sobota 14. února, 09:01 Svátek má Valentýn
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: alenak
Výsledné hodnocení: 4

čemeřice - helleborus

Datum: 07.11.2021 16:36

dsc01644.jpg

tak jsem zjistila, že mi začíná po roce čemeřicí sezóna a dovolila jsem si otevřít nové okénko, neboť určitě se využije smiling smiley

jako první u mne vykukuje Maestro

PRUNED

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (24.03.2025 16:48)

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 19 z 21
  • Autor: alenak

Re: čemeřice - helleborus

Datum: 04.01.2026 20:23

Basti, letos nemám nadělané podrcené listí. Hodně listí při mokré zimě se mi neosvědčilo. Taky jsem pokryla jehličím. Naštěstí je výhled na velké mrazy vynulován. grinning smiley Teda myslím ty- 20tky. Zatím se drží i trochu sněhu, tj. nejlepší izolace. Asi jsou nejchoulostivější ty angličanky, tam je hranice u některých -10 st.C na květy. Nemám je, Mollys W. vydrží více a je v pukách. tam obavu nemám. Dívala jsem se do foto a koncem ledna to už dost kvetlo, tak se necháme překvapit, doufám že příjemně. smiling smiley

Oni jak zacítí jaro, jedou. flower smiley Jo, musím se pochválit, odolala jsem na SkTrvalkách, jsou tam krásky.

• Autor: Reklama

• Autor: kordula

Datum: 05.01.2026 15:10

img_20260104_222925.jpg

Na balkoně

Datum: 05.01.2026 15:50

Kordul, thumbs down

• Autor: Bastinka

Datum: 06.01.2026 10:45

Kordul, kráska smiling smiley

Tedy ty mrazy co hlásí, to tedy nevím jak chudinky dopadnou...no ale je leden a tak to správně má být, orientálky budou v pohodě, ale holt ty šlechtěné budou trpět sad smiley

Datum: 10.01.2026 13:21

čemeřice dostaly peřinku, hurá, hurá grinning smiley

Datum: 13.01.2026 13:04

dsc00384.jpg

tak tam pod sněhem je čemeřice, jsou přikryté peřinkou grinning smiley

• Autor: bosk

Datum: 13.01.2026 19:13

Je jim pod peřinkou dobře,ještě by mohla chvíli vydržet.

Datum: 14.01.2026 10:47

Tak tedy peřinka je fuč a mráz taky, tak jsem je trošku podkryla aby měly vzduch... no květy to odnesly - 16 nezvládly, poupata při zemi vypadají pevně

Datum: 14.01.2026 12:29

U nás peřinka stále je, spíše krusta. Taky jsem dnes prohlížela, není zatím nic vidět. Neměla jsem je moc nakvetlé, poupata při zemi by měla být dobrá. Stejně se s tím nic nenadělá, budeme vyčkávat.... flower smiley

Datum: 19.01.2026 11:13

Basti, tak jsem ráno prošla zahradu. Na čemeřice zatím rok vůbec není. thumbs upDívala jsem se do starých foto a rozdíl je velký. Co jsem díky nemoci hodně prošvihla, je kupovaná v prosinci Hello Pearl. Sice byla přikrytá, ale v těch -18 venku, nevypadá dobře., nj.Ale WB serie zatím lepší. smiling smiley

Datum: 19.01.2026 12:22

Ali, je to tak, oproti loňsku jsou stále dost velký mrazy a zas je předpovídají. Měla jsem je minulý týden odkryté a to se vzpamatovaly i ty nakvetlé, tak si říkám, že některé kultivary fakt vydrží i drsné mrazy, vzpamatovaly se květy Kacy, Early rose, Lindy.. no ale zas jsem je přikryla, ale možná jsem nemusela, některé nepřikryté ten nápor mrazů vydržely a poupata byly v pořádku, vvdrží tedy fakt hodně. Tu co jsem měla z Horn. v květináči tu jsem sklidila, ale den byla na mírným mraze, tak ta zmrzla,ostříhala jsem jí, snad kořeny budou dobré a tak jí tedy zasadím do záhonu na jaře....

Datum: 19.01.2026 12:51

Basti, vím to, že ze skleníku nemůžou přijít na mráz, zničí je....už se mi to i stalo. grinning smiley Doufám, že jejich čas přijde, na Katie jsem zírala, ty nic není...WB zatím dobrý winking smiley

Je rozdíl, když se dá do květináče včas a otužilé, ne ze skleniku. Mám z pokupu 10/25 v květníku, neměla jsem zatím místo, tak jsem přesadila do většího. Byla přikryta netkankou v těch velkých mrazech, tu jsem teprve dnes rozdělala, vůbec nic ji není.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (19.01.2026 13:02)

Datum: 25.01.2026 11:27

Ali, dnes jsem je odkryla už nikdy je nebudu přikrývat, tak nějak si myslím, že tím přikrytím jím dělam medvědí službu smiling smiley, ty co jsem nepřikryla vypadají líp než ty po přikrytí grinning smiley

Datum: 25.01.2026 12:59

dsc00387.jpg

Basti, taky si to o medvědí službě myslím. winking smiley Odkrývala jsem včera, moc jsem jich díky velikosti a nemoci nepřikryla - 3. Rozdíl mezi nimi nevidím. Co je vidět, je rozdíl v odrůdách, i místem, testovat. Letos mají výhodu ty s pozdnějším kvetením, únorové. Vydrží, nevydrží, jiná cesta není. U nás bylo jen 1 den -18st. a sníh, ten to ochránil. Dnes se ještě nezvedají, kolem 0 je málo, tak 5 st. Ale to očekávání, grinning smiley ať se daří. flower smiley

Tak tahle byla jedna z mála přikrytá a je koukatelná - White.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (25.01.2026 13:49)

• Autor: Manca

Datum: 26.01.2026 07:30

Tak ta je krásná. Já mám White v celozimním stínu za zídkou, drží tam i trochu sněhu. Uvidím letos, jak půjde. Loni měla dobrý přírůstek i hezky kvetla, ale je pozdější a na podzim úplně sežrané listy od něčeho. Možná slimáků. Když se mi nebude zdát, přesadím ji na světlejší místo.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada a květena (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.