![]() |
středa 9. července, 07:40 Svátek má Drahoslava
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Kytičky pro radost - nákupy
Další sedum, z popelnice🙈
Obávám se, že ten už do vínové nepůjde
Ale hezký habitus. 
Jako bych tech cibulovin z Lidlu mela malo, prave jsem si objednala dalsi z Narcisy.cz asi za tisicovku 🙈
A to jsem se radovala, ze uz ty puvodni mam skoro zpracovane
Ach joo
Ale na moji obhajobu - vzala jsem to, co mi v Lidlu chybelo - hyacintovce, narcisy, bramborik, sasanky a jednu zelinkavou amarylku, preci nebudu platit za postovne
A abys v tom nebyla sama.
Když jsem se konečně dostala ke kaktusům, tak jsem objednala. Jen jsem zaplatila, zjistila jsem, že paní má několik druhů velikonočních. Takže jsem psala. Je šikovná. Stihla to s jedním poštovným.Posílá i fotku toho, co dostaneš. To mě docela překvapilo.
Tak cibule dorazily, uz jsou skoro vsechny v zemi, prijdou mi v poradku. Na to, kolik jsem toho objednala, me prekvapila docela mala krabice. Cibulky jsou obecne dost male, ale je pravda, ze oni ani na netu neuvadeji jejich velikost. Treba 50 ks hycintovcu v takovem malem pytlicku me prekvapilo, ale vlastne neda se to srovnavat s nakupy v obchodech, kde vetsinu objemu delaji ty obaly.
Jeste ted namacim hlizy sasanek, ty budu vysazovat az zitra. Ale treba u bramboriku vubec nejsem schopna poznat, kde maji vrsek a kde spodek. Bude to problem, kdyz se treba netrefim? Sazim poprve, nemam s nimi zadnou zkusenost.
Betas, to by s bramboříky problém byl. Já je sázela z květníčků. Ale podle normálních bramboříků mi jako vrchní část přišla taková ta rovnější, hladší bez cancourků. Trochu vypouklá.
Tak ať to trefíš a roste to.
Ještě pro Betas a Gabcu. Byla tu diskuse o zmarlice. Dneska jsem se vrátila k minulému dílu pořadu co nově běží na Nově. Vyprávěl tam Havlis o tomhle keříku nebo i stromu. Řešil tam barevné kultivary. Ten co má Betas žlutý asi vínový nebude.Nedá se říct, že by ho zavrhoval kvůli zmrznutí. Ale já tu zkušenost bohužel mám. Ale barevně tak byly krásné kultivary.
Při včerejších toulkách jsem objevila tenhle zajímavý keřík.Nandina domestica Fire Power.Taky se mu říká nebeský bambus. Docela mě oslovil třeba pro umístění do velkého květináče někam ke vchodu. Pokud nejsou kruté mrazy mělo by mu zůstat listí až do jara.[www.havlis.cz]
Ani cena mi nepřišla příliš přehnaná 225Kč.
Prosim jeste poradu k bramboriku. Treba jedna hliza vypada takto...
Tipla bych, ze foto c.1 jsou koreny, tedy spodni cast?
Betas, taky si to myslím. Jednička dolů. Na dvojce, když si to zvětším, mi přijde, že už jsou tam zárodky rašících pokroucených lístků.
Taky to tak vidím, 1ka dolů, 2jka zárodky květů a listů. Ať to roste.
Dekuju moc holky. Na dalsich dvou hlizkach to neni nahore tolik patrne, ale troska nejakych korinku se tam mozna taky rysuje, tak to risknu. Dve hlizky jsou takove mekke, jedna naopak tvrda jak kamen. No jsem opravdu zvedava, co z toho bude, dam na jare vedet
ve čtvrtek jsem byla s dcerou v OBI - chtěla jsem tam koupit cement. no bylo to zabráněno- že až na jaře. pokud spadne ze´d , tak to není moje vina. ale koupila jsem si balení hyacintů / 10/ a bílé krokusky. dnes jsem je dala do země.málem jsem u toho spadla na hubu . taky jsem si koupila tři květníky chrymek - ty mám doma a ven asi dám až na jaře.velkokvěté fialkové , drobné bordo a tři ve směsi . moje staré jsou bílé a rezavé prázdné . kvetou hezky.
jinak jsem si dnes ještě ustřihla kytku růží -- angličanky. je ve váze. dnes je venku slunečno , ale zima. už tam nejdu.
Kaaj, zeď nespadne, jen omítka.Zjara se to bude líp dělat. Ale kytky byla rozumná koupě.
Tak ať ti to roste.
Nedávno jsme tu debatovaly, myslím s Betas, o výprodeji cibulovin. Nedalo mi to a objednala jsem v Jahodárně pár česneků a ocúny. Dorazily moc pěkné cibule. Brala jsem od nich i něco bez výprodeje. Všechno bylo pěkné. Takže se nejspíš proti loňsku polepšili. Pro Betas, měli vysokánské česneky Summer Drummer.