pondělí 14. září, 22:21 Svátek má Radka
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: alenak
Výsledné hodnocení: 4

čemeřice - helleborus

Datum: 07.11.2021 16:36

dsc01644.jpg

tak jsem zjistila, že mi začíná po roce čemeřicí sezóna a dovolila jsem si otevřít nové okénko, neboť určitě se využije smiling smiley

jako první u mne vykukuje Maestro

PRUNED

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (24.03.2025 16:48)

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 13 z 21
  • Autor: alenak

Re: čemeřice - helleborus

Datum: 06.11.2025 12:57

Pinko, je to o výběru odrůdy, ty HGC hybridy tečkování nemají. Gabča dala jiné sorty a už je to jiná, taky říkala že ji nejdou. smiling smiley

• Autor: Reklama

• Autor: Pinka

Datum: 07.11.2025 10:54

jedna byla "Orientalis" , ta co zašla byla Double Elen.

Datum: 07.11.2025 22:11

20251103_123125.jpg

Pinko, to byla taky orientálka. Ať se daří a roste to. thumbs down

Vyfotila jsem krásku WB Katie, chudák je ještě ve velkém květináči, ale snad zítra...květ má veliký

• Autor: Bastinka

Datum: 11.11.2025 14:27

Ali, je to rozkošňanda smiling smiley

Holky, viděly jste ty slevy ve Spomyšli? winking smiley

Datum: 11.11.2025 20:11

Basti, všimla jsem si, ale jsem ukázněná. grinning smiley kultivarů už mám povícero a není vhodné místo, letos už mám vybráno. grinning smiley

• Autor: Manca

Datum: 12.11.2025 21:39

Děvčata, co si myslíte o těch čemeřicích quintessa? Já k nim nemám důvěru. Když jsou každá jiná, tak taky budou mít různé vlastnosti, ne? A koukat dolů.

Datum: 12.11.2025 21:57

Manco, taky jsem k nim rozpačitá. Nekoupila jsem žádnou testovací, i když ráda pokusničím. Dala jsem přednost novým WB, taky nevyzkoušeným. Jsou to prostě orientálky, samy se semení a množí. Listy mi připadaly typ orientálek, jemnější než HGC. Co jsem dohledávala info, déle a méně kvetoucí, dlouho trvá usazení. Podoba orientálek. Známý koupil, tak jsem zvědavá, jak mu to poroste. Je to prý podoba Spring Promise, z nich šlechtění. Dokonce jsem četla recenzi o podvodném jednámí Heugera, že to šlo do prodeje bez delšího testování. Protože to jsou semenné linie, tak se mohou v kvetení lišit, než udávají. Zda je to pravda, nevím. Mohu se mýlit. Prohlížela jsem je v HK, byly tam asi 3 druhy. Rozdíl proti HGC hybridům byl velký. Vzpomínala jsem na Reginu, ta by určitě testovala. smiling smiley

Když jsem byla u Ž. v září pro čemeřice, překvapilo mě tam hodně druhů těchto čermeřic, až jsem se divila, ale nevypadaly zle. Prostě vyzkoušet, je dobře, že je z čeho vybírat. smiling smiley

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (12.11.2025 22:03)

• Autor: gabca

Datum: 13.11.2025 13:09

Manca napsal(a):

Děvčata, co si myslíte o těch čemeřicích quintessa? Já k nim nemám důvěru. Když jsou každá jiná, tak taky budou mít různé vlastnosti, ne? A koukat dolů.

Tak já jednu koupila, dám vám na jaře echo. Mám tuhle spinning smiley sticking its tongue out please smiley

Helleborus hybr. 'Quintessa Ice' - čemeřice - Okrasné dřeviny Ing. Milan Žižka

Datum: 13.11.2025 15:55

Gabi díky, to bude fajn. thumbs downAť se ji u tebe daří. flower smiley

• Autor: Manca

Datum: 10.12.2025 20:58

img_20251210_130026.jpg

Nejrychlejší asi Camelot, když nepočítám smrdutou, ta už myslím kvete. Sázela jsem loni, bude mít premiéru.

Datum: 10.12.2025 22:17

Manco, u mne je Camelot výborná čemeřice. Takhle narašeno ještě nemám, i když kvete vždy brzo, Od začátku jsem plápolala z této čemeřice. Když byly mrazy bez sněhu, tak abych viděla pak nenamrzlé kvety, přehodila jsem kartonovou krabici, moc to pomohlo. Krásně přirůstá do šířky. thumbs down

povytahuju je očima a nepomáhá to. Sice je ted počasí, které jim přeje, snad něco na svátky na stůl bude. Furt sleduju a čekám. grinning smiley

Jakpak to vypadá u Bastinky?

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (10.12.2025 22:19)

• Autor: kordula

Datum: 14.12.2025 21:32

img_20251214_200912.jpg

Dnes jsme měli vánoční trhy, vydrží v tuhliku za oknem?

Datum: 14.12.2025 21:53

Vydrží, je krásná thumbs down , můžeš přidat okolo pár větviček borovice, bude to i ochrana,přizdobit. Hlavně aby nestála voda v misce, to by nezvládla. Venko je vlhko, mlhavo stačí jim to, nezalévej. Když by byly velké mrazy, můžeš přihodit netkanku, ale ony to zvládají, to při - 10 st.C.

• Autor: kordula

Datum: 15.12.2025 09:13

alenak napsal(a):

Vydrží, je krásná thumbs down , můžeš přidat okolo pár větviček borovice, bude to i ochrana,přizdobit. Hlavně aby nestála voda v misce, to by nezvládla. Venko je vlhko, mlhavo stačí jim to, nezalévej. Když by byly velké mrazy, můžeš přihodit netkanku, ale ony to zvládají, to při - 10 st.C.

Děkuji

• Autor: Bastinka

Datum: 15.12.2025 11:39

4d3b08d6-3f85-4e22-9a6b-6d9abda16b5c.jpg
    Další fotografie:

U mě holky už hodně povytáhly, skoro u všech už se vyklubaly poupátka( krom orientálek) a od listopadu kvete Early rose 2. a 4. fotka, tedy za mě fakt úžasný kultivar, vůbec s ní nehly ani mrazy -11 jak byly v listopadu ... no a pak kvete Kacy na 1. fotce, ta je nová a má tedy fakt velikánský svět, musím ho změřit, ale má odhadem tak 9-10cm, no a 3.fotka Katie, je to taky rozkošňanda, taky novinka... o víkendu jsem zabrousila do Hornbachu a nevydržela jsem a zakoupila ze série Princess , mám jí v koši u vchodu a možná se pokusim jí pěstovat v nádobě, ale ještě uvidím smiling smiley

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada a květena (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.