|
|
sobota 14. února, 09:01 Svátek má Valentýn
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: čemeřice - helleborus
Basti, letos nemám nadělané podrcené listí. Hodně listí při mokré zimě se mi neosvědčilo. Taky jsem pokryla jehličím. Naštěstí je výhled na velké mrazy vynulován.
Teda myslím ty- 20tky. Zatím se drží i trochu sněhu, tj. nejlepší izolace. Asi jsou nejchoulostivější ty angličanky, tam je hranice u některých -10 st.C na květy. Nemám je, Mollys W. vydrží více a je v pukách. tam obavu nemám. Dívala jsem se do foto a koncem ledna to už dost kvetlo, tak se necháme překvapit, doufám že příjemně. 
Oni jak zacítí jaro, jedou.
Jo, musím se pochválit, odolala jsem na SkTrvalkách, jsou tam krásky.
Na balkoně
Kordul,
Kordul, kráska
Tedy ty mrazy co hlásí, to tedy nevím jak chudinky dopadnou...no ale je leden a tak to správně má být, orientálky budou v pohodě, ale holt ty šlechtěné budou trpět
čemeřice dostaly peřinku, hurá, hurá
tak tam pod sněhem je čemeřice, jsou přikryté peřinkou
Je jim pod peřinkou dobře,ještě by mohla chvíli vydržet.
Tak tedy peřinka je fuč a mráz taky, tak jsem je trošku podkryla aby měly vzduch... no květy to odnesly - 16 nezvládly, poupata při zemi vypadají pevně
U nás peřinka stále je, spíše krusta. Taky jsem dnes prohlížela, není zatím nic vidět. Neměla jsem je moc nakvetlé, poupata při zemi by měla být dobrá. Stejně se s tím nic nenadělá, budeme vyčkávat....
Basti, tak jsem ráno prošla zahradu. Na čemeřice zatím rok vůbec není.
Dívala jsem se do starých foto a rozdíl je velký. Co jsem díky nemoci hodně prošvihla, je kupovaná v prosinci Hello Pearl. Sice byla přikrytá, ale v těch -18 venku, nevypadá dobře., nj.Ale WB serie zatím lepší. 
Ali, je to tak, oproti loňsku jsou stále dost velký mrazy a zas je předpovídají. Měla jsem je minulý týden odkryté a to se vzpamatovaly i ty nakvetlé, tak si říkám, že některé kultivary fakt vydrží i drsné mrazy, vzpamatovaly se květy Kacy, Early rose, Lindy.. no ale zas jsem je přikryla, ale možná jsem nemusela, některé nepřikryté ten nápor mrazů vydržely a poupata byly v pořádku, vvdrží tedy fakt hodně. Tu co jsem měla z Horn. v květináči tu jsem sklidila, ale den byla na mírným mraze, tak ta zmrzla,ostříhala jsem jí, snad kořeny budou dobré a tak jí tedy zasadím do záhonu na jaře....
Basti, vím to, že ze skleníku nemůžou přijít na mráz, zničí je....už se mi to i stalo.
Doufám, že jejich čas přijde, na Katie jsem zírala, ty nic není...WB zatím dobrý 
Je rozdíl, když se dá do květináče včas a otužilé, ne ze skleniku. Mám z pokupu 10/25 v květníku, neměla jsem zatím místo, tak jsem přesadila do většího. Byla přikryta netkankou v těch velkých mrazech, tu jsem teprve dnes rozdělala, vůbec nic ji není.
Ali, dnes jsem je odkryla už nikdy je nebudu přikrývat, tak nějak si myslím, že tím přikrytím jím dělam medvědí službu
, ty co jsem nepřikryla vypadají líp než ty po přikrytí 
Basti, taky si to o medvědí službě myslím.
Odkrývala jsem včera, moc jsem jich díky velikosti a nemoci nepřikryla - 3. Rozdíl mezi nimi nevidím. Co je vidět, je rozdíl v odrůdách, i místem, testovat. Letos mají výhodu ty s pozdnějším kvetením, únorové. Vydrží, nevydrží, jiná cesta není. U nás bylo jen 1 den -18st. a sníh, ten to ochránil. Dnes se ještě nezvedají, kolem 0 je málo, tak 5 st. Ale to očekávání,
ať se daří. 
Tak tahle byla jedna z mála přikrytá a je koukatelná - White.
Tak ta je krásná. Já mám White v celozimním stínu za zídkou, drží tam i trochu sněhu. Uvidím letos, jak půjde. Loni měla dobrý přírůstek i hezky kvetla, ale je pozdější a na podzim úplně sežrané listy od něčeho. Možná slimáků. Když se mi nebude zdát, přesadím ji na světlejší místo.