|
|
čtvrtek 12. února, 20:57 Svátek má Slavěna
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: čemeřice - helleborus
Ali nádhera, to jsou tedy trsy, jakpak se jmenuje ta první a ta třetí to je tedy něco
Regi, tu anemone picotee red jsem si právě v zimě objednala, má už 2 kvítky
při zemi zatím, letos už víc nebude...vyfotím jí, zatím fakt nic moc, ale je holt mladinká
Bastinko, ono jim to dýl trvá a orientálkám povětšinou ještě dýl. I když ten Red King roste rychle. Je to výjimečný jedinec s výjimečným osudem.
Někde se při přepravě zatoulal, na trvalkách z toho zase velký problém neměli ale nechtělo se mi nechat rostliny umřít. Takže tenkrát vypukla akce podobná filmu Zachraňte vojína Ryana. Pátrala jsem všude možně a musím říct, že na některých poštách skutečně zabojovali. Po třech týdnech v balíku čemeřice dorazily. Čemeřici vyfoť určitě. Já jsem teď na vážkách jestli bych si už neměla dát pokoj.
Procházela jsem mezi poklady a uviděla jsem v takovým shluku nervanou na kmeni stromu skupinku čemeřic. I shora mi přišel vršek jako jiný. Tak jsem zaklekla a objevila semenáč. Nic jsem neopylovávala ale podle toho, jak květ vypadá si myslím, že i vím, co se sprášilo. Kousek od sebe je tam Tutu. Ta je tmavá a má takový krejzlík. Dávala ji sem Kika, tušim. A poblíž je od Kaaj ta jeji prskaná.Na dvojce je vidět ten tmavý krejzlík ale je menší než má Tutu. Takže jsem povolala sos, protože rytí bylo v těch místech dost nešikovný. Je venku a už zasazená. Jediná kvetoucí. Rozmotala a zasadila jsem ještě tři další s ní propletené. Samozřejmě nemusí být takové. Ale nejsou to malé mršky, možná by se už příští rok mohly ukázat. Nebudu komentovat, co jsem poslouchala doma. 
Kordul, proč je zalíváš každý den? To máte takové sucho?. Zalila jsem jednou, hlavně mladé a nové. Dole voda je, aby to zase nehnilo...nevím.
Bastinko, na 1 je frostkiss Molly s White, nešlo ji v akci nekoupit
, 3ti je Shooting Star už odkvétající
Regino, jsou semenáče takové něžné. Myslím, že si dáš pokoj, dokud na něco zajímavého nenarazíš, pak jsi ztracená.
Je u nás sucho, i ten rododendron a ještě musím ty hortenzie.
Až ten chodník dodělají, bude to paráda.
Pokud to někdo nezničí.
Zatím nikdo nic neutrhl.
Kordul, máš moc pěkný ten koutek a chápu, jak ho střežíš. Ale zas tak moc zrovna čemeřice zalévat nemusíš.
Aleno, co se týče čemeřic, ztracená jsem už dávno.
Mám to jako psychiatrický pacienti, diagnoza stále trvá ale někdy je to utlumenější a stačí podnět....Naštěstí z toho není třeba vražda ale jen nákup. 
Regi, já už jsem taktéž úplně ztracená, vždy když si je zas koupím, tak si řeknu , že je to poslední, ale vydrží mi to krátkou dobu, zrovna teď jsem objednala 3 kousky na Sl. trv. a úplně jsem se z toho pak opotila... jak manžel vidí , že mi přišel balík, tak vždycky řekne čemeřice přišly
a dokonce už je i v zahradě pozná( jinak nerozezná ani pampelišku) ...no vidíš jak ta příroda si to zařídí a jsou z toho něžné krásky a jsou jedinečné
Ali, já jí asi mám taky, ale nevěděla jsem název, vloni jsem jela kolem Vietnamců, a oni je takové měli taky v akci, 2l za 100Kč... no nekup je, tak jsem jicjh vzala více
.jsou tedy úžasné, rozkvetly naplno až teď, jsou vidět na dálku...je fakt, že ty semenáčky jsou zas jemné, něžné, v podstatě nevím , jestli se mi líbí víc semenáčky nebo hybridní...no tak mám obojí 
s tím zalejváním bych to taky nepřeháněla, zalejvám jednou jen když zasadím novou a pak vůbec i když jsou sucha
tam kde je mám mezi trvalkami, kde kvůli trvalkám troch zalejvám ( přes sezonu), tak vždy trochu chytnou černé černé fleky
Tak jak hlídám ten záhonek, zatím OK jen ty chlapi neudělali nájezd ke vchodu, obrubníky jsou všechny stejně vysoko a to dost.
Nevím jestli jim to mám říct, ale asi už je pozdě.
Kordul, tak jim to řekni. Líná huba, holý neštěstí.
Mně před barákem opět hrabou celou silnici. Už asi potřetí nebo počtvrtý během posledních let. Doufám, že do mé smrti naposledy. A opět totálně předělaný chodník. A všechno vyhrabaný do hloubky jak kdyby po chodníku měly snad jezdit pandury. Taky jsem sledovala jak dopadnou přísavníky, které mám u baráku. Musím říct kloubouk dolů, chlapi kolem udělali z obrubníků takovou ohrádku. A dostala jsem takový nápad. Nevím, jestli to realizovat ale když už to tam je
. Pod barák bych si zalévat zrovna dvakrát nechtěla. Samozřejmě obří přísavníky vytáhnou vody kvanta a je to sucho. Ale pro jaro by tam dobře šel pruh narcisek. Tak nevím. 
Bastinko,
. Ještěže jsem ten odkaz dala.Víš, co by ti třeba uteklo.Pak určitě poreferuj.
Na jedničce a na dvojce cestovatelky hrdinky. První je Red King, už odkvetlá, z neznámých důvodů letos kvetla první. Poslední je úplný nováček. Magico.Helleborus 'ET EPB 731' FROSTKISS MAGICO - Havlis.cz
Čemeřice taky rychle prokvétají, tak na kuk.
Čemeřice od Žižků, byla zarostlá v růži, pěkně se vzpamatovala.
Regi, ty jsi ale sběratelka. Parádní kousky máš.

Alenko, máš nádherné trsy
Kordul, krásná, víš která to je?
U nás nejsou ještě všechny rozkvetlé.
letos asi nejkrásnější ( nejbohatší ) je Ice Roses Red a zaní Shooting Star. Frosted je letos taky pěkná.
A Alenko, měla jsi pravdu, od podzima sazená Ice White je už pěkně narostlá.
Krásná žlutá je Abby (1), ale moc nepřirůstá.
Abby je orientálka, jsem měla v ruce u Žižků, líbila se mi. Pak jsem dala přednost ICE. Je moc pěkná, chce asi čas na růst. Měla jssem stopku.
Nj. nikde nic není, štve mne, jaký mají u PL výběr v novinkách a tady nic není. Na test bych ještě něco mohla, na podzim jsem zaváhala. Peters ale už taky dávno vyprodal, takže zájem o čemeřice je. 
Gabčo, nemohla bys prosím vyfotit Ice N´ Roses Purple Sunrise, zda máš od podzima, uvažovala jsi o ni. Jak roste a pozdává se ti. Díky.
To je podívaná. Srdce se směje.
Gabco, já jsem věčný experimentátor.
Vím, že německý kultivary jsou jistota. Jak píšeš o Roses Red a Shooting Star to je sázka na šampiona. Pak někde počumím na nějaký film a zblbnu, protože ty orientálky, když je toho víc, mají takový zvláštní barevný spektrum. Abby a další plnokvětky vypadají dobře ale nikdy u nich nemám jistotu, jak po zimě dopadnou.
K čemu jsem přišla v zásadě náhodou je Frosty. Patří do německých a je jedna z mála, o které pěstitel nesdělil,z čeho je nakřížená. Musím ji pochválit, už asi potřetí letos. dokonce ji zaznamenala jako pozoruhodnou dcera. Teď ke konci kvetení začíná býr narůžovělá a začíná se podobat Pink Frost. Ale řekla bych, že má větší květy a je jakoby víc průsvitná. Doufám, že je to skutečně Frosty. Není z žádné ověřené školky a fotku dávají trochu jinou skoro všichni. Ale to je u většiny čemeřic.
Aleno, s nákupem je problém. Nebýt Žižků a Holuba, který to množí, tak by to byla ještě větší slabota. Studovala jsem Allegro. Mají tam některé z novějších. Asi i větší rostliny, píšou 2-3l nádoby. Ale cena není nejnižší.