![]() |
čtvrtek 28. září, 19:38 Svátek má Václav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Kytičky pro radost - nákupy
Toto přišlo včera jedné paní na FB z Brozan.
Tak s tímhle u čemeřic nemám absolutně žádnou zkušenost a takhle to prodávat vidím poprvé. Všechny školky zvenku prodávají v květnících. Kořeny u některých vypadají velké ale to mají čemeřice obecně. Jsem zvědavá, jestli z toho něco bude. Sama bych neměla odvahu to objednat.
Trvalky v kořenech prodává Pasič.Asi hodně záleží na skladování.Brala jsem od něj jarmanku,floxy,škornici a další.Mají přiložený návod.Okamžitě jsem kořeny zasadila-dodávají v 15.týdnu.Zalévat se musí,to je jasné.Vše vyrašilo a roste bez problémů.
Brožany si teda škrtám. Tohle je podle mě neobhajitelné, v takovém stavu se můžou prodávat maximálně kytky, které zatahují, ale čemeřice mají teď plnou sezónu, to bych vůbec nečekala. Kdysi mi takhle přišel flox z lukonu, v igelitovém pytlíku. Nejdřív jsem si ani nevšimla, začla sázet lilie, až když jsem vše vyhazovala, koukám na něj. Samozřejmě nepřežil.
Čistě teoreticky - pokud přežijí, vykvetou nejdřív za tři roky. Pokud zjistím jinou odrůdu, ani to nejde reklamovat.
To jsem zvědavá, ..na podzim jsem dostala něco podobného a vesele to venku kvete. Hele beru to tak , že chybama se clověk učí celý život.
Kordul, správný přístup.
Já s tím nemám zkušenost. Vždy jsem kupovala v květníku. Ony čemeřice jsou trochu jiné, než ostatní trvalky. Velmi dlouho jim trvá usazení a každé přesazování je zbrzdí. Též myslím, že ty na foto tak 2-3 roky, než vykvetou. Měla jsem za kovidu z SK trvalek, byl interenetový prodej, byly kvetoucí v malých květnících, orientálky. Teprve letos, asi 3tí rok mi kvetou všechny. Pouze 1 je moc pěkně narostlá, ostatní slabota, ale je fakt, že přežily všechny. 
Ten systém hnojení, co mají velkopěstitelé, je pro nás nedostupný. Hlavně když se chytnou a rostou.
Naštěstí tenhle sortiment jen na prodejně. Jinak by to bylo s překvapením, jestli byl sjetý jen ten, co dával obrázky, nebo i zahradník...
Já byla dnes v Uni Hobby, držela jsem v ruce kamelii barva starorůžová musela jsem ji vrátit zpět do regálu, byl se mnou můj chlap, ten by hučel. A to obhledala i kaly měli tm.vínové, dopadlo to stejně jak s kamelií, ach jo to jsem chtěla tam jet sama, ale nevyšlo to. Zítra si jedině odpoledne udělat výlet, dopoledne vařím a dřív se tam nedostanu jak mám vycházky.Jsem na nemocenské a ke konci dubna posílím klub.důchodců
Tak jsem jela dopoledne do Uni Hobby a koupila tu kamelii a ty kaly, neodolala jsem nákupu.Hned jsem je zalila i stroškou hnojiva na květ, dist to potřebovaly, hned se zbrchaly
Včera jsem měla opožděnou oslavu, tak se mi sešlo spoustu krásných květin.
Mám to doma jako v květince.😘
Jsem to chtěla napsat, hotová květinka.
Magusko, jsi taky případ.
Ať rostou.
Gabi, já měla v sobotu taky opožděnou oslavu, ale takovou krásu a záplavu květin jsem neměla. Dostala jsem tulipány, ty miluju a protože jsem už dřív rodině naznačila, že některé pugéty dlouho nevydrží a pritom stojí dost peněz, tak dostávám jen jednu a jsem spokojená
.
Magu, nákupy super, ještě že jsem odkázaná na odvoz, jinak bych jezdila všude možně a nakupovala. Tak mi zbývají e-shopy, u nás je jen ZC a tam si málokdy vyberu.
Gabčo, nádhera, předpokládám, že nějaká byla od ségry? To je paráda, když tomu někdo rozumí a baví ho to. Obvykle dostávám kytky jen od chlapské části rodiny, a ti se s tím nějak nemažou. Navíc se jim z nějakého důvodu nelíbí tulipány, tak dostávám většinou růže.
Ale tak lepší, než nic.