neděle 28. dubna, 04:16 Svátek má Vlastislav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Dělená strava
Diskutujte!
Rádi vaříte, nebo naopak vyšíváte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Neutrál
SMĚS NA ŠPAGETY A POD MASO Z CUKET
1kg cuket
1kg paprik
1/2kg cibule
1/2kg rajčat
1 velký kečup ( já dávám půl ostrého a půl jemného, ale je to podle chuti jak kdo )
8 mrkví nastrouhat ( já dávám větší )
2 pol. lžíce soli ( taky dle chuti )
3 pol. lžíce sojovky
3 pol. lžíce worchestru
chilli koření dle chuti
Cibuly nakrájíš normálně na kostičky a dáš osmažit do sklovatova na olej, přidáš ostatní zeleninu nakrájenou na kostičky a nastrouhanou mrkvu. Trošku podlít vodou, jen tak aby se ze začátku nepřipalovala a dusit do změknutí. Ono to pustí šťávu, tak až je to měkký, nechám trochu tý šťávy vydusit. Pak odstavím a přidám sůl, kečup, sojovku, worchestr, chilli, vše podle chuti. Promíchám a plním do sklenic. Steriluju 20min na 80°C.
Re: Neutrál
Re: Dělená strava - recepty
CELOZRNNÁ BÁBOVKA
1 hrnek hladká mouka
1hrnek hrubá celozrnná mouka
1/2hrnku cukru
1/2hrnku oleje
1hrnek mléka
šťáva z 1/2citronu
1lžička rozp.kávy ve vodě
kypřící prášek do perníku
špetka sody
1jablko najemno nastrouhané
2vejce
1lžíce medu
Re: Dělená strava - recepty - zvěř
Pórkový salát - zdravá jarní večeře
[29.1.2011]
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Pórek, hrášek - konzerva, vejce, jogurt, tatarka, sůl, pepř
POSTUP PŘÍPRAVY
Vejce uvaříme natvrdo. Nadrobený žloutek smícháme s jogurtem a tatarkou (kdo drží dietu, pochopitelně vynechá). Nakrájený pórek přelijeme na sítku vřelou vodou, aby trochu změkl. Vmícháme do jogurtu, stejně tak i scezený hrášek a nakrájené bílky. Dle chuti dosolíme, opepříme.
Vychladíme a popřejeme si dobrou chuť!!
Re: Dělená strava - recepty - kytky
Pizza super rychlá
[21.5.2013] PRO INSPIRACI
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 hrnek hl. mouky, 1/3 hrnku vody,1 lžička suš. droždí, lžička medu, lžička soli, 1 lžíce oleje
POSTUP PŘÍPRAVY
Z 1/3 hrnku vlažné vody, 1 lžičku medu, 1 lžičku sušeného droždí zaděláme kvásek a počkáme dokud nám nenabude.Potom přidáme hrníček hl.mouky,sůl,olej,promícháme vidličkou,potom rukou zpracujeme a necháme 5 minut kynout.
Rozdělíme těsto na dva díly,vyválíme do tvaru pizzy.
Re: Dělená strava - recepty - kytky
Marinovaná hlíva ústřičná - NEUTRÁL
- výborná jako příloha, i když trošku pracnější, výsledek za to stojí
500 g hlívy ústřičné 1-2 červené papriky 1-2 stroužky česneku 3 lžíce balzamikového octa 10 + 3 lžíce olivového oleje tmavá sojová omáčka 1 feferonka sůlPapriku(-y) vložíme do trouby rozpálené na 180°C a pečeme půl hodiny. V polovině pečení obrátíme. Mezitím pokrájíme hlívu na 2–3 cm proužky, vložíme do malého množství osolené a sojovkou zakápnuté vařící vody a pod pokličkou podusíme asi 10 minut. Scedíme a necháme prochladnout. Na suchou, rozpálenou pánev stříkneme 2–3 lžíce olivového oleje, vhodíme předvařenou hlívu, zasypeme solí a opečeme.
Horkou pečenou papriku vložíme do misky, pevně zakryjeme potravinovou fólií a necháme zapařit. Potom z ní jednoduše odstraníme slupku, vyřízneme stopku, semínka i bílá žebra a pokrájíme ji na velmi jemné nudličky.
Vychladlou hlívu smícháme s paprikou a přidáme nastrouhaný česnek. Z feferonky odstraníme semínka, posekáme ji najemno a přidáme k hlívě.
Jakmile polotovar vystydne, zalijeme ho nálivem, připraveným smícháním deseti lžic olivového oleje, tří lžic balzamikového octa a soli dle individuální chuti. (Dávám víc, ale každý hodně slané nesnáší…)
Promícháme, zakryjeme fólií a uložíme do ledničky nejméně do druhého dne.
Re: Dělená strava - recepty- kytky
Švestková povidla pečená v troubě.
Ingredience:
2 kg vypeckovaných švestek
500g třtinového cukru
2 lžíce octa
1/2 kávové lžičky mleté skořice
4-6 polévkových lžic rumu
3 tlučené hřebíčky
Postup:
Umyté a vypeckované švestky dáme na plech do trouby s vyšším okrajem.Polijeme octem a dáme do trouby vyhřáté na 250°Cpéct na 20-25 minut.Během pečení ani jednou nemícháme!!!!Pak na švestky rovnoměrně nasypeme 250 g.třtinového cukru a znovu pečeme,teď na 15 minut.Potom opět přisypeme 250 g třtinového cukru a znovu 15 minut pečeme.Po upečení přidáme rum,skořici a roztlučený hřebíček.Zamícháme a ponorným mixerem rozmixujeme.Pokud je rozmixovaná hmota ještě řidší, dobu pečení prodloužíme ještě o 10-15 minut.Pak horká povidla jen naplníme do sklenic a na 10 minut otočíme dnem vzhůru.
Povidla jsou výborná,přeju dobrou chuť!!!!
Anonymní návštěvník
Re: Dělená strava - recepty
Falešný tatarák Hokaido
Hokaido na kostky, osmažit na trošce tuku ( můj oblíbený kokosák),
zastříknout trochou vody nechat vydusit, až je dýně měkká - případnou vodu slít
nechat vychladnout a rozmixovat
Ochutit jak má kdo rád na tatarák: sůl, pepř, ml. paprika, worchester. omáčka, sojovka, hořčice, kečup, najemno cibulka , česnek, nechat zaležet v lednici, namazac a spapkat...
Re: Dělená strava - recepty
HŘÍBKOVÉ TOUSTY ZVANÉ PATLÁTO - neutrál
1kg hub - nakrájet
1/2kg cibule - na kostičky
1/2kg paprik - na proužky
1 střední láhev sladkého kečupu
1 střední láhev ostrého kečupu
kari, sůl, pepř, sladká a pálivá mletá paprika
Houby nakrájíme a asi 15 minut povaříme, slijeme vodu a propláchneme.
Na oleji zpěníme 1/2kg cibule do sklovatova a přidáme papriky na proužky, chvíli dusíme. Pak přidáme houby a dusíme asi ještě 30min. Mícháme, rádo se to přichytává na dno. Můžem trošinku podlít vodou.
Odstavíme, přidáme kečupy. Kari, pepř, sůl papriku, dle chuti, můžem přidat i vegetu.
Plníme do sklenic a sterilujeme asi 1 hod. na 80°C.
Výborná věc na topinky, těstoviny i pod maso
Re: Dělená strava - recepty
Závin z mraženého listového těsta
...orestujeme cibuli, přidáme nastrouhaný patizon , cuketu a pro barvu čer. řepu., okořenit, chvilku podusit,
těsto rozválíme, do středu dáme podušenou zeleninu....lze přidat Nivu, nebo 30% Eidam , přehneme okraje, dál to znáte..
..... Já jsem si udělala jednu šišku dietní a do té druhé jsem přidala plísňák
...ještě dělám závin se švestkama a dosladím medem
Re: Dělená strava - recepty
AMERICKÝ JABLEČNÝ KOLÁČ
150g polohr.mouky, 100g celozrnné špaldové mouky, 120-150g tuku, 6PL ledové vody a 1 ČL rovná prášku do pečiva, jablka, obilné klíčky nebo strouhanka z graham.rohlíků, med (nebo třtinový či ovocný cukr,javorový sirup,prášková stévie,um.sladidlo), skořice, trocha sój.mléka. Postup : mouky smícháme s práškem do pečiva a vidličkou vpacujeme tuk (až vznikne něco jako drobenka) pak přidáme vodu a uděláme těsto, které dáme asi na 1 hod. do chladničky. Mezitím si oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka a na sucho na teflonové pánvičce opražíme klíčky. Pak ze 2/3 těsta vyválíme placku kterou vyložíme kulatou koláčovou formu i se stěnami, propícháme vidličkou, posypeme klíčky nebo strouhankou, pokapeme 1-2PL medu, dáme jabkla, můžeme je pokapat citronovou šťávou, posypeme skořicí, pokapeme zase 1-2PL medu a posypeme klíčky(strouhankou). Ze zbylého těsta vyválíme na koláč pokličku, přikryjeme ho s ní a těsta spojíme aby se koláč při pečení neotevřel. Potřeme sój.mlékem a dáme upéct. Je móóóc dobrý ale ještě lepší je 2. den - pokud vydrží ...
Re: Dělená strava - recepty
Bramboré knedlíky se švestkama: na 500 kg uvařených brambor, 250 g hladké mouky, špetka soli a já dala místo vejce 2 lžíce sojové mouky. Naplněno švestkama.
Vařeno v osolené vodě cca 7-10 minut. Dokud nevyplavou nahoru.
švestková omáčka na polití: rozvařená povidla s trochou vody a sojovou smetou-Cucina Promavel, med, navrch posypáno skořicí.
Re: Dělená strava - recepty - neutrál
ČALAMÁDA Z ČERVENÉ ŘEPY
2kg červené řepy
1kg paprik
1kg zelí
1/2kg cibule
1 DEKO
4dcl octa
1/4l oleje
40dkg cukr krystal
Řepu uvařit a nastrouhat, zelí nakrouhat a papriku nakrájet na proužky, cibuli na kostičky. Vše smíchat, přimíchat deko, olej, ocet a cukr a pořádně promíchat. Nechat uležet nejméně 12h ( já nechávám přes noc do druhého dne ). Potom naplnit do sklenic a sterilovat na 80°C asi tak 20-25 minut.
Dělená strava - recepty - neutrál
Zelí s červenou řepou......je moc dobré.
3kg nakrouhaného bílého zelí
3kg červené řepy
1kg cibule
Řepu uvaříme a po vychladnutí nastrouháme, cibuli nakrájíme na kolečka.
Nálev:
4 litry vody svaříme s 1kg cukru (nebo 30 dkg cukru a 50 koleček sacharinu) a s 6 lžícemi soli, přidáme trochu drceného kmínu a 1 litr octa. Zelí a cibuli spaříme vřelým nálevem, přidáme nastrouhanou řepu a promícháme. Necháme uležet, pak plníme do sklenic a sterilujeme 20 min. při 80°.
Když se to promíchá s majonézou je to výborná pomazánka na pečivo.
Re: Dělená strava - recepty
vkládám recept,z jiné diskuze od xXx , převzatý z FB .... aby se neztratil v propadlišti dějin
KOKOSOVÁ ROLÁDA
kokosová roláda :
2 žloutky+90-120 g fruktozy-vyšlehat do husté bílé pěny,za stálého šlehání přidat po jedné 6 lžic vody...vezmene ruční kovovou metličku a pomalu vmícháme 140 g polohrubé mouky+1 prášek do pečiva....(mouka se nesmí přišlehat šlehačem,roláda by byla tuhá !!!)rozetřeme na pečící papír na plech a pečeme na 150 st asi 15 minut...musíme hlídat,rychle tmavnekrém-250 ml sojového mléka+1 vanilkový pudink+50 g frutrozy uvaříme a necháme vychladnout...200g rostlinného tuku pokojové teploty vyšleháme a postupně přišleháme studený sojový pudinkstudený plát těsta potřeme džemem (slazený fruktozou,nebo dia)na džem dáme 2/3 krému,stočíme roládu,potřeme zbytkem krému a posypeme kokosem...já jsem měla hodně malá vajíčka tak jsem dala 4 žloutky,ostatní podle receptu..malinko kokosu jsem dala i do krému..recept je z kuchařky Lenky Kořínkové-sladkosti po kterých se netloustne....pokud náhodou piškotový plát bude tvrdý,má se dát na pár hodin před naplněním do igelitového sáčku..ještě se mi to ale nestalo,pekla jsem už 2x
Re: Dělená strava - recepty
Vločkový chléb--domácí pekárna
300ml vlažné vody
3lžíce octa /balsamikový/
100g ovesných vloček
1lžička soli+2lžičky kmínu
300g hladké mouky
100g žitné celozrnné mouky
1/2kostky droždí
program-základní
stup.propečení-střední
velikost-střední
UTOPENCI-/1.den/
špekáčky,cibule,kyselé zelí--vrstvit
NÁLEV:
2dcl octa
2dcl vody0,5dcl oleje
5lžic kečupu
1lžička vorchestru
1lžička pepře
1lžička chilli
3lžíce sojové omáčky3lžíce plnotučné hořčice
Svařit a ještě teplým zalít,uležet do druhého dne