sobota 14. února, 08:08 Svátek má Valentýn
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: alenak
Výsledné hodnocení: 4

čemeřice - helleborus

Datum: 07.11.2021 16:36

dsc01644.jpg

tak jsem zjistila, že mi začíná po roce čemeřicí sezóna a dovolila jsem si otevřít nové okénko, neboť určitě se využije smiling smiley

jako první u mne vykukuje Maestro

PRUNED

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (24.03.2025 16:48)

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 18 z 21
  • Autor: gabca

Re: čemeřice - helleborus

Datum: 13.11.2025 13:09

Manca napsal(a):

Děvčata, co si myslíte o těch čemeřicích quintessa? Já k nim nemám důvěru. Když jsou každá jiná, tak taky budou mít různé vlastnosti, ne? A koukat dolů.

Tak já jednu koupila, dám vám na jaře echo. Mám tuhle spinning smiley sticking its tongue out please smiley

Helleborus hybr. 'Quintessa Ice' - čemeřice - Okrasné dřeviny Ing. Milan Žižka

• Autor: Reklama

• Autor: alenak

Datum: 13.11.2025 15:55

Gabi díky, to bude fajn. thumbs downAť se ji u tebe daří. flower smiley

• Autor: Manca

Datum: 10.12.2025 20:58

img_20251210_130026.jpg

Nejrychlejší asi Camelot, když nepočítám smrdutou, ta už myslím kvete. Sázela jsem loni, bude mít premiéru.

Datum: 10.12.2025 22:17

Manco, u mne je Camelot výborná čemeřice. Takhle narašeno ještě nemám, i když kvete vždy brzo, Od začátku jsem plápolala z této čemeřice. Když byly mrazy bez sněhu, tak abych viděla pak nenamrzlé kvety, přehodila jsem kartonovou krabici, moc to pomohlo. Krásně přirůstá do šířky. thumbs down

povytahuju je očima a nepomáhá to. Sice je ted počasí, které jim přeje, snad něco na svátky na stůl bude. Furt sleduju a čekám. grinning smiley

Jakpak to vypadá u Bastinky?

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (10.12.2025 22:19)

• Autor: kordula

Datum: 14.12.2025 21:32

img_20251214_200912.jpg

Dnes jsme měli vánoční trhy, vydrží v tuhliku za oknem?

Datum: 14.12.2025 21:53

Vydrží, je krásná thumbs down , můžeš přidat okolo pár větviček borovice, bude to i ochrana,přizdobit. Hlavně aby nestála voda v misce, to by nezvládla. Venko je vlhko, mlhavo stačí jim to, nezalévej. Když by byly velké mrazy, můžeš přihodit netkanku, ale ony to zvládají, to při - 10 st.C.

• Autor: kordula

Datum: 15.12.2025 09:13

alenak napsal(a):

Vydrží, je krásná thumbs down , můžeš přidat okolo pár větviček borovice, bude to i ochrana,přizdobit. Hlavně aby nestála voda v misce, to by nezvládla. Venko je vlhko, mlhavo stačí jim to, nezalévej. Když by byly velké mrazy, můžeš přihodit netkanku, ale ony to zvládají, to při - 10 st.C.

Děkuji

• Autor: Bastinka

Datum: 15.12.2025 11:39

4d3b08d6-3f85-4e22-9a6b-6d9abda16b5c.jpg
    Další fotografie:

U mě holky už hodně povytáhly, skoro u všech už se vyklubaly poupátka( krom orientálek) a od listopadu kvete Early rose 2. a 4. fotka, tedy za mě fakt úžasný kultivar, vůbec s ní nehly ani mrazy -11 jak byly v listopadu ... no a pak kvete Kacy na 1. fotce, ta je nová a má tedy fakt velikánský svět, musím ho změřit, ale má odhadem tak 9-10cm, no a 3.fotka Katie, je to taky rozkošňanda, taky novinka... o víkendu jsem zabrousila do Hornbachu a nevydržela jsem a zakoupila ze série Princess , mám jí v koši u vchodu a možná se pokusim jí pěstovat v nádobě, ale ještě uvidím smiling smiley

Datum: 15.12.2025 11:42

chyby jsem neopravila, omluva smiling smiley 

Datum: 15.12.2025 19:45

Bastinka napsal(a):

chyby jsem neopravila, omluva smiling smiley 

není třeba se omlouvat... smiling smiley

Basti, prohlížela jsem tvou fotku čemeřice od Vietnamců, vypadá to podle květů a listů Helleborus 'Molly's White, je dobrá, mám ji taky. Zdá se mi, že šlechtění WB mají v květech trochu lem zelený, květy mají všechny větší. Uvidíme, jak se jim bude dařit.

Kacy nemám, mám nové Lulu, Lolu a Katie z WB.

Early Rose je nejranější z řady ICe, tu nemám, máš krasavici. Měla jsem ji v ruce, moc se mi líbila, ale nemám vhodná místa. Nechala jsem taky 1nu v květináči, hlavně nepřelít, hned to vyhnije.

Princess jsem viděla taky v Horn., byly krásné, odolala jsem.

Současné počasí jim přeje, i když se mi zdá mokro a přibývají fleky na listech. Snad něco vykvete na svátky. winking smiley

Kordul, vypadá to taky na Princess. Ať Vám to děvčata roste. thumbs down

Datum: 18.12.2025 16:23

Tak jsem si dnes vzpomněla na Reginu. Pacient stabilizován a přijde impuls a postižení propuká znovu. grinning smiley Takže, mám novou, čemeřice serie Hello pearl. Z této série "Hello" ještě nic nemám. Pěkné větší květníky v UniHoby za 215 Kč. grinning smiley

Kiko, udělala jsem dobře? Nebo máte ještě někdo s těmito zkušenost, díky? smiling smiley

Datum: 19.12.2025 10:25

779bb631-9a37-4ae7-a5d5-0432890aea38.jpg

Ali, na fotce je Princesska z Horn....asi jí přesadím z pův. plastového do hliněného a porochám kořeny, asi to tak bude lepší jí přesadit, když jí chci nechat v nádobě.Ty Mollys white zatím vůbec nepučí, z loňska si pamatuji, že jsou hodně pozdní, ale tedy zatím žádný náznak probuzení sad smiley

Datum: 19.12.2025 16:08

Basti, ty byly v HK taky. Opatrně s ní venku, jsou zvyklé na skleník, byly překrásné, zdravé. Plastové jim nevadí, ale dávám je jako vložku do keramiky nebo hliněného a mezi nimi jsem dávala izolaci, listí, noviny, co je. Hlavně aby nestála voda, tak jsem si 2 zničila, v létě po lijáku.... Mollys puky - spíš špičky puků, při zemi mám, pomalu přirůstá, pozdní, je skoro poslední, dej ji čas. Vždycky jsme si s Reginou říkaly, že jsou tak nadopované, že pak odpočívají a trvá jim, než se uchytí, hlavně ty prodávané velké květináče. Určitě dostávají horem, dolem, nedopátraly jsme co... grinning smiley .

Sváteční kvetení asi nebude, povytahuju je očima a je to houby platné. winking smiley

Datum: 30.12.2025 20:02

Basti, co čemeřice? Já dnes poprve zahalená šla na obhlídku. Květy do nového roku letos nebudou. Ještě jsem v rychlosti uřízla pár smrkových větví a přihodila na nejvíc napučené. Krabice doma žádné.... Zda to pomůže nevím, hlásí kolem 7. více st. mrazů, snad se dockame jara a kvetení. smiling smiley

Datum: 01.01.2026 23:22

Ali,myslím,že bys měla být ráda, že tě ještě nekvetou smiling smiley, já jsem je musela všechny hodně přikrýt, hlavně ty kvetoucí a s poupaty. Hlásí -12 a to tedy by asi nezvládly ty květy. Navršila jsem na ně listí a ještě smrkové větve a ty v nádobě jsem dala do bezmrazé místnosti. A asi to bude letos tak hodně dlouho, ty mrazy budou asi dlouho. U té Early rose jsem nechala nějaké květy vyčuhovat, jsem zvědavá co zvládnou smiling smiley smiling smiley. Já žiju na zahradě i v zimě , tak je obhlížím s horkým nápojem furt smiling smiley smiling smiley a krmím ptáky, tak i v zimě si to docela užívám...je krásný klid, všichni jsou zalezlí smiling smiley

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada a květena (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.