úterý 28. listopadu, 18:06 Svátek má René
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 4.70
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: alenak
Status: expert

čemeřice - helleborus

Datum: 07.11.2021 16:36

dsc01644.jpg

tak jsem zjistila, že mi začíná po roce čemeřicí sezóna a dovolila jsem si otevřít nové okénko, neboť určitě se využije smiling smiley

jako první u mne vykukuje Maestro

Starší odpovědi byly automaticky odmazány

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 2 z 21
  • Status: expert

Re: čemeřice - helleborus

Datum: 24.02.2023 09:21

Aleno, apricot doroste, na to, že je přesazovaná, jede krásně. Na kukačku do Ctěnic můžeš vždycky. Kupovat nakonec nic nemusíš. Já mám odtamtud nějaké žluté. Slovensko by mě lákalo.Určitě.

A doba kvetení je velká neznámá. Vloni byla Pink Frost jedna z prvních, letos má zavřená poupata. A to je jedna z nejdéle úřadujících zde. Takže je usazená. Plnokvěté jsou, pokud je možnost někam výš, taky moc pěkné kultivary.

• Autor: Reklama

• Autor: Kika
    Status:

Datum: 24.02.2023 17:28

20230224_171343.jpg
    Další fotografie:

Ještě vám pošlu květ SP Lily a květ HCG Leony. Leona sice nemá tak vysoké květní stoly, květ trochu klopí, ale překvapila mě velikost květu.

Aleno, máš ji také?

• Autor: alenak

Datum: 24.02.2023 18:57

Kiko, nemám, odolala jsem. Vím, že při druhé várce mně upoutala, měla jsem vyčerpáno. grinning smiley Je už tu problém najít místo, kde se bude čemeřicím dařit a musím přesazovat. Stejně jsem zblbla a zakoupila znovu Anču, v Parkonu. Byla tak krásná, nešlo ji tam nechat. Dilema kam dát, nebo půjde do světa. Teď jsem navečer zasadila, zůstane... ..

Koukala jsem na rozkvétající Brunello, proti Bennottě jsou hodně tmavé stonky, to Bennotta nemá. Jinak květ podobný. Uvidím, zda jsem přijdou ty novinky z řady ICe Marble. To budou lákadla k vyzkoušení. grinning smiley

• Autor: kordula

Datum: 24.02.2023 19:26

img_20230224_192027.jpg
    Další fotografie:

Roses Red , tu má Eliška a ještě mají tyto lákadla

Datum: 24.02.2023 19:41

Kordulko, já bych na vašem místě a pokud od Žižků šla do Cinnamone Snow anebo Pink Frost. Na obrázku nevypadají tak atraktivně ale patří u mě ještě s Shooting Star a Maestrem k těm, co fakt nadělají nejvíc parády. Krásně koukají do stran.

Datum: 24.02.2023 19:50

regina.mocova@gmail.com napsal(a):

Kordulko, já bych na vašem místě a pokud od Žižků šla do Cinnamone Snow anebo Pink Frost. Na obrázku nevypadají tak atraktivně ale patří u mě ještě s Shooting Star a Maestrem k těm, co fakt nadělají nejvíc parády. Krásně koukají do stran.

Ty pokušitelko, to panu H. budeme muset ještě rozprodat jednu přepravku s kanou grinning smiley

Datum: 24.02.2023 20:35

Kordul, materiál máte. Zájem je.Tak hura do toho. Jestli nebude lejt, tak ti tyhle vyfotím, abys viděla, co musíte mít. grinning smiley

Datum: 25.02.2023 08:16

20230225_065802861_ios (2).jpg
    Další fotografie:

Jak jsem slíbila. Vylezla jsem ven a bez nějakého velkého přibližování, ohýbání, hledání lepší pozice jsem vyfotila to, co vlastně vidíš nejčastěji když normálně procházíš kolem a jen rostliny přejedeš očima. Jednička dvojka jsou ty, které doporučuju. Koukají přímo na tebe ze všech stran. Trojka je právě Lili už ve větším provedení. Z květů vidíš vždycky jen jakoby horní část. Samozřejmě je nezavrhuju. Ve větší skupně dodávají barvu, ve vázičce můžeš někde nahoře obdivovat květy. Poslední je z těch červených koukajících, Není to Bennota, tu tak velkou nemám a ta na člověka kouká ještě víc.

Proto si myslím, že začít tou klasikou.

Navíc plnokvěté jsou choulostivější. Rostou pomaleji.

Upraveno 2 krát. Naposledy upravil ''.phorum_html_encode('regina.mocova@gmail.com').'' (25.02.2023 08:19)

Datum: 25.02.2023 09:57

Jak jsem slíbila. Vylezla jsem ven a bez nějakého velkého přibližování, ohýbání, hledání lepší pozice jsem vyfotila to, co vlastně vidíš nejčastěji když normálně procházíš kolem a jen rostliny přejedeš očima. Jednička dvojka jsou ty, které doporučuju. Koukají přímo na tebe ze všech stran. Trojka je právě Lili už ve větším provedení. Z květů vidíš vždycky jen jakoby horní část. Samozřejmě je nezavrhuju. Ve větší skupně dodávají barvu, ve vázičce můžeš někde nahoře obdivovat květy. Poslední je z těch červených koukajících, Není to Bennota, tu tak velkou nemám a ta na člověka kouká ještě víc.

Proto si myslím, že začít tou klasikou.

Navíc plnokvěté jsou choulostivější. Rostou pomaleji.

Prý co je ta poslední červená, děkuji

Datum: 25.02.2023 12:06

red.jpg

Kordulko, tady je jako právě zasazená. Rok 2019. Je to Icen Rose Red.

Datum: 25.02.2023 12:22

img_20230224_145800.jpg

Kordulko, tady je jako právě zasazená. Rok 2019. Je to Icen Rose Red.

Tu má, ....vezmu ty strakatý Cinnamone

Datum: 25.02.2023 12:54

Vem, doufám, že přijde pěkná rostlina. Jinak budeš určitě spokojená. Na fotce z roku 2018 zasazená skupinka. Z ní je současné co jsem ti dávala pro rozhodnutí. Rostou jak z vody.

Datum: 25.02.2023 14:16

dsc04191.jpg
    Další fotografie:

Trochu dokumentace pro případ, že by mráz poničil. Zatím jim tohle počasí svědčí, i přirůstají.

1. nová Anča - pak ji nekupte grinning smiley , 2. moje loňská Anča, 3. podzimní Camelot, 4. Camelotz vpozadí Ice Rose,5. Brunello-kouká winking smiley

Datum: 25.02.2023 14:22

dsc04182.jpg
    Další fotografie:

pokračování světlých smiling smiley

Ice White, Sho.star, Ice Picotee, Emma, neznámá z SK

• Autor: gabca

Datum: 25.02.2023 15:36

p1010527.jpg
    Další fotografie:

Teda děvčata, velká závist. grinning smiley Parádní je máte. love smiley thumbs down Vám už se barví do zelena a mně se teprv rozvíjejí.

Některé pořád v poupatech.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada a květena (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.