neděle 1. října, 01:03 Svátek má Igor
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 4.70
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: alenak
Status: expert

čemeřice - helleborus

Datum: 07.11.2021 16:36

dsc01644.jpg

tak jsem zjistila, že mi začíná po roce čemeřicí sezóna a dovolila jsem si otevřít nové okénko, neboť určitě se využije smiling smiley

jako první u mne vykukuje Maestro

Starší odpovědi byly automaticky odmazány

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 1 z 21
  • Autor: Kika
    Status:

Re: čemeřice - helleborus

Datum: 18.02.2023 21:50

20230218_214304.jpg
    Další fotografie:

Regino, obě krásné.

A měla jsi pravdu ohledně kupování. Ze začátku jsem koupila malé v 0,5 květníku a ty mi pořád klempírují a nekvetou. Od té doby, co kupuju už větší u Žižků, tak se chytly všechny (a to jsem s nimi několikrát hybala).

Gabčo, super, no vidíš, a ty jsi říkala, že u tebe nejdou. grinning smiley

Dnes jsem vyfotila políčko pod bezem - zleva HCG Leona, furt nechce rozkvést a jeden květ mi ulomila kočka, pak SP Abby (taky jedno poupe pryč), pak Hello Amber a Hello Pearl.

Ta Abby je moc pěkná a z Ice mě strašně bere Benotta, má úžasnou, výraznou sukýnka okolo středu.

• Autor: Reklama

• Status: expert

Datum: 18.02.2023 22:34

Krása, stejně jsou ty čemeřice vynález. thumbs down

• Autor: gabca

Datum: 18.02.2023 22:49

Kiko, paráda. love smiley

A to že mi nejdou jsem říkala kdysi v právnověku grinning smiley než jsem si pořídila Ice. Měla jsem vždycky jen obyčejnou Nigru a kdysi takovou stříkanou růžovou. Od ségry. Ale nic jsem jim nedávala, tak časem ta růžová zmizela.

Tu bílou jsem pořád přesazovala, až se konečně chytla společně s těma Ice...

Celkem jich mám zatím jen 8. ZKouším jak se jim bude dařit a pak třeba... grinning smiley

• Autor: Betas
    Status:

Datum: 18.02.2023 22:58

Holky koukam, jak je mate krasne a mrazem netknute! thumbs down Ja ty sve tri kvetnikove pred tema nejvetsima mrazama schovala do garaze a ted je vynasim a koukam, jak jsou spatne - uvadle a hadrovite... jak kvety, tak i vsechny listy. Ach jooo. Asi jsem je tam dala az pozde, nevim confused smiley

• Autor: Manca
    Status:

Datum: 18.02.2023 23:17

Betas, nechala jsem květináč venku bez jakéhokoliv přikrytí a dobrý, dnes krásně celá stála. Ještě včera jeden stvol ležel, i když vitální, myslela jsem si, že už nevstane. Bylo u nás nejvíc asi -9. Květináč obyčejný černý plastový, hgc Joker.

Datum: 18.02.2023 23:20

Betas, mám venkovní v květináči taky takovou a kamarádka taky. Asi pomrzly nebo taky nevím.

• Autor: alenak

Datum: 18.02.2023 23:46

Stejně jsou to záhady. Už jsem tu psala, že po mrazu tak polovina povstala. Po asi 3 dnech stálo všechno, ale stejně to je o kultivaru a místě. Holky, zkuste trochu v květníku opatrně pohrabat, zda by to nechtělo prolít vodou. Nigra je asi lepší v květníku, i když mi pomalu narůstá, není to nic moc. Ice jsou super. Bennotta byl dobrý kup, zatím. winking smiley Měla jsem tu návštěvu a dámy byly z čemeřic u vytržení, Ž. bude mít kšeft. grinning smiley V obchodech ani v Hb nic není..... foto snad zítra...

Jo a Regino, zvonečky jsou vyndané ze země a zpět v květníku, ve skleníku, nedávaly to usazování....

Datum: 19.02.2023 07:41

Aleno, záhady to jsou veliké. Skoro všechno tu vstalo. I ta Bennota nakonec. Chybí nám sníh. Obecně bych řekla, že když se uchytí a to není vždycky pravidlem, pak už přežívají.V květináčích je to složitější.

Aleno, mně zvonečky, a taková to je obří rostlina, nějak mrší. Mají malé zelené květy. Asi budu muset počkat až se trochu oteplí, ne zase moc a vysypat a nejspíš rozdělit, jestli to není tím, že se sázela velká rostlina. Uvidím, co z toho pojde.

• Autor: Betas
    Status:

Datum: 19.02.2023 09:29

Az vyndam jeste tu posledni, tak vam je chudiny nafotim. Stve me to o to vic, ze lonske vetsi mrazy daly bez problemu na balkone v krabicich a prekryte hadrem (mozna vlastne i bublinka na kvetinaci, to uz si presne nepamatuju). Letos se mi nechtelo s tim takhle balit, tak jsem si rikala, ze bude jednodussi je dat do garaze, obzvlast, kdyz mely nektere pekne nasazeno, takze pak pekne hned vyndam a potesi me kvety, nez zabalene v krabici kdovi, na jak dlouho... no a nakonec to dopadlo takhle confused smiley ono v te garazi pri dlouhych mrazech taky mrzne, ale urcite ne tolik, jako venku.. ach joo, to je zas zkusenost.. eye rolling smiley

Datum: 19.02.2023 11:03

Betas, dej je ven a nejlíp by bylo, kdyby na ně pršelo. Drobný déšť polední dva dny mi narovnal i to, co jsem myslela, že už se nesrovná. Dělá jim dobře i voda ze vzduchu. Plavat v miskách nemusí.

• Autor: kordula

Datum: 19.02.2023 12:31

Zase prší, ale musím najít chvilku a dát jí ven. Ve všední den chodí kolem moc lidí a to nemám ráda.

Navíc je na silnici louže a kdejaký blbec jedoucí v autě mě nahodí grinning smiley angry smiley

Datum: 19.02.2023 14:10

dsc04074.jpg
    Další fotografie:

u nás taky hnusně, s deštěm, vítr...

mezi kapkami deště jsem něco pofotila...Bennotta, White, Brunelo, Rose, staré orientálky, všem pomohla voda

Datum: 19.02.2023 19:23

p1010515.jpg
    Další fotografie:

U nás dnes do rána lijavec, všude plno vody, ale odpoledne bylo sluníčko. Teda za oknem to vypadalo líp než venku. Foukal děsně studenej vítr, takže jsem jen rychle pofotila a běžela domů. grinning smiley

Ice roses red a moje skromné políčko s 8 čemeřicemi flower smiley Ale ještě by se dvě vešly. grinning smiley Jen musím vymyslet které.

Datum: 19.02.2023 19:37

To vymyslíš, grinning smiley winking smiley nabídka je bohatá. Ale, koukám na Red, jak nádherně narostla thumbs down , to by žádná orientálka neuměla. smiling smiley

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada a květena (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.