středa 9. července, 08:00 Svátek má Drahoslava
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: Missi
Výsledné hodnocení: 5

Kytičky pro radost - nákupy

Datum: 10.05.2011 21:04

b 022pivon.jpg
Další fotografie:

Ještě nám tu chybí téma našich nákupů, zatím to cpeme, kam se dá winking smiley .

A hned začnu, dnes jsem navštívila zahradnictví "Chládek" a pochopitelně odtamtud se bez kytky odejít nedá winking smiley , tak jsem si udělala radost a zakoupila žlutou dřevitou pivoňku (doufám, že bude opravdu konečně žlutá) a japonskou kalinu Pink Beauty.

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 6 z 21
  • Autor: Manca

Re: Kytičky pro radost - nákupy

Datum: 07.11.2024 19:27

img_20240411_150210.jpg

Tak ať vám vyroste, co jste si objednaly. Moje objednávka tulipánů gudoshnik takto. Z Brožan.

• Autor: Reklama

• Autor: alenak

Datum: 07.11.2024 19:35

Ať Vám to roste. thumbs down Mrkla jsem na Jahodárnu, ale letos žádné čemeřice, vloni byly za slušnou cenu a zajímavé kultivary. Cibulovin mají ještě pěkných, ale odolala jsem. Dnes konečně dosadila růžové resty a zítra plánuju venku poklidit a zazimováno. I když zahrada stále kvete, některé afrikány spálené mrazem, jiné ne. Tj. to proudění v zahradě....

Datum: 07.11.2024 20:18

Manco, vzpomněla jsem si, že jsi objednávala vloni v Jahodárně ranné čemeřice, mají na květ?

• Autor: gabca

Datum: 07.11.2024 20:51

Já v Jahodárně objednávala cibuloviny už vloni a celkem spokojenost. Cibule pěkný a co nebylo ( minimálně ), tak jsem zdárně reklamovala. Zjara jsme kupovaly s holkama i růže a pivoňky, růže rostou jen jedné z nás, ale to proto, že já ji mám na blbém místě a druhé zase na jaře omrzly.( je lepší kupovat na podzim ). Pivoňku tu drahou žlutou jsem nejdřív chtěla reklamovat, ale obrazily nám všechny až po dlouhé době.

Minulý týden jsem kupovala jahodníky ( frigo sadbu ) a nějaké narcisy. Vše vypadalo dobře. flower smiley

Tak uvidíme na jaře.

• Re: Kytičky pro radost - nákupy

Datum: 07.11.2024 22:40

Manco, to je škoda. Zrovna to je moc pěkný kultivar.

Co se týče čemeřic, na květ musím kouknout ale na to, jak měly dva listy, vypadají výborně.

Aleno, zazimování se ještě ani neblížím. eye rolling smiley Tím jak je bez deště, tak mě nic netlačí a stále odbíhám od toho hlavního a pořád někde něco doupravuju. Taky už mám nahrabaných asi 12 pytlů s listím.

Datum: 07.11.2024 23:03

No, ona si zahrada docela asi momentálně lebedí bez mé péče. grinning smiley Trochu jsme upravovali bydlení a na zahradu nebyl čas, jen jsem proběhla. Až teď dodělávám resty. Listí mám lipové taky něco sebrané. Byla jsem naštvaná, protože kompost si mužský vybral a moc mi toho na kytky nenechal. Letos tj. opravdu udivující, to kvetení. Chtěla bych si koupit alespoň brambořík, doma mi starý nasazuje poupata. Ceny čemeřeic super-hyper pěkně zvedly. Ještě že máme Žižkovi. winking smiley Probírají se hodně , ale záleží jaké bude počasí a možná i voda by prospěla.

• Autor: Betas

Datum: 08.11.2024 08:03

Zakazuji si koukat na web Jahodarny a jinych grinning smiley , dokud nezasadim to kvantum cibuli, co ceka v garazi. Vetsina pujde do nadob a na jare na balkon, az po odkvetu do zahonu, at to tam nejak lip poskladam.
    Nahore na chate uz mam vsechny cibule v zemi, tam clovek musi byt vcas pripraven winking smiley

No, par stovek kusu jich letos zas pribylo, tesim se na jaro. flower smiley

Jsem rada, ze vam z Jahodarny prisly dobre cibule, protoze uz jsem na FB tez zaznamenala stiznosti na kvalitu z letosnich dodavek..

• Re: Kytičky pro radost - nákupy

Datum: 08.11.2024 17:10

Já mám s jahodárnou z Brozan taky dobré zkušenosti. Zjara jsem od nich měla hlízy begonií a ty kvetly až do podzimu tak krásně, že musím říct, že takto pěkné begonky jsem ještě nikdy neměla. Ale musím je pomluvit, barvy hlíz neodpovídaly zcela tomu, co jsem objednala. Ale za to krásné kvetení jsem jim tu záměnu barev odpustla. Mám pro begonky slabost, jenže mám málo vhodných míst pro jejich pěstování. grinning smiley thumbs up

Datum: 08.11.2024 18:24

Jo, Aleno, pokvetou. Ony kvetly už loni jedním stvolem, letos to budou tak čtyři. Jednu jsem teda umučila dlouhým pobytem v květináči a jedna má horší místo asi, ta má jeden stvol. Dvě budou krásné, jestli se něco nepokazí. Ale nespěchají, jsou ve stínu. První pokvete Joker.

Datum: 08.11.2024 20:53

Manco dík za info. Místo taky ovlivní růst a kvetení. Ona i když má třeba 1 stvol, tak může k jaru přirůstat další. At to roste.

Datum: 10.11.2024 15:29

img-20241110-wa0001.jpg
    Další fotografie:

Joker, Barolo a White

Datum: 10.11.2024 17:41

Mám pouze z tvých White a takhle napučený není. thumbs down

• Autor: gabca

Datum: 10.11.2024 17:46

Masnčo, čemeřice parádní love smiley U mě ještě spí, doufám, že ne na věčnost. grinning smiley

Ale zaujala mě ta tvoje astřička vzadu. To máš tu prince? Ta by se mi líbila, budu se po ní muset poohlednout. thumbs down

Datum: 11.11.2024 06:11

Jo, je to prince. Přesazení ho zachránilo, snad poroste. Ale koukala jsem u nás u Lidlu na ,,stejnou", ovšem vysokou. Mají tam celkově pěknou výsadbu od jara do podzimu.

Datum: 14.11.2024 19:05

Zakoupila jsem včera vánoční hvězdu a bílou kolopějku. winking smiley

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.