středa 9. září, 17:59 Svátek má Daniela
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: Missi
Výsledné hodnocení: 5

Kytičky pro radost - nákupy

Datum: 10.05.2011 21:04

b 022pivon.jpg
Další fotografie:

Ještě nám tu chybí téma našich nákupů, zatím to cpeme, kam se dá winking smiley .

A hned začnu, dnes jsem navštívila zahradnictví "Chládek" a pochopitelně odtamtud se bez kytky odejít nedá winking smiley , tak jsem si udělala radost a zakoupila žlutou dřevitou pivoňku (doufám, že bude opravdu konečně žlutá) a japonskou kalinu Pink Beauty.

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 10 z 21
  • Autor: kordula

Re: Kytičky pro radost - nákupy

Datum: 20.04.2025 17:55

received_1181869700177969.jpeg

Mám je doma na gredenci a začinám být nervozní. Dnes jsem to vydržela ,ale jak bude zase hezky tak pojedu na zahradu, takhle mě to ničí i psychicky.

Sice jsem na podzim fuchsie rozdala, ale prostě jsem měla pocit , že bych ještě tyto dvě ,ta na fotku a 585 nutně potřebovala. Tak holt budu mít 17 květináčů, vypadá to že si budu muset koupit nové, ještě ty květináče

No co ,na Flóru nepojedu, Polsko jsem taky zrušila.🙈

PS. Měla jste některá takhle dlouho zánět močáku

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil kordula (20.04.2025 18:03)

• Autor: Reklama

• Autor: alenak

Datum: 20.04.2025 20:04

Taky na Floru nejedu. Moc toho už nekupuju, muškáty mám koupené, seju afrikány a cinie, jinak se mi většina přesévá, práce až až.

Datum: 07.05.2025 10:07

received_1177596477282688.jpeg

Když jdu s kocourem na veterinu, je to kousek a jdu kolem dvou prodejen květin. V pondělí jsem si koupila, protože jsem m nikde nebyla/ Flora, Polsko / begonii boliviano ? ,pěknou za 75,-.mám sice od loňska ,ale jedna asi nepřežila, tedy asi jsem ji ulomila , byla slaboučká. Tak snad se letos zase zadaří.

• Autor: gabca

Datum: 12.05.2025 22:07

6b82c152-e30d-45e9-8891-eb0e9affcaf3 (1).jpg

Byly jsme s kámoškou v sobotu na výletě u Žižku. Kámoška tam nechala skoro 3 litry, ja jen jeden grinning smiley

Koupila jsem si sazaník, máte některá? Fotka z mobilu je máznutá.

Pak nějaký trvalky, kuklíky samozřejmě, nějakou astru, Liriope ( podzimní modřenec ), pak ještě tavolu kalinolistou, ale rašící do oranžova, a jednu heucheru.

Datum: 12.05.2025 22:20

To jsou ale zajímavé a nebezpečné výlety. grinning smiley grinning smiley

Sazaník nemám, ale byla jsem na návštěvě, tam byl velký a prý od Žižků...ale nic o něm nevím...líbil...

Gabčo co dělá kalina Onondaga? Začíná mi nakvétat, fešanda. Krásnou mám i sum.snowflake, musím nafotit.

Byla jsem ve Světí, tak tradiční velké begonky, ale kytí bylo k prodeji hodně, velký výběr.

Lákal by mne výlet do Ctěnic. Květinové slavnosti v zámecké zahradě dne 17.5. , tam budou špeky určitě. winking smiley

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (12.05.2025 22:25)

• Autor: gabca

Datum: 12.05.2025 22:32

p1120488.jpg
    Další fotografie:

Alenko, zítra ti ji vyfotím. Je spíš taková sloupovitá než do široka. Možná je dost natěsno s ostatními keři a ještě pod lípou.

Není to žádný obr, ale roste a pokvete taky flower smiley

Vpředu mám ještě Lanart a Pink beauty a ty taky extra nerostou, tam zas mají chudinky konkurenci v lípě. No, nemají to tady holky lehké u nás grinning smiley Na druhé fotce jsou jen pruty od Pink beauty.

Jo a ještě mám vlastně Eskimo. Obě mi trochu ty bílé při tom mrazíku namrzly -ohnědly.

No a když už jsme u těch kalin, tu obyč mám taky. Už je mega grinning smiley

• Autor: maguska

Datum: 12.05.2025 22:57

20250512_134827.jpg
    Další fotografie:

Dnes jsem byla kouknout na trhu Pod Kaštany, s prázdnou jsem neodesla,koupila 2 karafiátky, muškát, jahody plato 10ks Rumba a 3ks Ostary

• Autor: Pinka

Datum: 15.05.2025 11:02

Magu, taky ještě pokukuju v obchodech, ale ne, letos končím, i když budu muset dokoupit vřesy, několik mi jich přes zimu nejspíš uschlo . Ale to až na podzim.

Datum: 15.05.2025 17:38

Tak dnes jsme byly s kamarádkou v ÚO

Já tedy nic nechci, ale proč bych se nejela podívat.

Tak mám dvě modré vějiřovky, muškát zonale červený a ještě nějakou blbost. Kavyl měli jen jeden ,velký za 270,- ,tak to tedy ne.

• Autor: Betas

Datum: 16.05.2025 16:39

32e7f9c2-b952-42a8-ad17-f98a03e7d10a.jpeg

Prosim dotaz - vcera jsem si koupila svuj prvni koniklec, zatim jsem se mu vyhybala, protoze ma rad zasadito. Ale okouzlil me bily hlavne temi odkvetlymi chocholkami, takze to s nim chci zkusit. Ted si teprv o nem neco nacitam, ale nevim, jestli po odkvetu zatahuje, jako treba okrasne maky..? Nekde pisou, ze ano a jinde to vubec nezminuji.. dekujiii

Datum: 16.05.2025 19:37

Nezatahuje, já ho stříhám zjara, když začíná pučit. Má pěkné listí.

Datum: 17.05.2025 15:04

Byla jsem dnes na zahradnických trzích ve Ctěnicích. No abych nešla s prázdou, tak alespoň netřesk, takový ještě nemám. Zahradnických nadšenců hodně. Fousovo zahradnictví bylo zaplněno lidmi. Zklamalo mne značení, ale tj. u něj normální. Nad pivoněmi jsem stála a pitvala. Byly i itohy, ceny označené 750, pak jsem šla s jednou ke kase a cena byla 980, nechtěla jsem dávat takovou cenu, tak jsem odložila. Byly bylinné většinou cedulky 280 i s poupaty, ale to značení mi nevyhovovalo, tak nic. Informace o trvalkách dávali až při placení po dlouhé frontě, strašný systém za mě. Jinak ve stáncích v parku klasika muškáty, ledovky, kopřivy apod. Jo růže anglické i Škápíkovi z Moravy, u nich byly krásné stromkové růžičky, drobnokvěté. Řež prodávali dřevité pivoně, ty tam roubují. Ještě že zahrada je zaplněná, nad některými dnešními cenami žasnu. Jo přivezli pivoně - mloky od Kuříka, cena 980, drobné, tak 3 roky jsem jim dávala do květů, můžu se ale mýlit. Vyčerpala jsem info. winking smiley

• Autor: Betas

Datum: 17.05.2025 17:09

Aleno diky za zajimavou reportaz. Vyskakuji na me porad na FB, tak me to tez lakalo, ale mam to daleko. Podle jeho lakadel a reklamy to vypadalo velmi zajimave...

Datum: 17.05.2025 20:04

Betas, oni tam byly zajímavosti, spíše jsem šla na kuk, ten trh mi přišel slabší, letničky mám ze Světí, vyloženě pokoukat, max. zajímavou pivoni. Dohledávat na mobilu info o kytkách se mi nelíbí, někteří to dělali. Systém, jinak. Trh si představuji jinak. smiling smiley

• Autor: JaniV

Datum: 17.05.2025 21:22

Taky děkuju za reportáž ze Ctěnic.Za pokoukání to určitě stálo,ale ty ceny...Ještěže mám zahradu plnou,nekupuji už nic.Docela mě chytlo pěstování ze semínek,to jsem dřív vůbec neuměla.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.