pátek 4. října, 08:32 Svátek má František
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Kytičky pro radost - nákupy
Regi, azalky pěstuji už chvíli v květináčích, na zimu je dávám do skleníku. Mám pár ještě z dřívějška, musím se mrknout jestli pokvetou, předminulý rok jsem zapoměla jednu na zimu schovat, tak odešla nevím jaké byla barvy
Magusko, moc pěkné. Dnes jsem je viděla v Chlumci Lidlu, hrůza, opadané, na vyhození. Já si dnes koupila pivonky v Lukonu bulbs, moc pěkné silné, narašené, snad záměny nebudou. Vůbec byly rostliny v odbavovací místnosti všechny moc pěkné, až mě to překvapilo. Orientálky čemeřice, co jsem viděla slušné.
Byla jsem nedávno v Lídlu, už některé azalky vypadaly hrozně, oni to vůbec nezalévaly, byly vyschlé květináče.
Alenko, jakou pivoňku sis koupila? Mě zaujala tato. Nemáte některá?
Prostokořenné : DO TELL (Auten 1946) (irises.cz)
A ještě tato u Basíka.
Paeonia - pivoňky : Paeonia ´Canary Brilliants´ (basik.cz)
Nj. to jsou ty zimní splíny a pak vymýšlím blbosti. Od Basika jsem brala Cl.de lune a bylo to slabé, uvidím letos, a to má VIP péči. Na itoh má nízkou cenu, čekání, můžu se mýlit.
Brala jsem Cora Stubbs a Salmon Chiffon.
Canary brilliants se mi na fotkách taky líbila. Tak jí někdo zkuste, ať vím, o co jsem přišla
Edit: dnes jsem viděla petrklíče za 38, to už je normální cena?
Manco, ty ceny budou asi vyšší všude, bohužel. Myslím, že to byla pomsta vlády AB za síť květinek, jinak mě nenapadá, proč se zvyšovalo DPH na 21% na květiny, hned se zdražovalo. V okolních státech to nemají....
Chtěla jsem koupit chudobky, nejsou, v tomhle počasí by venku byly dobré, snesou i kolem 0 bez poškození. Tady na HK toho moc není. Viděla jsem v Kaufu za 19, ale velmi malé. Snad s narůstajícím oteplením bude lepší zásobování s přijatelnými cenami, kéž by.
Já chudobky viděla, taky 38. Líbily se mi víc než petrklíče. Ale neviděla jsem předpověď počasí, tak jsem nevzala nic. Semínka nějaká. A slimákům krmení.
Do truhlíků mám dobrou zkušenost s chudobkami. Slabé mrazy jim nikdy nic neudělaly. Vydrží daleko déle než petrklíče. Ty už ani nekupuju, dříve jsem jich brala více.Teď max.2. Truhlík se dá taky ochránit twxtilkou, když by bylo zle. Květy dělají parádu, i když není slunce.
Chudobky jsou držlavější než petrklíče. Kytky hodně podražily už bez zvýšení DPH, náklady na energie a hnojiva. Hnojiva jsou příšerný ceny. A teď ještě ta pomsta s DPH. A nevím přesně, ještě jsem tak nepátrala, bude to i jiný rostlinný materiál. Třeba stromky, cibule květin,sadba. Babiš kvůli tomu určitě nezchudne, jen obyčejným lidem zase zdraží a seberou kousek radosti. Aby bylo na stíhačky a další nákupy všech možných předražených a polonefunkčních počítačových programů a dalších kraviny.A třeba taky na neziskovky zabývající se velmi aktuálním problémem jako je situace barmských žen a řadou dalších palčivých problémů.Nesmám o tom moc přemýšlet, protože se jinakhned po ránu nase.....
A tanky budeme kupovat, ....
Mám první drobné macešky a chudobku. Byla jsem v OBI. Viděla jsem tam čemeřici- bez názhvu, podle listí ICE, tak jsem se šla vyptávat, nedalo mi to . Přišly prý v úterý, celý vozík směska, vše vyprodáno, nejdražší za 400, jinak 280, že je to prý překvapilo, jak byly rychle pryč....v Kaufu jsem zas viděla nádherné kamélie za 169, rostliny super obalené poupaty a sem tam rozkvetlý květ, naštěstí nemám pro ně místo, tak kdo potřebujete.... tam jsem zakoupila svazek narcisů za 25...nekupte to
Sleduju na FB květiny Jánský u nás na Pace. Vždy když dají nový příspěvek, najdu v něm něco, co nutně potřebuju.
Už mám od nich x čemeřic, petrklíče, pítka, květináče. To je zase nemoc...
Minule dávaly holky fotky nových čemeřic, no co myslíte? Už mám zase další a to jsem se zařekla, že už neeeee.
Měli i žlutý, ale to už jsem naštěstí nestihla, byly prý hned fuč.Tuhle jsem si tam nechala dát stranou.
Helleborus Frostkiss® Glenda's Glos
Děvčata, poraďte. Není na škodu, že nemá moc listů, ale spíš spoustu květů? Snad nějaké vyhodí. Já radši kupuju, aby měla i pár hezkých listů....
Ty čemeřice jsou nadherné, mě zůstaly dvě které mám v květináčích, chystají se teprve na květ.
Obědnala jsem si velikonoční kaktusy různé barvy. V Penny mají v nabídce velikonoční kaktusy byla jsem se na ně mrknout, ale jsou to vánoční kaktusy
Gabčo, nemám ji, myslím že Regina jo. Tyto čemeřice frostkiss série pouští listy déle a mají je zdobné, krásné.
Ať roste, je krásná.