Re: Dělená strava - recepty - kytky

Autor: jaxi, Datum: 31.08.2013 11:45

Marinovaná hlíva ústřičná - NEUTRÁL

- výborná jako příloha, i když trošku pracnější, výsledek za to stojí thumbs down

500 g hlívy ústřičné 1-2 červené papriky 1-2 stroužky česneku 3 lžíce balzamikového octa 10 + 3 lžíce olivového oleje tmavá sojová omáčka 1 feferonka sůl

Papriku(-y) vložíme do trouby rozpálené na 180°C a pečeme půl hodiny. V polovině pečení obrátíme. Mezitím pokrájíme hlívu na 2–3 cm proužky, vložíme do malého množství osolené a sojovkou zakápnuté vařící vody a pod pokličkou podusíme asi 10 minut. Scedíme a necháme prochladnout. Na suchou, rozpálenou pánev stříkneme 2–3 lžíce olivového oleje, vhodíme předvařenou hlívu, zasypeme solí a opečeme.
Horkou pečenou papriku vložíme do misky, pevně zakryjeme potravinovou fólií a necháme zapařit. Potom z ní jednoduše odstraníme slupku, vyřízneme stopku, semínka i bílá žebra a pokrájíme ji na velmi jemné nudličky.
Vychladlou hlívu smícháme s paprikou a přidáme nastrouhaný česnek. Z feferonky odstraníme semínka, posekáme ji najemno a přidáme k hlívě.
Jakmile polotovar vystydne, zalijeme ho nálivem, připraveným smícháním deseti lžic olivového oleje, tří lžic balzamikového octa a soli dle individuální chuti. (Dávám víc, ale každý hodně slané nesnáší…)
Promícháme, zakryjeme fólií a uložíme do ledničky nejméně do druhého dne.


Vytisknuto z www.week.cz dne 03.05.2024 12:49
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-delena-strava-recepty-kytky/read.php?1,219768,1031382#msg-1031382