sobota 14. února, 08:50 Svátek má Valentýn
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: alenak
Výsledné hodnocení: 4

čemeřice - helleborus

Datum: 07.11.2021 16:36

dsc01644.jpg

tak jsem zjistila, že mi začíná po roce čemeřicí sezóna a dovolila jsem si otevřít nové okénko, neboť určitě se využije smiling smiley

jako první u mne vykukuje Maestro

PRUNED

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (24.03.2025 16:48)

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 1 z 21
  • Autor: Kika

Re: čemeřice - helleborus

Datum: 25.02.2025 13:07

Regi, máš pravdu, ta od Tebe se taky ještě usazuje. Dostala výsadní místečko, tak snad se časem ukáže.

• Autor: Reklama

• Re: čemeřice - helleborus

Datum: 25.02.2025 15:35

20250225_150902991_ios.jpg

Manco, tady je to úplně naopak. Ale hrabala jsem a ve stínu je ještě půda zmrzlá, tak uvidíme.

Kiko, taky jsem si říkala, že se zeptám, jak se jí vede u tebe. Jestli náhodou nemám ničemný ruce.eye rolling smiley

Moc hezky se vzpamatovala záměna, měla to být Liara. Ale nevadí, daří se jí zatím i po mrazech výborně. love smiley

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil ''.phorum_html_encode('regina.mocova@gmail.com').'' (25.02.2025 16:27)

• Autor: alenak

Datum: 25.02.2025 18:41

Do Ctěnic se nechystám. Docela mrazy zvládly, dnes se to narovnává, místy zem ještě zmrzlá. Ale hmyzáci se činili. Hodně nakvetlé a zlomený stonek mrazem odstřihnu, ještě tomu dám čas.To se právě pozná kvalita rostliny, když znovu narůstají poupata. Některé to prý neumí, končí s kvetením.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (24.03.2025 15:53)

Datum: 25.02.2025 19:43

Aleno, je to ta z Řečan, jak jsme se tam míjely. Tak tam zase cedulku přidám. grinning smiley Jestli to vydrží, tak je to hezká čemeřice. Začne hodně tmavá a pak se vybarví takhle. I květy má poměrně velké.

Datum: 25.02.2025 21:06

Regino, líbilo se mi i odkvétání. To bylo takové světlé, do žluta, zvláštní. Ta čemeřice hlavně kouká, neklopí a ty květy opravdu velké. Uvidím jak kvetení letos, bylo od Ž. září 2023. Měla jsem ulomený největší stonek....čím? já to nebyla... grinning smiley

• Autor: SPIKE

Datum: 01.03.2025 18:58

482084241_620570537406178_3106152936014185057_n.jpg
    Další fotografie:

Konečně jsem našla v záhonku loni koupenou čemeřici! love smiley

Bohužel asi letos nepokvete, žádná poupata tam nevidím. Ta druhá fotka je z loňska, když jsem ji vysadila do záhonku.

Loňská fotka mé staré čemeřice je z 31.3. 2024.

Letos asi taky moc nepokvete, protože janovec vedle ní se už dost rozrostl a dusí ji. Musím ji vyrýt a přesadit na vhodnější místo.

Datum: 01.03.2025 19:49

dsc08493.jpg
    Další fotografie:

Pomalu to začíná nakvétat, cítí asi tepleji, i když dnes foukalo a byla pocitově zima. Tak na kuk. flower smiley

Datum: 01.03.2025 20:08

Krása. Já dneska obdivovala čemeřice v pořadu nejkrásnější britské zahrady. Ashwood Nurseries - BBC Gardeners' World Live

Bylo to ze soukromé zahrady, o které se píše v odkazu. Majitel patří také mezi milovníky čemeřic, jaterníků. Ve většině britských zahrad ale nemají tyhle povětšinou německé kultivary, které koukají nahoru a jsou takové kompaktnější. Mívají takové rozvolněnější, které vypadají víc jako zvonečky.

Možno brát i jako tip na výlet grinning smiley

Pro pokoukání doporučuju pokračovat na tenhle odkaz, je na konci stránky Buy Plants Online - Online Garden Centre, Plant Nursery and Gift Shop. Tam jsou i ty typové čemeřice.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil ''.phorum_html_encode('regina.mocova@gmail.com').'' (01.03.2025 20:13)

Datum: 01.03.2025 20:21

dsc08470.jpg
    Další fotografie:

Ono tady vše anglické nejde, nenám trpělivost čekat a zkoušet.

Upraveno 2 krát. Naposledy upravil alenak (24.03.2025 15:54)

Datum: 01.03.2025 21:16

V Parkonu jsem nebyla. Po zklamání od Starkla a Hortisu jsem se nikam nevypravovala. Ale jak mi google vyhazuje fotky, tak jsem zjistila, že některé roky už jsem byla v Oseku pro macešky. I když letos je chladněji,tak nevím. Že bych to spojila.

Jak jsem se hrabala v dávaných odkazech, psali tam i o čemeřicích v nádobách. Velký dúraz kladli na drenáž. V záhonech je tu sucho, takže na přemáčení nějak člověk nemyslí ale možná je to příčina neúspěchu v nádobách. Píší o přidání většího množství štěrku. Myslí tím ty drobné kamínky.Nicméně tomu stejně nedávali dlouhou životnost. Taky upozorňují na odstranění opadávajících semínek a lístků do středu rostliny, může způsobit plíseň. Doporučují občasné přestříknutí fungicidy. Možná to zavedu.Bohužel tu není moc míst, kde by člověk viděl kvetení čemeřic v nějakých velkých zahradách.

Datum: 01.03.2025 21:26

No a Winterbells u tebe přežilo? Nikde jsem pak na ní nenarazila. V OBI mají už anglické vyprodané a nějaké tmavé orientálky, Kamarádka byla v Horb. a říkala mi, že děs běs, ale čemeřice nekoukala. Jen samé petrklíče. Mají obr květináče a u nás je větší zima. . Nechci být otrokem zahrady, neumím to namíchat a muž vzdoruje, a kor když to potřebuju ihned. grinning smiley

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (24.03.2025 15:55)

Datum: 02.03.2025 08:49

A ještě k Winterbells. Vypadají moc dobře. Ale asi budou nějak choulostivější nebo co. Viděla jsem je od ůhynu v prodeji ještě několikrát. Ale nevypadaly úplně zdravě. Ani jsem to nepokoušela.

Taky nerada stříkám a míchám. grinning smiley Tady by myslím šlo trochu dát do konve, doplnit vodou a s kropítkem zalít. Možná by stačil i obyčejný hypermangan spíš preventivně.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil ''.phorum_html_encode('regina.mocova@gmail.com').'' (02.03.2025 08:53)

Datum: 02.03.2025 19:10

dsc08525.jpg
    Další fotografie:

Dnes jsem očistila orientálky, taky něco podupala....některé byly na slunci krásné, některé se stále loudají s rozjezdem...

• Autor: gabca

Datum: 02.03.2025 21:51

Alenko, spadla mi brada. Krása. love smiley

U mě budou dýl, vzadu ve stínu, ještě nedávno tam byl sníh. Ale některé už jsou pěkně nachystané.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada a květena (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.