|
|
pondělí 8. června, 13:43 Svátek má Medard
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: čemeřice - helleborus
Čemeřice taky rychle prokvétají, tak na kuk.
Čemeřice od Žižků, byla zarostlá v růži, pěkně se vzpamatovala.
Regi, ty jsi ale sběratelka. Parádní kousky máš.

Alenko, máš nádherné trsy
Kordul, krásná, víš která to je?
U nás nejsou ještě všechny rozkvetlé.
letos asi nejkrásnější ( nejbohatší ) je Ice Roses Red a zaní Shooting Star. Frosted je letos taky pěkná.
A Alenko, měla jsi pravdu, od podzima sazená Ice White je už pěkně narostlá.
Krásná žlutá je Abby (1), ale moc nepřirůstá.
Abby je orientálka, jsem měla v ruce u Žižků, líbila se mi. Pak jsem dala přednost ICE. Je moc pěkná, chce asi čas na růst. Měla jssem stopku.
Nj. nikde nic není, štve mne, jaký mají u PL výběr v novinkách a tady nic není. Na test bych ještě něco mohla, na podzim jsem zaváhala. Peters ale už taky dávno vyprodal, takže zájem o čemeřice je. 
Gabčo, nemohla bys prosím vyfotit Ice N´ Roses Purple Sunrise, zda máš od podzima, uvažovala jsi o ni. Jak roste a pozdává se ti. Díky.
To je podívaná. Srdce se směje.
Gabco, já jsem věčný experimentátor.
Vím, že německý kultivary jsou jistota. Jak píšeš o Roses Red a Shooting Star to je sázka na šampiona. Pak někde počumím na nějaký film a zblbnu, protože ty orientálky, když je toho víc, mají takový zvláštní barevný spektrum. Abby a další plnokvětky vypadají dobře ale nikdy u nich nemám jistotu, jak po zimě dopadnou.
K čemu jsem přišla v zásadě náhodou je Frosty. Patří do německých a je jedna z mála, o které pěstitel nesdělil,z čeho je nakřížená. Musím ji pochválit, už asi potřetí letos. dokonce ji zaznamenala jako pozoruhodnou dcera. Teď ke konci kvetení začíná býr narůžovělá a začíná se podobat Pink Frost. Ale řekla bych, že má větší květy a je jakoby víc průsvitná. Doufám, že je to skutečně Frosty. Není z žádné ověřené školky a fotku dávají trochu jinou skoro všichni. Ale to je u většiny čemeřic.
Aleno, s nákupem je problém. Nebýt Žižků a Holuba, který to množí, tak by to byla ještě větší slabota. Studovala jsem Allegro. Mají tam některé z novějších. Asi i větší rostliny, píšou 2-3l nádoby. Ale cena není nejnižší.
Alenko, tady ji máš. Žádný obřík to není, ale pokvete hezky. Zkusím ještě pohledat fotku z nákupu.( tak najito, sice nekvetla, ale byla to hezká rostlina) Tak snad se chytí.
Gabčo dík. Myslím, že je chycená
Kdyby nebyla, tak nekvete, nebo špatně.
Allegro jsem taky projížděla, ceny hodně vysoké, přišly mi víc jak německé.
Taky si myslím, že je chycená. Ale nějak mi tyhle poslední typy připadají dost podobné ale možná to chce čas a starší rostliny. Už jsem si to říkala u pár svých..Ať se jí daří.
Taky mi přijde velká podoba. Ony se liší i listem, není to vidět hned. Kupovala jsem si novinku na podzim, vidím podobu s doma pěstovanými, pouze má kropenané listy oproti jiným. Šlechtění šlo strašně dopředu, tak to chrlí.
Dnes jsem se stavovala v zahradnictví, chodím tam tak 1x za rok. Vloni tam byly čemeřice, že se podívám. Nejdražší byly za 150.... Nikde jsem nic neviděla, tak se šla zeptat. Pan majitel mi pravil, že po pořadu Polopatě o čemeřicích, do týdne byly všechny pryč, prý nájezd. Že by tomu nevěřil, co udělá televize.
Aleno, televize je mor. Často vyprávěl lékárník, jak docházejí babky, nevědí, jak se preparát jmenuje ale byl v reklamě třeba s....Na televizi moc nekoukal, tudíž byl problém.
Tak o 14 dnů tj. letos opožděné podle loňských fotek. V rychlosti jsem ve větru udělala mísu, naštěstí květy neodletěly.
Alčo nádhera 👍
Ali krása
Já včera tak makala, že jsem se zapomněla na tu mojí podívat.