|
|
sobota 14. února, 08:24 Svátek má Valentýn
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: čemeřice - helleborus
Převzato z jedné skupiny, ty jsou nádherné 👍
Ahoj, zase jsem dočetla a nestačím zírat, jak nadherne cemerice máte.
Bastinko, tvůj čemeřicový lesíku, to je něco
ti tam okolo jdou musí pořád postavat a obdivovat, ne?
Alenko, ty tvoje bohaté trsy, toho asi nikdy nedosáhnu
Regi, nádhera! Ten odkaz na Slovenské trvalky jsi neměla dávat. Už mi taky některá vrtá v hlavě. A jen kvůli zvědavosti - chytla se ti ta moje špičatá puntíkatá orientalka?
Gabčo, he, si vzpomínám, jak jsi psala, že ti čemeřice nejdou
A jak je máš teď krásné! Jo, a Abby je krásná, ale chce čas, několik let moc nepřirustala, letos udělala větší skok. A vůbec nevadí, že jdi všechny listy střihla, u ní to dělám taky tak.
Kordulo, krásně ti ten záhonech vzkvétá!
Přidám pár mých
Na jedničce v popředí, Regi, ta od tebe má nové krásné listy.
2. Jedna z mých nejoblíbenějších - Ice Merlot
3. Maddy Marble - Alenka má ale bohatší
4. Spring Promise - nováček, ale zatím je tmavší než jsem čekala z fotek
5. Pink Frost je taky obdivovaná a musím ji pochválit, jaký je držák. Vloni jsme ji vytahovali kvůli zakopáváni optického kabelu a když jsme ji vrátili, vypadala, že to nedá. Přes zimu se vzpamatovala a dokonce kvete
Ještě Mary Marble
Jak jsme se spoustou čemeřic hýbali, tak jsme některé umístili přes zimu jen do kyblů s čerstvou zeminou a najednou se rozjely, některé kvetou poprvé. Takže jsem zjistila, že mám asi další 3 plnokvěté bílé/žluté
Mně se totiž moc líbí pod šeříkem u braky, ale ten jim bere hodně vláhy a živin, takže zkouším, které to zvládnou. Zatím OK Ice White, Ice Brunello a Tutu, byť nejsou tak bohaté jako u vás.
Kiko, Maddy jsem měla pěknou sazenici, jsem si mohla vybrat mezi prvními.
Ale má v genech psaný silný růst.
Díky za foto Mary, vidím poprvé, listí to má krásné a i hodně květů. Moc info o nich není, teprve se asi testují v zahradách. U šlechtitelů tj. jinak, tam se stříká horem, dolem ve sklenících. Venku tj. jinak. Ať rostou a dělají radost.
Kiko, Mary mám jako ty, skoro celou tmavou se zeleným tochu kolárkem vevnitř. Na obrázcích vypadala ne celistvě tmavá. Ale hlavně, že to roste. Ty Fousovy poklady se některé uchycují a dělají pěkně listy. Ale žádná velká životnost to není.Ale zatím je. Tak uvidíme.
Letité, ještě snad po mamce
Holky, to jsem se pokochala, nádherné je máte, to já zatím mlaďošky
Posílám fotky květů orientálky Ellen pink, líbí se mi moc a i jak má co trsík to jiná barva květu
Kordul, těch po mami a babi si nejvíc vážím a vlastně půlka mých čemeřic jsou potomci od té od mami a taz jí měla po babi, je to ta na posl.fotce
Ellen pink
a to jsou mateční a chrlí dál a dál mimina
Kordul, opatruj ty poděděné, krásně kvetou.
Bastinko, jsou to krasavice.
Máš nějaké nové šlechtění? Díky.
Ali, teď nevím..., jako jestli mám nové hybridní?
Bast to je nádhera.
Já jsem dnes šla k doktorovi na kontrolu a sestřiče jsem přinesla kytici čemeřice.
Radost převeliká.
Basti, blbě jsem to napsala. Myslela jsem nové hybridní. I když orientálky jsou kouzelné, více rozevláté, dávám přednost hybridům, hlavně pro časné a rychlejší bohaté kvetení. Taky se vše nepovede.
Nemám místo pro semenící se orientálky, třeba bych mluvila jinak. 
Ali, ano ty mám taky sázím je s mými semenáčky , takže je to mix na ploše pod listnáči , ale zatím jsou to mladé rostliny, začala jsem s nimi před 3 roky a od té doby si udělám vždy nějakého Ježíška už v říjnu