|
|
sobota 14. února, 09:25 Svátek má Valentýn
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: čemeřice - helleborus
Dnes jsem byla pro čemeřice, bohužel Frosty nemám, nedodána. Tak mám Katie, Break Lemon. Ještě natrhaný u silnice krásné švestky.
Alenko, hezké úlovky. Na tu Katie jsem zvědavá.
Tak jsem taky udělala objednávku, mám hned čtyři
Winter balet Linda + Lola, Quintessa Honey + Ice
No tak ta Ice se mi taky líbila, ale kam furt sázet. Copak místo by se našlo, ale ne vhodné pro čemeřice, tak je nechci trápit. Q. měla hodně a nevypadaly zle, až mě překvapilo. Byly i listy do žluta. Ať to roste a dělá radost.
Katie už má poupata, ale píší po usazení od října kvetení. Neměla jsi Lindu od Reginy?
Ahojky holky...to to uteklo a zas nám začíná to naše krásné období
už se moc těším
Také už mám objednáno
hlavně se těším na Katie, Pink Promise, Lindu...
Unás celé léto ani nekaplo, takže totál sucho a pod lipami je to ještě horší, ale listy čemeřic krásně zelené, jen tam co trochu prosvětlovalo slunce jsou listy trochu do žluta, tak je asi ustřihnu...mně se zatím žádné neprobudily jen winterbells, ta vloni kvetla od října a na tu Katii jsem fakt děsně zvědavá
na ty Q jsem moc zvědavá, zatím jim odolávám, nějak mám stále radši ty s jednouduchým květem, ale možná jedné neodolám
ještě jsem si objednala Lolu
Lolu jsem brala, ne pro sebe, ale z těch WB měla nejmenší listy, trochu jinak stavěná. Q. serie odolávám, brala jsem pro známého 1 ks, listy do žluta, zvláštní. Nevím, tyto by se měly semenit, že můžou být rozdíly v květech, není nikde psáno jak bohatě kvetou.
Ale většina čemeřic silná, pěkná, ty Q. jsem moc neprohlížela . SP snad ani nebyly.
Aleno, ano, Lindu jsem od Regi měla, ale tehdy v létě, kdyz jsme byli na dovolené, mi ji švagrová v květináči přezalívala a ona uhnila. Tak se těším, že budu mít novou.
Katie už jsem.nechytla, tak jestli bude pěkná, tak třeba za rok. A už budu muset taky končit s nakupy, plánuju poslední čemeřicové misto.
Kiko, tak ať se ji daří. Ono v květináči je hned problém, taky se mi stalo, že mi to uhnilo a neuhlídala jsem.
Katie si myslím, že jich moc neměla, vypadá to na robusní a rannou čemeřici. Těšila jsem se na Frosty, bohužel nedodána a koukala jsem na Spomyšl, že je vyprodaná, ale je to divné, teprve spustili eshop, vypadá to taky na nedodání. Brozany jsem neuhlídala a to jsou menší rostliny. Právě tam ji brala Regi a dlouho než se usadila.
Tak jsem stihla zasadit alespon Breaker Lemon
Alenko, hezká rostlina. Máš to, koukám, tak pod nějakým stromem?
Já se ty objednané chystám dát pod meruňku, bývá tam v létě dost sucho, tak snad to zvládnou.
Ali taky jsem si jí pořídila.Je oproti ostatním menší, ale jsem na ty žluté květy moc zvědavá.Přijde mi, že ty žlutky míň rostou a jsou choulostivější.
Mám ji nasazenou pod tamaryškem. Měla by snést více slunce a menší růst, tzv. krtičák, dle dohledávání.
Ale jaká bude realita nevím. Ten růst je v genech, s tím se moc neudělá. Mám už B.Ruby a taky má menší listy a menší růst, ale to jsem potřebovala na okraj. Letos tyhle rostliny Breaker byly lepší, vloni to bylo po 2 listech, ale přežilo a roste. 
u Liary už vykukujou popátka