![]() |
čtvrtek 22. května, 07:55 Svátek má Emil
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: čemeřice - helleborus
Basti, krásná, nemám ji. Ale děvčata tady jo, třeba se ozvou.
Glendu jsem měla na wishlistu a koupila purple sunrise. Vybírala jsem z toho, co bylo. A taky toho bylo na wishlistu hodně, skoro jako u Bastinky na zahradě. Ráda se kochám
Glendu mám, ale ještě se úplně nerozvila (1). Má trochu mramorované listy.
Ještě mám Ice roses Purple Sunrise(2,3) a Ice Roses Frosted Rose(4,5 ) a jsou si podobné, i když v detailech se trochu liší.
Glendu mám taky. Šířeji o ní píše Havlis. Helleborus 'Epb 25' GLENDA'S GLOSS - Havlis.cz. A kdo sleduje Zahradníkův svět a Nejhezčí zahrady Britanie, tak tam bylo o školce odkud pochází.Mrazíky snáší o něco hůř než německá šlechtění. Aspoň mi to tady tak přišlo.Ale jsou rozdíly v umístění pomalu i v jednom záhoně.
Nohy mě bolí až u prdele a tak jsem zapomněla vyfotit to ohromnou čemeřici od Žižků
Kordul, vyfotíš příště.
Nová Maddy Marble, Pirouetee
Gábi, jsou krásné, jsou si fakt podobné...já nemít u nich cedulky, tak jsem u některých ztracená i když si říkám, že si je musím pamatovat
...za pár dní nevím nic
Ali, to je tedy kopec, nádhera
...už nám ta euforie bude končit...už se slévají do stejných barev, ty světlé do zelenkavých a ostatní do bordo
Gábi, jsou krásné, jsou si fakt podobné...já nemít u nich cedulky, tak jsem u některých ztracená i když si říkám, že si je musím pamatovat
...za pár dní nevím nic
Ali, to je tedy kopec, nádhera
...už nám ta euforie bude končit...už se slévají do stejných barev, ty světlé do zelenkavých a ostatní do bordo
...ale stále jsou k pokochání
Teda koukám, jak máte všechny nádherné.
Taky se ještě na zahradě kochám, ale už začínají další kytičky, tak aspoň není člověk smutný, že už pomalu odkvétají. A parádu ještě budou dělat ještě chvíli i se zeleno-růžovýmí květy.
Tahle je od Žižků
Kordul, povedla se a daří se ji fešandě.
Děkuji a to jsem ji nedávno přesadila
Asi už poslední
Máte někdo čemeřici Barolo? Já jsem ji tady chválila, a ona to asi byla Bennotta, na první fotce. Barolo asi na druhé. Má takové nevyvinuté květy, napůl zavřené. První otevřený jsem objevila dnes. Mám je všechny druhým rokem, ještě se usazují.
Manco, nemám Barolo. Benottu mám a je vyšší, kvete dříve a krásně kouká vpřed. Už je dost zabarvená, taky podle místa.
Pohledám, zda najdu nějakou slušnější fotku.