![]() |
čtvrtek 28. září, 19:29 Svátek má Václav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 4.70
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: čemeřice - helleborus
Už ji dej ven. Kdyby náhodou měly udeřit mrazy, jednu přikreješ nějakou krabicí. Sníh nevadí.
Po letech vykvetla trochu slušně. Byla koupená jak úplný chcípáček zpočátku čemeřicového bláznění. Vloni vypadala, že už snad ani nebude.
Regi, krásný květ, fakt parádnice, těch sukniček.
A ta na předešlé fotce taky super. 
Už jsem dávala do únorového kvetení, ale přidám i sem.
Shooting Star je hodně opoupátkovaná, mám radost.
Regino, obě krásné.
A měla jsi pravdu ohledně kupování. Ze začátku jsem koupila malé v 0,5 květníku a ty mi pořád klempírují a nekvetou. Od té doby, co kupuju už větší u Žižků, tak se chytly všechny (a to jsem s nimi několikrát hybala).
Gabčo, super, no vidíš, a ty jsi říkala, že u tebe nejdou.
Dnes jsem vyfotila políčko pod bezem - zleva HCG Leona, furt nechce rozkvést a jeden květ mi ulomila kočka, pak SP Abby (taky jedno poupe pryč), pak Hello Amber a Hello Pearl.
Ta Abby je moc pěkná a z Ice mě strašně bere Benotta, má úžasnou, výraznou sukýnka okolo středu.
Krása, stejně jsou ty čemeřice vynález.
Kiko, paráda.
A to že mi nejdou jsem říkala kdysi v právnověku
než jsem si pořídila Ice. Měla jsem vždycky jen obyčejnou Nigru a kdysi takovou stříkanou růžovou. Od ségry. Ale nic jsem jim nedávala, tak časem ta růžová zmizela.
Tu bílou jsem pořád přesazovala, až se konečně chytla společně s těma Ice...
Celkem jich mám zatím jen 8. ZKouším jak se jim bude dařit a pak třeba...
Holky koukam, jak je mate krasne a mrazem netknute!
Ja ty sve tri kvetnikove pred tema nejvetsima mrazama schovala do garaze a ted je vynasim a koukam, jak jsou spatne - uvadle a hadrovite... jak kvety, tak i vsechny listy. Ach jooo. Asi jsem je tam dala az pozde, nevim 
Betas, nechala jsem květináč venku bez jakéhokoliv přikrytí a dobrý, dnes krásně celá stála. Ještě včera jeden stvol ležel, i když vitální, myslela jsem si, že už nevstane. Bylo u nás nejvíc asi -9. Květináč obyčejný černý plastový, hgc Joker.
Betas, mám venkovní v květináči taky takovou a kamarádka taky. Asi pomrzly nebo taky nevím.
Stejně jsou to záhady. Už jsem tu psala, že po mrazu tak polovina povstala. Po asi 3 dnech stálo všechno, ale stejně to je o kultivaru a místě. Holky, zkuste trochu v květníku opatrně pohrabat, zda by to nechtělo prolít vodou. Nigra je asi lepší v květníku, i když mi pomalu narůstá, není to nic moc. Ice jsou super. Bennotta byl dobrý kup, zatím.
Měla jsem tu návštěvu a dámy byly z čemeřic u vytržení, Ž. bude mít kšeft.
V obchodech ani v Hb nic není..... foto snad zítra...
Jo a Regino, zvonečky jsou vyndané ze země a zpět v květníku, ve skleníku, nedávaly to usazování....
Aleno, záhady to jsou veliké. Skoro všechno tu vstalo. I ta Bennota nakonec. Chybí nám sníh. Obecně bych řekla, že když se uchytí a to není vždycky pravidlem, pak už přežívají.V květináčích je to složitější.
Aleno, mně zvonečky, a taková to je obří rostlina, nějak mrší. Mají malé zelené květy. Asi budu muset počkat až se trochu oteplí, ne zase moc a vysypat a nejspíš rozdělit, jestli to není tím, že se sázela velká rostlina. Uvidím, co z toho pojde.
Az vyndam jeste tu posledni, tak vam je chudiny nafotim. Stve me to o to vic, ze lonske vetsi mrazy daly bez problemu na balkone v krabicich a prekryte hadrem (mozna vlastne i bublinka na kvetinaci, to uz si presne nepamatuju). Letos se mi nechtelo s tim takhle balit, tak jsem si rikala, ze bude jednodussi je dat do garaze, obzvlast, kdyz mely nektere pekne nasazeno, takze pak pekne hned vyndam a potesi me kvety, nez zabalene v krabici kdovi, na jak dlouho... no a nakonec to dopadlo takhle
ono v te garazi pri dlouhych mrazech taky mrzne, ale urcite ne tolik, jako venku.. ach joo, to je zas zkusenost.. 
Betas, dej je ven a nejlíp by bylo, kdyby na ně pršelo. Drobný déšť polední dva dny mi narovnal i to, co jsem myslela, že už se nesrovná. Dělá jim dobře i voda ze vzduchu. Plavat v miskách nemusí.
Zase prší, ale musím najít chvilku a dát jí ven. Ve všední den chodí kolem moc lidí a to nemám ráda.
Navíc je na silnici louže a kdejaký blbec jedoucí v autě mě nahodí