pod lipou a v zimě osluněné, tak už ty květy jsou většinou staré asi 2 měsíce a 2. fotka ty ve slevě za 100kč
, namíchala jsem hybridní a moje semenáčky 
no a ještě fotka z cesty na mojí čemeřicovou džungli...už jdou květy do bordo, jsou pod lipou a v zimě osluněné, tak už ty květy jsou většinou staré asi 2 měsíce a 2. fotka ty ve slevě za 100kč
... jsou tam hybridní a moje semenáčky
Nádhera 👍
Bastinko, to je čemeřicový ráj