![]() |
neděle 16. února, 02:53 Svátek má Ljuba
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: čemeřice - helleborus
Regino, s jahodárnou mám stejnou zkušenost. Rostliny malé, ale životné. Já si radši nakoupím za poloviční cenu dvakrát tolik rostlin, než koupit krásnou velikou a pak se o ní bát. V tom množství se případná ztráta snese. Mám čas.
Manco, jahodárna je celkem výjimka v jakém stavu jsou i menší čemeřice. Co jsem měla občas nějakou droboť, trvalo to docela dlouho než z toho byla nějaká kvetoucí rostlina. A zrovna u čemeřic jdu radši do jistoty. A ještě se radši předčasně neraduju.
Asi takhle
Kordul, to zasypání sněhem jim pomůže. U nás to je horší. Ještě jsem venku květy neviděla, ten mráz je kosí hodně. Uvidím až po oteplení co se zvetí. Letošní čemeří sezona zatím úspěšná není. Musíme být optimisti.
Žádná sláva musím říct. Trochu líp vypadají místa, kde jsem už nevyhrabala listí. Tam drží i trošky sněhu, takže to není tak naholo.Uvidíme, jak to letos dopadne.
Po obhlídce zahrady tato bezejmenná z SKtrvalek vyhrála letošní kvetení a poradila si i s mrazy.
Z řady Ice je nepoškozená White, zatím...
Ty moje nemají ještě ani náznak poupat (doufám tedy že pokvetou). Včera jsem si koupila v Penny bílou, měli za slušnou cenu.
Koukla jsem tady do historie - loni mi rozkvétala v půlce března, tak má asi ještě čas.
Já si dnes všimla náznaku poupat u semenáče, který ještě nekvetl. Jsem zvědavá. Ale je to z jihu před zídkou, chráněné místo. Jinak ke kvetení všude daleko, spíš jenom raší.
Na orientálky je brzo, určitě Vám vykvetou. Mám orientálku jen tuhle na foto čipernou. Brala jsem jich tenkrát více a jen tahle kvete brzo, ostatní ani tak nerostly. Taky záleží na místě růstu. Zatím je to dost vše zpožděno a přestály mrazy bez sněhu.
Tak jsem byla dnes obhlídnout holky moje. No, mají nasazeno, tak snad nepřijde žádná pohroma.
Moje nejranější - Joker. Má specifické místo v bývalé žumpě vedle chodníku. Jinak to mám jako Gabča.
První letošní nakvétání, Marlon.
Už to začíná.
Hezky narašeno. Doufám, že už nepřijde žádná kalamita.
No už mne překvapil ranný Marlon vloni, nemá nic namrzlého. Byl nový a přišly v prosinci mrazy, jeho se to moc netýkalo, kéž by mu to vydrželo. Letos ho Ž. ani nemá.