středa 23. dubna, 01:42 Svátek má Vojtěch
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: alenak
Výsledné hodnocení: 4

čemeřice - helleborus

Datum: 07.11.2021 16:36

dsc01644.jpg

tak jsem zjistila, že mi začíná po roce čemeřicí sezóna a dovolila jsem si otevřít nové okénko, neboť určitě se využije smiling smiley

jako první u mne vykukuje Maestro

PRUNED

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (24.03.2025 16:48)

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 9 z 20
  • Re: čemeřice - helleborus

Datum: 04.03.2025 21:42

20250303_135340597_ios.jpg

Hezký pokoukání a dík za foto. Jak jsem se na FB dočetla, tak tyhle jsou dovezené z Francie.

Tahle se objevila tady. Jediná plnoikvětá co kouká nahoru. Zatím jeden květ, uvidím, co budou dělat další. Jsou zatím v poupatech.

• Autor: Reklama

Re: čemeřice - helleborus

• Autor: alenak

Datum: 04.03.2025 21:56

Regino, tj. veliká fešanda!. To jsou ty lonské?

Datum: 05.03.2025 00:09

Aleno, není. To vím jistě. Tahle je u těch, které tak před třemi roky natahala Klára různě pomalu bez cedulek. Letos se nějak objevila. Mám pocit, že tu nebyla, že je nějaká přeprášená. Ale zatím fakt nevím, jak se budou chovat jiné květy. Ale kdyby takle koukala všemi květy, určitě bych se nezlobila. Ty vloni přivezené ještě nekvetou. Ale snad něco vidět bude. Jakž takž se vzpamatovaly, vypadaly na totální odepsání když jsem je začala přesazovat.

• Autor: Manca

Datum: 05.03.2025 07:25

img_20250304_132402.jpg
    Další fotografie:

Barolo a Joker

Datum: 05.03.2025 08:37

Manco, taky jsi čemeřice rozjela. thumbs down A daří se. Zídka je k tomu super pozadí.

Až se ještě víc otevře, dám fotku Frosty. Tu jsem na myslím tvůj popud objednala z Brožan. Přišky tenkrát dva lístky a krásný bal a rostlině se daří.Jen by to potřebovalo vodu.

• Autor: Bastinka

Datum: 05.03.2025 10:31

Do Ctěnic bych se chtěla ještě podívat až budou mít kvetoucí jejich výpěstky...jinak mně se prostě nejvíce líbí ty s jednoduchými květy , poslední roky jsem nakoupila hybridní,některé kvetou již od listopadu, takže i ta zima díky nim se dá snést, furt je s kafem v ruce okukuju, jsem z nich nadšená,ale když pak začnou kvést ty orientálky, tak si říkám, že jsou stejně nej...taková přirozená jemná krása, mám přírodní zahradu, tak z nich bude takový čemeřicový lesík hlavně z potomků z matečné rostliny ještě od babi.. do diskuze jsem se přihlásila teprve nedávno, ale sleduji ji již nějakou dobu, máte je úchvatné, taky jsem jim podlehla..

• Autor: kaaj

Datum: 05.03.2025 10:59

dscn5172 - kopie.jpg
    Další fotografie:

vylezla jsem ven - ovšem nohy se mi podlamují . takže na pár minut . střihla jsem pár suchých listů u čemeřic, ale jen co jsem dosáhla. zjistila jsem ale , že i když tady byl lán těch bílých - prskaných , tak tu najednou vidím fialové . jedna s velkým květem .přitom fialové jsou dále- až pod břehem . odpoledne snad přijde Marek - tak zkusí pofotit

foto lońské

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil kaaj (05.03.2025 11:17)

• Autor: kordula

Datum: 05.03.2025 15:43

Kájo opatrně, ať nespadneš. Krásně kvetou.

• Autor: kaaj

Datum: 05.03.2025 17:30

dscn5699.jpg
    Další fotografie:

přišel Marek a něco střihnul a taky pofotil --- ale bude mít přijímačky- tak se trochu učí . takže až potom zabere více ,

poslední foto je fialová čemeřice.-mezi bílými ... confused smiley

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil kaaj (05.03.2025 17:40)

Datum: 05.03.2025 17:45

Bastinko, tak tě vítáme mezi začarovanými.Čemeřicím je přisuzována magická moc. Tady je to hlavně velký útok na peněženku. Ale ta radost pak. grinning smiley Čemeřicové lesíky je nádherná podívaná. Obzvlášť pokud je nepomordují mrazíky.

Kaaj, ony se časem různě sprašují i když jsou od sebe vzdálenější. Taky to tu vidím, když mi některé uniknou při likvidaci stovek vysemeněných. A jsi v kvetení pokročilejší než já tady a to jsem v Polabí, Letos je to nějaký divný.

• Autor: Kika

Datum: 06.03.2025 23:55

20250306_235217.jpg
    Další fotografie:

Basti, díky za fotky.

Letos mi orientálka v Praze taky blbne. Sice kvete, ale míň, než vloni.

Ostatní mám pošramocené asi mrazem nebo suchem. Hezky kvete Benotta a obě Hello + jedna tmava Ice, ale ted nevim, ktera to je. Žlutá Abby má jen dva květy, ale jsou hezké. Hezky se připravuje Merlot. I některé další jdou opožděné, včetně Maddy a Mary Marble.

Datum: 07.03.2025 23:11

20250305_132511.jpg
    Další fotografie:

Děvčata, jen dávejte foto, je to krása! flower smiley

Taky něco přidám. smiling smiley

• Autor: Kika

Datum: 08.03.2025 00:50

Aleno, krása. Co je zač ta poslední?

Datum: 08.03.2025 09:21

, Liara smiling smiley

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (24.03.2025 15:56)

• Autor: kordula

Datum: 08.03.2025 19:32

Paráda, mě ještě nekvetou

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada a květena (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.