|
|
čtvrtek 12. února, 20:19 Svátek má Slavěna
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Kytičky pro radost - nákupy
Dnes byla v Kauflandu měli tam bramboříky, držela jsem 2 barvy v ruce, bohatě rostlé rostliny. Vrátila jsem je zpátky do regálu, nemohu je mít, nemám na pěstování podmínky. Bylo mě i smutno že je musím vrátit zpět
Když jsem jela z nákupem na parkoviště šla jsem kolem květinářství tam na mne vykuk anděl tak už ho mám doma, aspoň tak jsem si udělala radost, když nemohu mít bramboříky.
Magusko, ono se to prodává jako sezónní, že se to po odkvětu vyhodí. Ale taky by mi to bylo líto. Sousedka mívala nádherný bílý roky, ve staré chalupě. Na okně k silnici jí v zimě vždycky kvetl. Koukala jsem na něj z autobusu ještě cestou ze školy. Jak se o něj starala nevím a už se nezeotám. Někdy si pořídím a zkusím to.
Magu, ten anděl je nádherný, je jiný, než vídám
Mančo, já se bramboříkům taky bránila, ale na jaře jsem dostala k narozkám, po odkvětu byl celé léto na zahrade ve stínu a na podzim jsem objevila poupata a tak šel domú, ale to už jsem tu někde psala. Kvete o 106
Vlastně jsem ho ani nepřesadila 
Pinko, někde jsem to vyčetla, že nejnáročnější na umístění jsou ty původní klasické velké bramboříky. Ty se mi samozřejmě líbí nejvíc.
Ty zmenšeniny jsou už trochu pěstitelsky upravené, že když mají dost světla, snesou i vyšší teploty. Což je samozřejmě dobře. Tak ať se ten tvůj drží.
Jinak musím sdělit, že poprvé po dlouhých letech mám vánoční hvězdu co neopadává.
Bez cirátu jsem ji postavila na volné místo. Koupená v Kauflandu. Asi 99Kč. Už je to 14dnů. Tak už tomu vůbec nijak nerozumím. Snad jedině tak, že když jsem ji koupila, byla hodně suchá, bylo to brzy co je začali vozit, takže ji asi ještě nikdo nestačil ulít během čekání ve skladu nebo v obchodě.Jak jsem byla pro bramboříky ve velkoobchodu, tam byly hvězdy v mnoha velikostech a druzích a i levnější ale tam jsem si nevybrala. Byly v zásadě skoro všechny už přemáčené. To je jediná věc co mě napadá, že je důvodem.
jj. souhlasím s tebou. Nechtějí přelít, taky jsem si kupovala v Kaufu hned zkraje, ale menší - drží, zase mám obavu z prochladnutí a počasí. Když byl v HK ZC John, tak by neprodali hvězdu bez zabalení, tam mě děvčata vycvičily. Četla jsem článek o bramboříkách, drobné jsou už šlechtěné do tepla, velké snesou a mají rádi chlad, takže furt to vylepšují.
Regi dík, zatím vypadají pořád dobře .S hvězdou jsem taky měla vždycky problém, už ji nekupuju. Pravda je, že v Kaufu vídám rostliny bud´ zvadlé, ale i přelité. Ale dají se koupit i pěkné rostliny a levně, abych je jen nepomlouvala

Není to kytka, ale nový dřevěný truhlík, tentokrát jsem nezaváhala a už si v něm představuju jarní macešky.
Máš se na co těšit, budou tam krásné
Bude jim to tam určitě slušet.
Pěkný truhlíček.
Truhlíček sluší nejen zimní výzdobě, jarní bude TOP.
Vraceli jsme se z adventnich trhu a v polsku meli toto ve vyprodeji za 6,- Kc
Tak jsem zvedava, jestli z toho neco vzejde.
Betas, myslím, že česnek by mohl vyrůst.
Jsem si udělala radost a udělala objednávku na jaro. Čemeřice marble mi nedaly. Až na tu cenu teda, no, ale když jsou ty Vánoce...
Manco,
asi kdes kupovala, brala jsem si u Ž. v září a platila jsem 260. Zatím to nic nedělá, ale mám to pozdnější odrůdu na únor.
U Žižky mají pěkné kultivary, tam jsem ještě odolala. Ve Spomyšli jsem objevila marble a to byl konec
. Snad aspoň budou pěkné rostliny. Minule jsem brala z Brožan a žijí 4 z pěti. Ale proto, že ta jedna byla dlouho v květináči a pak šla na blbé místo.