|
|
sobota 14. února, 09:04 Svátek má Valentýn
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: čemeřice - helleborus
Nevím přesně, ale jak to dlouho trvá ze semínek? 3 roky, než to kvete, možná více. Taky nechci čekat, raději koupím a hybridy jsou jistota kvetení.
Já už jsem taky kus na odstřel pomalu a kdybych mohla, nejradši bych sázela obříky. Ale ne vyhnané. V anglických lesících mají sice koukající dolů ale fakt zvláštní barvy, jak se jim to sprašuje. Ja bych tipla tak tři roky, když se dobře uchytí, Super má Ela. Ta je má nahusto a asi se jí to tam nějak dobře míchá. Letos mi to přijde pozdě ale příští rok se projdu s tužkou. Na kuk
Vyhľadávanie. Mají tam očíslované pozůstatky z výstavy a některé zajímavé sprášence.Na prvních dvou zdejší sprášence, které se objevily. A přidám něco z dalších kousků.Dál Cecilia. Má velké květy ale není německé šlechtění a je choulostivější. Další Glendas Glos. Taky choulostivější kousek. Letos ji poškodily mrazáky. Poslední je nadějný kousek Frosty. Patří mezi německé, pěkná příměs růžové. Tu bych doporučila.
Na trojce Rosali. Ale podle obrázku k ní vůbec nevypadá. Čtyřka je ze Ctěnic. Na to, jak je tu dlouho moc nepřirůstá. Květy má velké, docela dožluta.
Poslední kousek čemeřicového blbnutí.
Regino, paráda! Barvy na čemeřicích, je to skoro zázrak přírody. Všechny jsou pěkné. Zajímavé je, že všude jsou obrázky Frosty jen bílá. Ta tvá je do růžova. Ještě máš místo na další.
Regi, krása a už jsou pořádný trsíky
... na Slovenských trvalkách, paráda, no letos v lednu jsem si nějaké objednala a přišly malinké, ale některé už mají aspoň 1 květ, objednala jsem ty anemone,
no z těch semínek to fakt trvá, když to bylo před 10lety , tak to jsem byla ještě trpělivá, teď už ne, ale je fakt, že furt vyrejpávam roční semenáčky a vysazuju dál a dál podél plotu pod stromy je to takový divoký živý plot tvořený nálety- planými švestkami, jabloněmi, hlohy lipami,( mimichodem ta švestky jsou nej i jabka, bez problémů, ne jako ty dnešní na všechno náchylné) a je dlouhý asi 75m
, jak jsem dávla fotky, tak to je kolem vrátek a tam už je hotovo, orintálky s hybridními
a dál už bych chtěla jen ty botanické, neboť už jsou to fakt přírodní části a tam se víc hodí a tam holt si počkám než vyrostou a mixuju je s různými hajniškami, konvalinkami, sasanky pomněnkami jo a mam tam smrduté, taky mláďata atd
Taky když jsem poprvé spatřila hybrídní, tak jsem byla v šoku,jsou úžasné... no jsem zvědavá na ně v dalších letech, zatím nemám s hybr. zkušenosti, někde jsem četla, že asi nebudou dlouvěké jako semenáčky...no má se žít přítomností a teď jsou krásné
...holky je to fakt droga
Bastinko, ze Slovenských trvalek jsem brala 2x. Emmu hybrid, ta je v pohodě. Pak za kovidu dělali virtuální burzu. Tak jsem brala s kamarádkou. 03/21. Ne všechny se uchytly, dlouho to trvalo, samé orientálky s květem. Hybridy jsou rychlejší, raději při koupi chci vidět.
Proti dřívějšku se ale dají čemeřice více sehnat. Když jsem s nimi začínala, tak mi bylo řečeno, že v té době byly 10leté bez problémů. Ale ne všechny se tak chovají. Nejsme všichni stejní, je to stejné i u kytek. 
Aleno, taky jsem tam brala několikrát, výstavní jako z burzy ne ale teď jsem koukala, mají je v dvoulitrových květnících. Ty výstavní, to už by mohlo být lepší. Tak na dvě bych měla zálusk
. Ale musím mít rozum. 
Bastinko, ty můžeš u svého plotu chodit s opylovací tužkou každou sezonu. Prostě buď se něco zajímavého vyvrbí anebo ne. Je to výborný nápad místo využít tímhle způsobem. S životností kultivarů nevím ale jsou tu některé už deset let a nevypadají, že by chtěly zajít.Spíš bych řekla, že když se nedaří, tak se prostě nedaří a moc toho člověk s rostlinou neudělá.Je to droga a nemoc zároveň.
Začali dělat chodník, tak rozvrtali okraj záhonku,
teda je to větší stěrk, tak jsem zvědavá , prý to dosypou, v každém případě chůze po chodníku byla pro bobríka odvahy.Tak jsem zvědavá , věřím ,že to prokoukne. Ale aby si opírali rýč o rodendron to jsem tam vlítla.
Něco na kuk.
Koukala jsem na Slovenské tr., mají tam krasavice, ale zdálo se mi, že podražili, no nevím...
pokračování
Je to radost, když to takhle kvete.
Co se týče cen. Trochu se zvedly určitě ale hlavně tam, kde mají 2l balení. To dříve neměli. Jen menší rostliny. Ty menší byly mezi 6 - 9 Euro.
Líbí se mi tahle Helleborus 'Anemone Picotee Red' | SlovenskeTrvalky.sk a pak tahle Helleborus 'Double Red King' K9 | SlovenskeTrvalky.sk
Red Kinga v jednoduchém už od nich mám. To je jedna z těch, co cestovaly republikou. A je fakt vzrůstná, jak to píšou.
Ta moje orientálka začíná kvést, barva vínová, měla by být kropenatá, ale to zatím nevidím
Já hlídám ten bagr, dost nebezpečně couvá sem a tam. Nastěsti záhon je ukončen asi 60 cm pruhem štěrku po celé délce.
Čemeřice jsou pěkné, každý den zalejvám .