pondělí 8. června, 13:43 Svátek má Medard
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: alenak
Výsledné hodnocení: 4

čemeřice - helleborus

Datum: 07.11.2021 16:36

dsc01644.jpg

tak jsem zjistila, že mi začíná po roce čemeřicí sezóna a dovolila jsem si otevřít nové okénko, neboť určitě se využije smiling smiley

jako první u mne vykukuje Maestro

PRUNED

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (24.03.2025 16:48)

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 5 z 21
  • Autor: alenak

Re: čemeřice - helleborus

Datum: 30.03.2025 15:11

dsc08856.jpg
    Další fotografie:

Čemeřice taky rychle prokvétají, tak na kuk. smiling smiley

• Autor: Reklama

• Autor: kordula

Datum: 30.03.2025 15:37

img_20250330_140515.jpg

Čemeřice od Žižků, byla zarostlá v růži, pěkně se vzpamatovala.

• Autor: gabca

Datum: 30.03.2025 18:00

p1110664.jpg
    Další fotografie:

Regi, ty jsi ale sběratelka. Parádní kousky máš. love smiley thumbs down

Alenko, máš nádherné trsy love smiley

Kordul, krásná, víš která to je?

U nás nejsou ještě všechny rozkvetlé.

letos asi nejkrásnější ( nejbohatší ) je Ice Roses Red a zaní Shooting Star. Frosted je letos taky pěkná.

A Alenko, měla jsi pravdu, od podzima sazená Ice White je už pěkně narostlá.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil gabca (30.03.2025 18:00)

Datum: 30.03.2025 18:03

p1110652.jpg
    Další fotografie:

Krásná žlutá je Abby (1), ale moc nepřirůstá.

Datum: 30.03.2025 18:19

Abby je orientálka, jsem měla v ruce u Žižků, líbila se mi. Pak jsem dala přednost ICE. Je moc pěkná, chce asi čas na růst. Měla jssem stopku. grinning smiley Nj. nikde nic není, štve mne, jaký mají u PL výběr v novinkách a tady nic není. Na test bych ještě něco mohla, na podzim jsem zaváhala. Peters ale už taky dávno vyprodal, takže zájem o čemeřice je. winking smiley

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (30.03.2025 21:25)

Datum: 30.03.2025 23:53

Gabčo, nemohla bys prosím vyfotit Ice N´ Roses Purple Sunrise, zda máš od podzima, uvažovala jsi o ni. Jak roste a pozdává se ti. Díky. smiling smiley

• Re: čemeřice - helleborus

Datum: 31.03.2025 09:17

To je podívaná. Srdce se směje.

Gabco, já jsem věčný experimentátor. eye rolling smileyVím, že německý kultivary jsou jistota. Jak píšeš o Roses Red a Shooting Star to je sázka na šampiona. Pak někde počumím na nějaký film a zblbnu, protože ty orientálky, když je toho víc, mají takový zvláštní barevný spektrum. Abby a další plnokvětky vypadají dobře ale nikdy u nich nemám jistotu, jak po zimě dopadnou.

K čemu jsem přišla v zásadě náhodou je Frosty. Patří do německých a je jedna z mála, o které pěstitel nesdělil,z čeho je nakřížená. Musím ji pochválit, už asi potřetí letos. dokonce ji zaznamenala jako pozoruhodnou dcera. Teď ke konci kvetení začíná býr narůžovělá a začíná se podobat Pink Frost. Ale řekla bych, že má větší květy a je jakoby víc průsvitná. Doufám, že je to skutečně Frosty. Není z žádné ověřené školky a fotku dávají trochu jinou skoro všichni. Ale to je u většiny čemeřic.

Aleno, s nákupem je problém. Nebýt Žižků a Holuba, který to množí, tak by to byla ještě větší slabota. Studovala jsem Allegro. Mají tam některé z novějších. Asi i větší rostliny, píšou 2-3l nádoby. Ale cena není nejnižší.

Datum: 31.03.2025 12:30

p1110683.jpg
    Další fotografie:

alenak napsal(a):

Gabčo, nemohla bys prosím vyfotit Ice N´ Roses Purple Sunrise, zda máš od podzima, uvažovala jsi o ni. Jak roste a pozdává se ti. Díky. smiling smiley

Alenko, tady ji máš. Žádný obřík to není, ale pokvete hezky. Zkusím ještě pohledat fotku z nákupu.( tak najito, sice nekvetla, ale byla to hezká rostlina) Tak snad se chytí.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil gabca (31.03.2025 12:59)

Datum: 31.03.2025 14:33

Gabčo dík. Myslím, že je chycená thumbs down Kdyby nebyla, tak nekvete, nebo špatně.

Allegro jsem taky projížděla, ceny hodně vysoké, přišly mi víc jak německé.

Datum: 01.04.2025 09:33

Taky si myslím, že je chycená. Ale nějak mi tyhle poslední typy připadají dost podobné ale možná to chce čas a starší rostliny. Už jsem si to říkala u pár svých..Ať se jí daří.

Datum: 01.04.2025 12:58

Taky mi přijde velká podoba. Ony se liší i listem, není to vidět hned. Kupovala jsem si novinku na podzim, vidím podobu s doma pěstovanými, pouze má kropenané listy oproti jiným. Šlechtění šlo strašně dopředu, tak to chrlí. grinning smiley

Dnes jsem se stavovala v zahradnictví, chodím tam tak 1x za rok. Vloni tam byly čemeřice, že se podívám. Nejdražší byly za 150.... Nikde jsem nic neviděla, tak se šla zeptat. Pan majitel mi pravil, že po pořadu Polopatě o čemeřicích, do týdne byly všechny pryč, prý nájezd. Že by tomu nevěřil, co udělá televize. grinning smiley

Datum: 01.04.2025 22:37

Aleno, televize je mor. Často vyprávěl lékárník, jak docházejí babky, nevědí, jak se preparát jmenuje ale byl v reklamě třeba s....Na televizi moc nekoukal, tudíž byl problém. grinning smiley

Datum: 02.04.2025 21:38

dsc08859 (2).jpg
    Další fotografie:

Tak o 14 dnů tj. letos opožděné podle loňských fotek. V rychlosti jsem ve větru udělala mísu, naštěstí květy neodletěly. winking smiley

• Autor: kordula

Datum: 03.04.2025 11:20

Alčo nádhera 👍

• Autor: Pinka

Datum: 03.04.2025 11:26

Ali krása thumbs down Já včera tak makala, že jsem se zapomněla na tu mojí podívat.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada a květena (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.