|
|
sobota 14. února, 08:08 Svátek má Valentýn
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: čemeřice - helleborus
Tak já jednu koupila, dám vám na jaře echo. Mám tuhle

Helleborus hybr. 'Quintessa Ice' - čemeřice - Okrasné dřeviny Ing. Milan Žižka
Gabi díky, to bude fajn.
Ať se ji u tebe daří. 
Nejrychlejší asi Camelot, když nepočítám smrdutou, ta už myslím kvete. Sázela jsem loni, bude mít premiéru.
Manco, u mne je Camelot výborná čemeřice. Takhle narašeno ještě nemám, i když kvete vždy brzo, Od začátku jsem plápolala z této čemeřice. Když byly mrazy bez sněhu, tak abych viděla pak nenamrzlé kvety, přehodila jsem kartonovou krabici, moc to pomohlo. Krásně přirůstá do šířky.
povytahuju je očima a nepomáhá to. Sice je ted počasí, které jim přeje, snad něco na svátky na stůl bude. Furt sleduju a čekám.
Jakpak to vypadá u Bastinky?
Dnes jsme měli vánoční trhy, vydrží v tuhliku za oknem?
Vydrží, je krásná
, můžeš přidat okolo pár větviček borovice, bude to i ochrana,přizdobit. Hlavně aby nestála voda v misce, to by nezvládla. Venko je vlhko, mlhavo stačí jim to, nezalévej. Když by byly velké mrazy, můžeš přihodit netkanku, ale ony to zvládají, to při - 10 st.C.
Děkuji
U mě holky už hodně povytáhly, skoro u všech už se vyklubaly poupátka( krom orientálek) a od listopadu kvete Early rose 2. a 4. fotka, tedy za mě fakt úžasný kultivar, vůbec s ní nehly ani mrazy -11 jak byly v listopadu ... no a pak kvete Kacy na 1. fotce, ta je nová a má tedy fakt velikánský svět, musím ho změřit, ale má odhadem tak 9-10cm, no a 3.fotka Katie, je to taky rozkošňanda, taky novinka... o víkendu jsem zabrousila do Hornbachu a nevydržela jsem a zakoupila ze série Princess , mám jí v koši u vchodu a možná se pokusim jí pěstovat v nádobě, ale ještě uvidím
chyby jsem neopravila, omluva
není třeba se omlouvat...
Basti, prohlížela jsem tvou fotku čemeřice od Vietnamců, vypadá to podle květů a listů Helleborus 'Molly's White, je dobrá, mám ji taky. Zdá se mi, že šlechtění WB mají v květech trochu lem zelený, květy mají všechny větší. Uvidíme, jak se jim bude dařit.
Kacy nemám, mám nové Lulu, Lolu a Katie z WB.
Early Rose je nejranější z řady ICe, tu nemám, máš krasavici. Měla jsem ji v ruce, moc se mi líbila, ale nemám vhodná místa. Nechala jsem taky 1nu v květináči, hlavně nepřelít, hned to vyhnije.
Princess jsem viděla taky v Horn., byly krásné, odolala jsem.
Současné počasí jim přeje, i když se mi zdá mokro a přibývají fleky na listech. Snad něco vykvete na svátky.
Kordul, vypadá to taky na Princess. Ať Vám to děvčata roste.
Tak jsem si dnes vzpomněla na Reginu. Pacient stabilizován a přijde impuls a postižení propuká znovu.
Takže, mám novou, čemeřice serie Hello pearl. Z této série "Hello" ještě nic nemám. Pěkné větší květníky v UniHoby za 215 Kč. 
Kiko, udělala jsem dobře? Nebo máte ještě někdo s těmito zkušenost, díky?
Ali, na fotce je Princesska z Horn....asi jí přesadím z pův. plastového do hliněného a porochám kořeny, asi to tak bude lepší jí přesadit, když jí chci nechat v nádobě.Ty Mollys white zatím vůbec nepučí, z loňska si pamatuji, že jsou hodně pozdní, ale tedy zatím žádný náznak probuzení
Basti, ty byly v HK taky. Opatrně s ní venku, jsou zvyklé na skleník, byly překrásné, zdravé. Plastové jim nevadí, ale dávám je jako vložku do keramiky nebo hliněného a mezi nimi jsem dávala izolaci, listí, noviny, co je. Hlavně aby nestála voda, tak jsem si 2 zničila, v létě po lijáku.... Mollys puky - spíš špičky puků, při zemi mám, pomalu přirůstá, pozdní, je skoro poslední, dej ji čas. Vždycky jsme si s Reginou říkaly, že jsou tak nadopované, že pak odpočívají a trvá jim, než se uchytí, hlavně ty prodávané velké květináče. Určitě dostávají horem, dolem, nedopátraly jsme co...
.
Sváteční kvetení asi nebude, povytahuju je očima a je to houby platné.
Basti, co čemeřice? Já dnes poprve zahalená šla na obhlídku. Květy do nového roku letos nebudou. Ještě jsem v rychlosti uřízla pár smrkových větví a přihodila na nejvíc napučené. Krabice doma žádné.... Zda to pomůže nevím, hlásí kolem 7. více st. mrazů, snad se dockame jara a kvetení.
Ali,myslím,že bys měla být ráda, že tě ještě nekvetou
, já jsem je musela všechny hodně přikrýt, hlavně ty kvetoucí a s poupaty. Hlásí -12 a to tedy by asi nezvládly ty květy. Navršila jsem na ně listí a ještě smrkové větve a ty v nádobě jsem dala do bezmrazé místnosti. A asi to bude letos tak hodně dlouho, ty mrazy budou asi dlouho. U té Early rose jsem nechala nějaké květy vyčuhovat, jsem zvědavá co zvládnou
. Já žiju na zahradě i v zimě , tak je obhlížím s horkým nápojem furt
a krmím ptáky, tak i v zimě si to docela užívám...je krásný klid, všichni jsou zalezlí