sobota 14. února, 09:25 Svátek má Valentýn
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: alenak
Výsledné hodnocení: 4

čemeřice - helleborus

Datum: 07.11.2021 16:36

dsc01644.jpg

tak jsem zjistila, že mi začíná po roce čemeřicí sezóna a dovolila jsem si otevřít nové okénko, neboť určitě se využije smiling smiley

jako první u mne vykukuje Maestro

PRUNED

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (24.03.2025 16:48)

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 15 z 21
  • Autor: alenak

Re: čemeřice - helleborus

Datum: 04.09.2025 21:41

Dnes jsem byla pro čemeřice, bohužel Frosty nemám, nedodána. Tak mám Katie, Break Lemon. Ještě natrhaný u silnice krásné švestky. grinning smiley

• Autor: Reklama

• Autor: Kika

Datum: 04.09.2025 23:56

Alenko, hezké úlovky. Na tu Katie jsem zvědavá.

Datum: 05.09.2025 11:12

Tak jsem taky udělala objednávku, mám hned čtyři stydlin smiley Winter balet Linda + Lola, Quintessa Honey + Ice

Datum: 05.09.2025 13:06

No tak ta Ice se mi taky líbila, ale kam furt sázet. Copak místo by se našlo, ale ne vhodné pro čemeřice, tak je nechci trápit. Q. měla hodně a nevypadaly zle, až mě překvapilo. Byly i listy do žluta. Ať to roste a dělá radost. thumbs down

Katie už má poupata, ale píší po usazení od října kvetení. Neměla jsi Lindu od Reginy?

• Autor: Bastinka

Datum: 05.09.2025 13:27

Ahojky holky...to to uteklo a zas nám začíná to naše krásné období smiling smiley už se moc těším

Také už mám objednáno smiling smiley smiling smileyhlavně se těším na Katie, Pink Promise, Lindu...

Unás celé léto ani nekaplo, takže totál sucho a pod lipami je to ještě horší, ale listy čemeřic krásně zelené, jen tam co trochu prosvětlovalo slunce jsou listy trochu do žluta, tak je asi ustřihnu...mně se zatím žádné neprobudily jen winterbells, ta vloni kvetla od října a na tu Katii jsem fakt děsně zvědavá smiling smiley

Datum: 05.09.2025 13:44

na ty Q jsem moc zvědavá, zatím jim odolávám, nějak mám stále radši ty s jednouduchým květem, ale možná jedné neodolám smiling smiley

ještě jsem si objednala Lolu

Datum: 05.09.2025 21:18

Lolu jsem brala, ne pro sebe, ale z těch WB měla nejmenší listy, trochu jinak stavěná. Q. serie odolávám, brala jsem pro známého 1 ks, listy do žluta, zvláštní. Nevím, tyto by se měly semenit, že můžou být rozdíly v květech, není nikde psáno jak bohatě kvetou.

Ale většina čemeřic silná, pěkná, ty Q. jsem moc neprohlížela . SP snad ani nebyly.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (05.09.2025 21:28)

Datum: 05.09.2025 23:17

Aleno, ano, Lindu jsem od Regi měla, ale tehdy v létě, kdyz jsme byli na dovolené, mi ji švagrová v květináči přezalívala a ona uhnila. Tak se těším, že budu mít novou.

Katie už jsem.nechytla, tak jestli bude pěkná, tak třeba za rok. A už budu muset taky končit s nakupy, plánuju poslední čemeřicové misto.

Datum: 05.09.2025 23:36

Kiko, tak ať se ji daří. Ono v květináči je hned problém, taky se mi stalo, že mi to uhnilo a neuhlídala jsem.

Katie si myslím, že jich moc neměla, vypadá to na robusní a rannou čemeřici. Těšila jsem se na Frosty, bohužel nedodána a koukala jsem na Spomyšl, že je vyprodaná, ale je to divné, teprve spustili eshop, vypadá to taky na nedodání. Brozany jsem neuhlídala a to jsou menší rostliny. Právě tam ji brala Regi a dlouho než se usadila.

Datum: 10.09.2025 17:11

dsc00184.jpg

Tak jsem stihla zasadit alespon Breaker Lemon winking smiley

Datum: 11.09.2025 11:12

Alenko, hezká rostlina. Máš to, koukám, tak pod nějakým stromem?

Já se ty objednané chystám dát pod meruňku, bývá tam v létě dost sucho, tak snad to zvládnou.

Datum: 11.09.2025 12:48

Ali taky jsem si jí pořídila.Je oproti ostatním menší, ale jsem na ty žluté květy moc zvědavá.Přijde mi, že ty žlutky míň rostou a jsou choulostivější.

Datum: 11.09.2025 14:45

Mám ji nasazenou pod tamaryškem. Měla by snést více slunce a menší růst, tzv. krtičák, dle dohledávání. grinning smiley Ale jaká bude realita nevím. Ten růst je v genech, s tím se moc neudělá. Mám už B.Ruby a taky má menší listy a menší růst, ale to jsem potřebovala na okraj. Letos tyhle rostliny Breaker byly lepší, vloni to bylo po 2 listech, ale přežilo a roste. smiling smiley

Datum: 27.09.2025 17:44

38e7ec49-b971-45ac-a6b1-6f0c5630d51d.jpg

u Liary už vykukujou popátka smiling smiley

Datum: 27.09.2025 20:19

thumbs downmoje Liara vůbec nic nedělá....zrovna dnes jsem je prohlížela a nemá na květ žádná. Liara u mne tak leden, měla být ranější Karli, taky nic. Ještě holky odpočívají, dlouho neměly vodu, možná tj. tím, nevím.... smiling smiley

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada a květena (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.