neděle 23. března, 12:01 Svátek má Ivona
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: Missi
Výsledné hodnocení: 5

Kytičky pro radost - nákupy

Datum: 10.05.2011 21:04

b 022pivon.jpg
Další fotografie:

Ještě nám tu chybí téma našich nákupů, zatím to cpeme, kam se dá winking smiley .

A hned začnu, dnes jsem navštívila zahradnictví "Chládek" a pochopitelně odtamtud se bez kytky odejít nedá winking smiley , tak jsem si udělala radost a zakoupila žlutou dřevitou pivoňku (doufám, že bude opravdu konečně žlutá) a japonskou kalinu Pink Beauty.

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 1 z 21
  • Re: Kytičky pro radost - nákupy

Datum: 02.09.2024 18:51

Betas, trochu přidražili. Ale co nepřidražilo? angry smiley sad smiley U tulipánů to bude i částečně horší úrodou. Chtěla jsem u Jošta ty tulipany clusiany, kultivar Lady Jane. Psala mi, že je nebudou mít prakticky bez náhrady a že co doobjednávají z tulipánů tak je dražší.A něco vůbec není.

Hlíny je stále málo. To je pravda. Mně ještě chybí, jak jsem okukovala sázení do nádob, tak Angličani všude míchají poměrně hodně hrubého písku, spíš droboučkých kamínků jako mívají kaktusáři. Je to právě kvůli vlhku. Budu muset vyrazit někam do stavebnin. V pořadech dávají tyhle kamínky prakticky všude. I trochu nahoru na výsevy.Dabing to překládá jako štěrk. Hodně droboučký štěrk.

A ještě ke kosatcům, Moje zkušenost. Nikdy z toho nic pořádného nebylo. Ale koupila jsem je taky a budu se řídit tímhle [www.lukon-glads.cz] A nechám je jen do nádob.Jak to dopadne, to se uvidí.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil ''.phorum_html_encode('regina.mocova@gmail.com').'' (02.09.2024 18:56)

• Autor: Reklama

Re: Kytičky pro radost - nákupy

• Autor: gabca

Datum: 02.09.2024 19:56

No, děvčata, jakto, že mi to uniklo? Včera jsem koukala na leták a nic....Je to možný? grinning smiley

• Autor: alenak

Datum: 02.09.2024 20:01

Gabčo, jsem na tom stejně. grinning smiley

Datum: 02.09.2024 20:02

Betas napsal(a):

No urcite, je to v letaku.

Jo a v Kaflandu maji hodne zahradnickych veci a hnojiv za pulku thumbs down jen rohovinu nemaji, ale uz jsem ji tam dlouho nevidela, ze by ji vyradili ze sortimentu..? confused smiley

V našem letáku není nic. Nechápu.

Datum: 02.09.2024 20:39

Tak děvčátka, jsem aspirant na magora roku. grinning smiley

Teď jsem se vrátila z Lidlu. grinning smiley

No peču povidla a nemám skořici, tak jsem se vymluvila, že musím jet pro ni. grinning smiley

Ale moc jsem toho nekoupila, jen troje narcisy a jedny tulipány, není kam. flower smiley smiling smiley

Datum: 02.09.2024 20:43

Gabco, v papírovým ne. Ale nám už letáky nenosí, tak jsem musela přejít na internetové. A tam úplně na konci, ještě po všelijakých reklamních serepetkách, byla upoutávka. Proto jsem to tady avízovala, myslela jsem si, že je možné přehlédnout.

Ale myslím, že i zítra dobře pochodíte.Ještě k večeru jsem si vzpomněla na česneky, tak jsem vyrazila. Oproti ránu toho moc neubylo a dokonce za celou dobu co jsem hrabala, nikdo nic nekupoval.

• Autor: Betas

Datum: 02.09.2024 22:24

grinning smiley grinning smiley grinning smiley

Musite koukat on-line! winking smiley Ikdyz asi by me nenapadlo, ze se budou letaky lisit...

Presne - opravdu hodne zbozi a malo lidi, asi to dost lidem tez uniklo, nebo ze by je to uz tolik nebavilo..? smiling smiley
    Regi, zajimave info o tech tulipanech.. jsem zvedava v jakem stavu ty cibule budou. Uz na me dnes vyskakovalo nejake nove moridlo od Pavely, tak nejspis vyzkousim...

[www.jahodarnabrozany.cz]

Cesneky jsem tez pobrala, ale zas jen Gladiatory. Skoda, ze nepridavaji i dalsi velke druhy - globemaster, giganteum, ambassador,..

A jak psala Manca - taky si myslim, ze v pristim tydnu bude jeste nejake pokracovani, zas jinych druhu nebo kolekci. Treba dnes jsem nenarazila na zadne ladonicky,.. taky velke baleni hyacintu nemeli.

gabca napsal(a):

Tak děvčátka, jsem aspirant na magora roku. grinning smiley

Teď jsem se vrátila z Lidlu. grinning smiley

No peču povidla a nemám skořici, tak jsem se vymluvila, že musím jet pro ni. grinning smiley

Ale moc jsem toho nekoupila, jen troje narcisy a jedny tulipány, není kam. flower smiley smiling smiley

Datum: 02.09.2024 23:41

Gabco, grinning smiley to je nemoc ale vyřešilas to šikovně se skořicí.

Rozdíl v letácích si vysvětluju v letošním roce tím, že cibule došly na poslední chvíli. Počasí je extrémně nevhodné. Spousta zahradnictví nechce ani posílat rostliny.Ladoničky jsem nějaké viděla. Měli je v sekci různých kombinací,Hyacintů bylo málo a řekla bych, že docela drahé. Oni cenu nechávají ale kusy uberou. Jestli mě paměť úplně neklame.Myslím spíš, že je tam taky nějaký problém s úrodou. A když jsme u moření tulipánů a chorob. Někde jsme tu probíraly, že vyrostlé tulipány byly jako pokroucené, jakoby hnily nebo měly nemoc. Byla debata, zda vyhodit.V Zahradníkově světě to řešili, je to nějaká nemoc, překlad byl divný jako oheň tulipánů a doporučovali tam zlikvidovat hlavně květy, pokud v nádobách, tak hlínu nepoužívat na tulipány. Ale cibule se nemusí vyhazovat. Něco na tom bude. Já takhle chtěla zlikvidovat kus výsadby. Pak mě Alena přesvědčila, ať jim dám šanci. A vyrostly normální, pěkné rostliny.V pořadu o žádném moření nehovořili.

• Autor: kaaj

Datum: 03.09.2024 07:46

Lidl plakát- no bodejť bych to našla- plakát je až od čtvrtka. a ten starši už je bůhví kde. a stejně není nikdo , kdo by tam se mnou zajel . potřebovala bych hlavně kořen nevěstina závoje. měla jsem tři-a buď je někdo vyplel - nebo vymrzly.

jinak mám cibule tulipánů ještě na lésce. kdy a kdo je zasadí nevím . confused smiley

• Autor: Betas

Datum: 03.09.2024 08:34

Obecne kdyz uz moreni - jde hlavne o tulipany nebo i o dalsi cibuloviny? Vloni jsem vlastne nakupovala dost veci v jahodarna Brozany a i vsechny dalsi mozne druhy byly nakazene, flekate... Ale obecne si myslim, ze nejvetsi problem bude asi s tulipanem, ze?

Ale je pravda, ze jednu sekci tulipanu Purissima jsem mela v lonskem lete spatnou, flekate listy, kvety spatne, nebo deformovane... nestihla jsem je vyryt ani vymenit, tzn. vubec nic jsem s nima nedelala, zustaly i v te zemi, no a letos na jare uz vubec nebyly tak spatne, silnejsi, zkratka hezci a lepsi confused smiley

Preklady v Zahradnikove svete jsou obcas dost silene. Jestli tim ohnem nemysleli spalu, vim, ze se to v AJ pouziva i u amarylisu..

Ladonicky bych prave potrebovala samostatne bile nebo ruzove ve vetsim mnozstvi bez dalsich doprovodnych kamosu winking smiley

Datum: 03.09.2024 09:01

Betas, já už nemořím nic. Kdysi jsem se s tím nablbla hodně. Ale spíš u narcisek. Tam jde o dlouhověké rostliny. Tulipán je spíš spotřební zboží. Vyjma těch úplně babičkovských červených, ty přežívají vše. A snažím se vybírat takové kultivary tulipánů. které jsou jakoby obyčejnější a držlavé. To je případ těch tvých Purissim. Mně se vzpamatovaly Darwinovy hybridy. Celkem vyzkoušené kultivary. Papoušci a různé třepenité to je skoro jízdenka do popelnice. Ani ne na kompost. A ten produkt jaks dávala, nemám vyzkoušeno, ale je to docela drahá legrace. Sklenička 100ml za 199Kč. Mělo by podle nich vyjít na 1,2kg cibulí.To u běžných tulipánů vyjde snad dráž než koupě nových.

Kaaj, trvalky v krabičkách nebyly žádné. To bude až zjara. Takže nemusíš litovat.

• Autor: alenak

Datum: 03.09.2024 20:51

Co se týká moření - nedělám. Většinou jsou problémy s počasím, podle toho choroby atd. Píše se, že i špatná doba sázení hraje roli. Nevím, ale nechci být otrokem zahrady, tak tomu nechávám volný průběh. Spíše teď řeším, zda opět umožnit hryzcům žně, nebo vsadit a čekat, co přežije. Koupila jsem si dnes 2x tulipány, 1x hyacint směs a lx narcisy. smiling smiley Dalo by se vybrat, ale kam dát, radějji jsem odešla. Počkám si na čemeřice, to mi zatim nic nežere. grinning smiley grinning smiley Ani jsem se nedívala, zda mám v cibulích narcisů nakladeno od mouchy, nedá se nic dělat kvůli komárům. Takovouhle invazi vůbec nepamatuju, přes celý den. Jak se zahýbe zelení, tak hrůza. Navíc opět zničující tropy. Kdyby tak to teplo šlo do nějakých vaků nachytat a pak upouštět. grinning smiley grinning smiley

• Autor: babkaela

Datum: 03.09.2024 21:09

alenak napsal(a):

Navíc opět zničující tropy. Kdyby tak to teplo šlo do nějakých vaků nachytat a pak upouštět. grinning smiley grinning smiley

Já vůbec nejsem schopna do zahrady vyjít, tyhle teploty jsou zničující pro mne. Takže, zahrada žije svým vlastním životem a je mi to úplně jedno, bohužel. Kluci moji (no oni už jsou to téměř 50ti letí pánové) včera přemýšleli, zda nevytáhnou balíkovač na seno a slámu a teplo nenabalíkují grinning smiley .

Nechystám se koupit vůbec nic, nějak to jde letos mimo mne. S mořením cibulovin zkušenost nemám - u nás je pudová záležitost vše - buď to půjde nebo nepůjde. Ale kdyby mne náááhodou přepadla nějaká taková myšlenka - Sulka (síra je mocná čarodějka) nebo starý osvědčený hypermangan.

Nebo kdysi v pradávnu byl tady odkaz na choroby cibulovin a jiných okrasných ... nechce se mi dohledávat.

Datum: 03.09.2024 22:20

Eli, nejsi v tom sama. Tohle počasí mě vyloženě deptá taky.

V hypermanganu jsem máchávala první porevoluční dovozové cibule. Hlavně narcisky. Docela to fungovalo.Měla jsem na chalupě velké trsy různých druhů. Nakonec vymrzly v jedné krutozimě. Stává se to výjimečně ale stává.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.