![]() |
neděle 16. února, 03:23 Svátek má Ljuba
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Kytičky pro radost - nákupy
Aleno, koukolák. Docela pěkný v různých velikostech mívají právě v Bratronicích. Sesazují tam z nich i velké závěsy Jsem zvědavá, jak dlouho vydrží a jestli ho pak ještě jednou přivedu k nějakému kvetení. Nemám s tím úplně dobré zkušenosti. Ale jednou za pár let zblbnu a zkouším znovu.
Dnes mě přišli frigo jahody Mieze Schindler a bílé ananasové a rostlina Ugni molinae neboli chilská myrta.
Já dnes byla ve Světí. Koupila jsem velké ledovky, 1 muškát, 1 begonku, 1 calibrachoa. Sadbu mám svou, stejně je na rajčátka a papriku ven brzo. To co jsem viděla dnes, salát, kedluby, celer, to bylo tak na kompost. Lidi to kupovali....Nevím, nějak jsem nebyla nadšená, asi to nestíhají, otočí se tam dost lidí a nestačí růst. V trvalkách žádný špíčky, nestíhá jim to narůstat, nebo jsem chytla blbý den. Byl tam dříve i větší pořádek. Dušička má pokoj.
Tak dneska jsem si udělala s kámoškou výlet do Brusnice k Žižkom.
Koupila jsem si pivoňku Paeonia 'Anemoniflora', co se mi tak líbila. Měli poslední dvě, tak jsem koupila i kámošce, bude mít svátek.
Pak jsem si koupila kuklík Nonna, krásnoočko American Dream a ploštičník Pink Spike.
To byl super výlet.
Ať to roste, všechno nádhera. Škoda že to mám z ruky, kuklíku bych určitě neodolala. . 
Gábi super/krása
Mě došla dnes 2 rostlina Ugni molinae panašovaná tak by mělo vypadat květenství. Rostliny mají každá jinou barvu okvětních lístků. Tak vypadá rostlina co mi dnes přišla.
Dnes byla v zahradnictví pro sazenice paprik, rajčat a pepino gold. Měli tam sazenice bílých rajčat.jedno jsem vzala, měli i čokoládové.
Magusko, ať to roste.
Teda já ale mám mezery ve vzdělání, neznám. 
Ugni molinae jsou jedlé plody chuť jahod. Jsem taky na plody zvědavá.
Taky jsem si musela,vygooglit, neznala jsem. 👌
Ugni molinae
To jsem taky vůbec neznala. Magusko, budeš připravená na dobu oteplení.
Tohle je jedna z rostlin, která by tu teoreticky mohla volně růst.
Po tom nerváku s kocourem jsem si koupila polopřevislé muškaty . A pouze na čumendu jedna nezejmená hortenzie ,Rembrandt to asi není , na cenu jsem se raději nedivala🙈
Kordulko, dobře jsi udělala
.
Magu, tohle vůbec neznám
. Vypadá to zajímavě.
V Čejkovicích jsem dne viděla obr keřiska rozmarýnů volně v záhoinu, nebyly zimované někde v zázemí. A já, kravky, jsem už umořila zimováním minimálně pět.
Kordulko, to nejlíp srovná nervy.
Já dneska od samé radosti, že padá voda a nemusím postávat s hadicí vyrazila do zahradnictví. Měla jsem za úkol opatřit velké ledovky,původně jsem uvažovala o Světí ale pak jsem se vydala do Přerova nad Labem. Je to přece jen blíž. A dala jsem si aspoň kafe v Kersku, Je to zvláštní místo a vůbec se nedivím, že tak učarovalo Hrabalovi. A to jsem letos ještě neabsolvovala, Ledovky jsem opatřila a objevila jsem pěknou růžičku. Myslím, že ji zmiňuje občas Alena. Pink Morsdag
regi, hezká.
Já si objednala ve školkách Montano kuklíky( červený a žlutý ) a topolovky. Stav rostlin super.