|
|
sobota 14. února, 09:07 Svátek má Valentýn
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: čemeřice - helleborus
Ali, ano ty mám taky sázím je s mými semenáčky , takže je to mix na ploše pod listnáči , ale zatím jsou to mladé rostliny, začala jsem s nimi před 3 roky a od té doby si udělám vždy nějakého Ježíška už v říjnu
a za mě úplně nej je LIARA, TA ZAČLA KVÉST UŽ NA ZAČÁTKU PROSINCE A NESKOLIL JÍ ŽADNÝ MRÁZ tedy zatím, takže jich mám hned několik 
Basti, je to hodně o místě růstu. U mne je dle rodiny rarita, že vždy prohlašuju že nic, nic, pak stejně něco koupím, na test, říkám.
Liara je krásná, ale nemám ji dlouho, poprvé byla v prodeji ČR podzim 2023. Jak ji máš dlouho ty? Prověření je 3leté, se říká. Tady začíná pučet a nakvétat během 01. Mám ranější čemeřice. Teprve teď se mi začíná líbit nová , šlechtění Marble viz foto, fotky co udávají, hodně klamou. WB šlechtění je asi lepší, možná, není to vytestované v našich zahradách. 
Ali, uvidí se
, ty orientálky jsou tutové, ale jak to bude s hybridními se ukáže...ale nelze jim prostě odolat
a jak jsem už psala...už nejsem trpělivá, tak radši si nekoupim něco jiného, ale čemeřice ano
Ta Marble je krásná, mám radši ty světlejší, u těch tmavších pak ty květy jak stárnou splynou v jednu barvu takovou tm. bordo a nevyniknou tak a u těch světlých jdou květy pak do zelena a to se mi líbí asi víc
Liaru jsem koupila v prosinci 2023 asi.Posílám fotku jak vypadá dnes a jak vypadala v lednu
Regi na 3. fotce je květ Anemone red picotee,koupená v lednu letos ze Slov. trv. a na 4. fotce koupená ve slevě vloni na jaře u Větnaamců za 100Kč, tak jsem jich vzlala několik
a nevím zda je to Shoting nebo jak máš Ali ten velký kopec, teď nevím název
no a ještě fotka z cesty na mojí čemeřicovou džungli...už jdou květy do bordo, jsou pod lipou a v zimě osluněné, tak už ty květy jsou většinou staré asi 2 měsíce a 2. fotka ty ve slevě za 100kč
, namíchala jsem hybridní a moje semenáčky 
no a ještě fotka z cesty na mojí čemeřicovou džungli...už jdou květy do bordo, jsou pod lipou a v zimě osluněné, tak už ty květy jsou většinou staré asi 2 měsíce a 2. fotka ty ve slevě za 100kč
... jsou tam hybridní a moje semenáčky
Nádhera 👍
Bastinko, to je čemeřicový ráj

Basti, krása nesmírná!. Je lepší v prostoru barevnost. Ty světlé jsou super, podle listí frostkiss šlechtění. Němci mají taky, ale teprvre to jde do prodeje, ty barevné listy. Asi bych neodešla s prázdnou, když bych na tu krásu přišla.
Souhlas s tím, že světlejší více vyniknou, taky jim dávám přednost, ale tmavé do toho patří taky. Liara má moc pěkné prokvétání, máme ji asi stejný ročník. Uvidíme, co pustí do prodeje na podzim z šlechtění WB. Nj. nic jsem nechtěla kupovat.
Ať se nadále daří.
Dnes mi dorazily čemeřice že Spomyšle. Byly dost vlhké, snad to bude dobré. Milla marble a purple sunrise jsou krásné, Mona mě trochu zklamala, kresba na listech není vidět. Třeba nové listy budou vybarvené.
A jinak taky mám radši světlé, ale ty tmavé k nim dělají pěkný kontrast. A taky pěkně ladí s tmavými výhonky všeho kolem - růží, tmavých floxů, kozlíku...
Zjistila jsem, že mám čemeřice úplně jinak, než jsem si myslela. A to jsem si byla umistením fakt jistá (což nebývá). Když vyrašila Bianca tmavě, ještě jsem to považovala za záměnu, pak další... Asi blbnu.
Manco, ať to roste.! Millu jsem ještě neviděla. Co jsem viděla u Ž. na podzim, tak zbarvení listí bylo nejvíce u Mary, má Regina. Musí se počkat, jsou to rostliny ze skleníku, některým trvá 2 roky, než se usadí a ukáží barevnou skutečnost. Monu jsem viděla listí na foto moc pěknou. Doma se mi Maddy barví listí až teprve teď. Při podzimním pokupu listí zbarvené neměla. Pěkně nás napínají.

Basti, prohlížím si tu tvou nádheru. Myslím, že bez těch tmavých čemeřic by to nemělo šmrnc, patří tam.
Holky, díky moc
, když jsem je takhle sázela dohromady, tak jsem něvěděla jak to dopadne, až letos se to ukázalo naplno...mám přírodní zahradu, tak je to takhle do mý zahrady přirozenější, a dál od vrátek, podél plotu už je to úplně přírodní
, tak tam už budu podsazovat listnáče jen orientálkami, tam by byly hybridní moc výrazné...někdy nafotim,
ještě posílám Cecilii, je trochu jiná tvarem květů i barvou, krásně růžová, náhodná koupě, teď už není nikde a 2. fotka Pink frost, tu jsem koupila na podzim 24 a začla kvést teprve teď
Mančo, v té Spomyšli jsou lákadla
láká mi Guess a Pink Promise...už jsem je měla v košíku a hrdinně zas vyndala
jsem dobrá, že jsem odolala, ale na jak dlouho
...znáte to
Basti, dobře se bavím u čtení příspěvku, něco mi to připomíná.
Kde jsi prosím koupila Cecilií? Vypadá dobře. Pink Frost je kvetoucí mezi posledními, tj. v pořádku.
Parádní pokoukání všude.
Cecilii mám, dcera ji kdysi koupila v Parkonu v těch jejich směskách jak mívají. Ale je choulostivější.Jinak vypadá dobře, je taková rozevlátá. A Pink Frost je jedna z mých oblíbených.
Manco, ze Spomyšle, myslíš, že to mají stejný materiál jako od Žižků.?Podle výběru a toho co nabízí velkopěstitel Holub bych si myslela, že jo. Havlis má odjinud si myslím. Ještěže už je po sezoně.

Ali, mám jí od Havlise, kupovala jsem jí v zimě 24, zatím prospívá , kvete tak od konce února, listy jsem ostříhala, mám jí v záhonu pod růžemi a v sezoně ještě zarostlá trvalkami a ty stříham většinou až koncem zimy, tak asi proto chytly listy fleky, že měla míň vzduchu,( mám záhony narvané, žádná proluka)
,ale aspoň teď víc vyniknou květy, když jsou bez listů , jsou moc krásné a stářím barvu nemění...Regi píše, že je choulostivější, tak uvidim co bude dál
Havlis ji měl v nabídce. Důležité je uchycení, pak tj. dobrý. Koukala jsem NL šlechtění, mají trochu jiné zimy. U nás jsou nejhorší ty výkyvy mrazivého počasí. To tam nemají Taky je každý rok jiný.
Basti, Shooting star to nemáš, ta se jinak zbarvuje. Listí máš mramorované, to bude frostkiss šlechtění.
Regino, myslíš na konec čemeří sezony?
Nesmíš na nic padnout.