|
|
sobota 14. února, 08:53 Svátek má Valentýn
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: čemeřice - helleborus
Teda koukám, jak máte všechny nádherné.
Taky se ještě na zahradě kochám, ale už začínají další kytičky, tak aspoň není člověk smutný, že už pomalu odkvétají. A parádu ještě budou dělat ještě chvíli i se zeleno-růžovýmí květy.
Tahle je od Žižků
Kordul, povedla se a daří se ji fešandě.
Děkuji a to jsem ji nedávno přesadila
Asi už poslední
Máte někdo čemeřici Barolo? Já jsem ji tady chválila, a ona to asi byla Bennotta, na první fotce. Barolo asi na druhé. Má takové nevyvinuté květy, napůl zavřené. První otevřený jsem objevila dnes. Mám je všechny druhým rokem, ještě se usazují.
Manco, nemám Barolo. Benottu mám a je vyšší, kvete dříve a krásně kouká vpřed. Už je dost zabarvená, taky podle místa.
Pohledám, zda najdu nějakou slušnější fotku.
Dnes jsem koukala na čemeřici, ona má nasazeno na kvetení.
Ale vybavuju si, že to vloni udělala taky, přitom je tmavá, ztmavla až chladem na podzim. Je to WB Leila. 
Bude podzim, už začínají nabídky čemeřic. Musím si něco pořídit, už kvůli památce na Reginu.....ta už by měla vybráno
U nás je letos na čemeřice děsný sucho. Už podruhý mi scípla Pink Frost, no, dala jsem ji na stejné místo.
Přitom poprvé tam tak krásně šla, tři roky určitě. Asi místo ní další kupovat nebudu. Tři týdny tady ani nekáplo. A kytek a rostlin na zalévání mám moc.
A Merlin už mi taky scípnul podruhý. Mám tam pár semenáčů, tak uvidíme co z nich bude.
Gabčo, je paradox, že právě v tuto dobu čemeřicím vyhovuje sucho, nezalévat. Pak více a bohatěji kvetou, potřebují sucho na tvorbu poupat. Zajímavé je, že Pink Frost dost odolná čemeřice, Merlin chce více sucha, ale vybavuji si, že u Vás pršelo více v červenci, třeba jim to vadilo, nevím. Možná že proto mi tu jdou , mají sucho, nejhorší je v parnech zalévat. Bylo ráno pár chladnějších dnů a už se začínají probouzet. Mám zásadu, cokoliv mi odejde, neobnovuji, jinou sortu zkouším.
Letos jsou lákadla velká, hodně novinek, info o nich málo. Takže pokusy.
Ahoj Alenko a Gabčo, hlásím se po delší době.
Aleno, máš ji krásnou.
A díky za info o suchu, taky zalévám. Nějak mi přišlo, že toho sucha je na ně moc. A nezmizí ti listy úplně přes léto?
Na Reginu taky vzpomínám, mám tu od ní jednu čemeřici z jara a určitě další ještě přikoupím.
Tak jestli teď potřebují sucho, tak to budou k jaru květy jak od slunečnice
Já o tom suchu vím, ale stalo se, že jsem květináč dala pod keř a uplně jsem na ní zapomněla. Takže je na suchu i bez mého přičinění
Musím kvůli Regině koupit Frosty, koupila mi ji a nestačila předat, byla co se týká kytek hodně akční, já spíš váhám. Nemám tolik vhodných míst, aby to rostlo. Uvidím co bude, něco mám předobjednáno. Němci už nabídku v prodeji mají, ale tam jsem já nekupovala, Regina jo. Letos se objevila nová serie Quintessa serie, je to prý stejné jako SP, typ orientálek. Hodně nových je WB, tam asi neodolám, ty se mi zdají OK. Postižení se rozjíždí, co Bastinka?