středa 13. května, 02:16 Svátek má Servác
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: alenak
Výsledné hodnocení: 4

čemeřice - helleborus

Datum: 07.11.2021 16:36

dsc01644.jpg

tak jsem zjistila, že mi začíná po roce čemeřicí sezóna a dovolila jsem si otevřít nové okénko, neboť určitě se využije smiling smiley

jako první u mne vykukuje Maestro

PRUNED

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (24.03.2025 16:48)

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 3 z 21
  • Autor: gabca

Re: čemeřice - helleborus

Datum: 24.03.2025 11:54

p1110582.jpg
    Další fotografie:

Ice roses red a rosed rose mám koupené nastejno a musím říct, že RED je mnohem bohatší, naproti tomu ROSES je menší a menší. spinning smiley sticking its tongue out

• Autor: Reklama

• Autor: Bastinka

Datum: 24.03.2025 12:31

484505802_1417374806286306_5001549289578423347_n.jpg
    Další fotografie:

Krása, krása, krása...nerada fotím a tak fotky nestojí zanic, ale aspoň několik foteček z části mého vznikajícího čemeřicového lesíčku...

• Re: čemeřice - helleborus

Datum: 24.03.2025 13:47

Bastinko, to máš s focením jako já. grinning smiley Ale aspoň dokument zvládnem. Lesík se ti rozrůstá. Bude to krása. thumbs down

Gabco, taky už se mi to stalo. Asi o dvě jsem přišla, bylo jich samozřejmě víc eye rolling smiley, prostě se rostlina začala jakoby rozdělovat a zmenšovat.Proč to dělají jsem nenahledala. Odešla mi takhle Cinnamon Snow. Tu si budu muset opatřit.Zůstal z ní jediný kvítek.Taky to u tebe super začíná. thumbs down

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil ''.phorum_html_encode('regina.mocova@gmail.com').'' (24.03.2025 14:20)

• Autor: gabca

Datum: 24.03.2025 14:42

Bastinka napsal(a):

Krása, krása, krása...nerada fotím a tak fotky nestojí zanic, ale aspoň několik foteček z části mého vznikajícího čemeřicového lesíčku...

Bastinko, to je přímo čemeřicové pole, ne políčko. eye popping smiley Paráda love smiley love smiley love smiley

Datum: 24.03.2025 15:09

holky díky moc...mně ani nejde o sbírku jako o množství smiling smiley grinning smiley , tak tam je směs mých semenáčků a hybridních a uvidím až se to propojí... no okukuju je furt, některé kvetou celou zimu, přes zimu na ně svítí slunce a v sezoně jsou ve stínu , teď budu mít nový tel, tak třeba budu fotit jak blázen grinning smiley

• Autor: alenak

Datum: 24.03.2025 19:00

Bastinka napsal(a):

Je to nádhera, pokoukání. thumbs down thumbs down flower smiley Ať se dále daří. Zajímalo by mne, jak dlouho to buduješ a kde kupuješ, kde sháníš info apod. Poděl se s námi, " postiženými" grinning smiley. Díky moc.

Datum: 24.03.2025 19:55

Ali díky moc

vlastně až tady na foru jsem zjistila, že existujou i hybridní, ještě před pár lety jsem o nich neměla ani zdání... no do té doby jsem měla jen potomky od původní, kterou měla babi, pak mami a spousty mláďat zas já, prostě všechny semáčky jsem rozesazovala dál a dál.Když před 14 lety jsem začla vytvářet novou zahradu, tak jsem si jich spousty přesadila do nové zahrady, no a když jsem zjistila, že se další semínka uchytla pod lipami, tak jsem dostala nápad, že by se mi pod lipami líbil celý ten prostor osázet čemeřicemi...takže nejdřív tam rostly jen moje semenáčky a poslední 3 roky mezi ně sázím hybridní od Žižků, to jsem se dočetla tady !!!!No tak už pár let mám Ježíška jasnýho grinning smiley asi největší oblíbenkyně je LIARA, tak kvete nepřetržitě od prosince,a mám nejradši t s jednoduchými květy a světlé, ty krásně koukají nahoru.. taky jsem ještě si koupila ve školkach Montano ORIENTALKY. Ellen pink ,těch jsem vzala několik neboť jsou náádherné, světle růžové s tečkami , každý jediněc trošku jiný.,mají velký trs 3l za slušnou cenu...jinak abych byla upřímná neodolam jim nikde ani v Hornbachu, ale vždy mi omrznou neboť to nevydržím a šupnu je ven a pak ještě vždy uhodí nějaké ty mrazíky. Jinak až teď jsem se sem přihlásila, mrzelo mi, že nemůžu napsat jak je máte úúúžasné... kochala jsem se .celou zimu, je furt na zahradě okukuju s kafem v ruce.Jna se o ně vůbec nestaram, nezalejvam, v zimě na ně svítí slunce a v létě stín a to jim vyhovuje, mám je u cesty, tak mají podívanou i kolemjdoucí smiling smiley...těším se zas na tvé krásky i ostatních

Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Bastinka (24.03.2025 20:12)

Datum: 25.03.2025 08:12

Bastinko, thumbs down grinning smiley. Ty na postižené neaspiruješ, ty už jsi. Dneska jsem koukala na ráno na svou malou startovací drogu ke kávě. Nějaký zahradní pořad na Spektrum Home.Teď současně běží Kouzelné bylinky a Poradíme jak na zahradu nebo tak nějak. Dneska byl díl, kde jsou právě rostliny pod stromy. Měli tam samozřejmě čemeřice, různé sasanky atd. A tam ukazovali, jak další postižená smiling smiley množí čemeřice. Jí se naopak líbí, že mají hlavy dolů. Ale proti gustu....Nebylo to rozhodně nějaké těžce cílené a sledované křížení ale myslím, že s minimem práce to může přinést zajímavé výsledky. Vyhlédla si dva jedince, na kterých se jí něco líbí, třeba barva a tvar květu. A to opylovala. Ale upoutal mě způsob jak. Já čekala štětec nebo tak ale šla na to sofistikovaně. Chvíli třela o látku pero nebo propisovačku z umělé hmoty, konec. Tím se vytvořila statická elektřina a ta krásně sebrala pyl.A to přenesla na druhou rostlinu. Kolemjdoucím je co závidět. Ať to roste.

Datum: 25.03.2025 10:15

smiling smiley no Regi ta paní je o x levelů výš, já je nechávám na přírodě neboť to je na mě moc babrání, ale i tak vyrostou barvičky co mám ráda růžové světlé, tmavší růžové a smetanové...je tedy fakt, že poslední roky jak jsem psala hodně pomáhám rozmnožení nákupy neboť jsem už starý kus grinning smiley a chci se dožít té své představy winking smiley smiling smiley

Datum: 25.03.2025 21:59

Nevím přesně, ale jak to dlouho trvá ze semínek? 3 roky, než to kvete, možná více. Taky nechci čekat, raději koupím a hybridy jsou jistota kvetení. winking smiley

Datum: 26.03.2025 06:53

20250325_143812348_ios.jpg
    Další fotografie:

Já už jsem taky kus na odstřel pomalu a kdybych mohla, nejradši bych sázela obříky. Ale ne vyhnané. V anglických lesících mají sice koukající dolů ale fakt zvláštní barvy, jak se jim to sprašuje. Ja bych tipla tak tři roky, když se dobře uchytí, Super má Ela. Ta je má nahusto a asi se jí to tam nějak dobře míchá. Letos mi to přijde pozdě ale příští rok se projdu s tužkou. Na kuk

Vyhľadávanie. Mají tam očíslované pozůstatky z výstavy a některé zajímavé sprášence.Na prvních dvou zdejší sprášence, které se objevily. A přidám něco z dalších kousků.Dál Cecilia. Má velké květy ale není německé šlechtění a je choulostivější. Další Glendas Glos. Taky choulostivější kousek. Letos ji poškodily mrazáky. Poslední je nadějný kousek Frosty. Patří mezi německé, pěkná příměs růžové. Tu bych doporučila.

Datum: 26.03.2025 07:02

20250325_142627980_ios.jpg
    Další fotografie:

Na trojce Rosali. Ale podle obrázku k ní vůbec nevypadá. Čtyřka je ze Ctěnic. Na to, jak je tu dlouho moc nepřirůstá. Květy má velké, docela dožluta.

Datum: 26.03.2025 07:09

20250325_143610486_ios.jpg
    Další fotografie:

Poslední kousek čemeřicového blbnutí.

Datum: 26.03.2025 08:59

Regino, paráda! Barvy na čemeřicích, je to skoro zázrak přírody. Všechny jsou pěkné. Zajímavé je, že všude jsou obrázky Frosty jen bílá. Ta tvá je do růžova. Ještě máš místo na další. thumbs down

Datum: 26.03.2025 10:24

Regi, krása a už jsou pořádný trsíky smiling smiley ... na Slovenských trvalkách, paráda, no letos v lednu jsem si nějaké objednala a přišly malinké, ale některé už mají aspoň 1 květ, objednala jsem ty anemone,

no z těch semínek to fakt trvá, když to bylo před 10lety , tak to jsem byla ještě trpělivá, teď už ne, ale je fakt, že furt vyrejpávam roční semenáčky a vysazuju dál a dál podél plotu pod stromy je to takový divoký živý plot tvořený nálety- planými švestkami, jabloněmi, hlohy lipami,( mimichodem ta švestky jsou nej i jabka, bez problémů, ne jako ty dnešní na všechno náchylné) a je dlouhý asi 75m smiling smiley, jak jsem dávla fotky, tak to je kolem vrátek a tam už je hotovo, orintálky s hybridními smiling smiley a dál už bych chtěla jen ty botanické, neboť už jsou to fakt přírodní části a tam se víc hodí a tam holt si počkám než vyrostou a mixuju je s různými hajniškami, konvalinkami, sasanky pomněnkami jo a mam tam smrduté, taky mláďata atd

Taky když jsem poprvé spatřila hybrídní, tak jsem byla v šoku,jsou úžasné... no jsem zvědavá na ně v dalších letech, zatím nemám s hybr. zkušenosti, někde jsem četla, že asi nebudou dlouvěké jako semenáčky...no má se žít přítomností a teď jsou krásné smiling smiley smiling smiley...holky je to fakt droga grinning smiley 

Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Bastinka (26.03.2025 11:01)

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada a květena (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.