středa 9. července, 07:40 Svátek má Drahoslava
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: Missi
Výsledné hodnocení: 5

Kytičky pro radost - nákupy

Datum: 10.05.2011 21:04

b 022pivon.jpg
Další fotografie:

Ještě nám tu chybí téma našich nákupů, zatím to cpeme, kam se dá winking smiley .

A hned začnu, dnes jsem navštívila zahradnictví "Chládek" a pochopitelně odtamtud se bez kytky odejít nedá winking smiley , tak jsem si udělala radost a zakoupila žlutou dřevitou pivoňku (doufám, že bude opravdu konečně žlutá) a japonskou kalinu Pink Beauty.

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 5 z 21
  • Autor: kordula

Re: Kytičky pro radost - nákupy

Datum: 23.10.2024 17:54

img_20241023_174900.jpg

Další sedum, z popelnice🙈

• Autor: Reklama

• Autor: gabca

Datum: 23.10.2024 18:26

Betas napsal(a):

Gabco, ja mam zmarlicnik, docela podobny, jen teda nekvete winking smiley

Ted je takovy zlutak, ale mel by jit do vinove, tak nevim, kde soudruzi udelali chybu.. grinning smiley

Letos po dubnovych mrazech total omrzl, ale pak zas naprosto zazracne obrazil cely, za me ma mega medaili teda.

Obávám se, že ten už do vínové nepůjde grinning smiley Ale hezký habitus. thumbs down

• Autor: Betas

Datum: 24.10.2024 08:49

Jako bych tech cibulovin z Lidlu mela malo, prave jsem si objednala dalsi z Narcisy.cz asi za tisicovku 🙈

A to jsem se radovala, ze uz ty puvodni mam skoro zpracovane grinning smiley Ach joo

Ale na moji obhajobu - vzala jsem to, co mi v Lidlu chybelo - hyacintovce, narcisy, bramborik, sasanky a jednu zelinkavou amarylku, preci nebudu platit za postovne grinning smiley

• Re: Kytičky pro radost - nákupy

Datum: 24.10.2024 10:04

grinning smiley Betas, už si to nezdůvodňuj. To je prostě nemoc. Pak dej vědět, jak cibule vypadaly.

A abys v tom nebyla sama. eye rolling smiley Když jsem se konečně dostala ke kaktusům, tak jsem objednala. Jen jsem zaplatila, zjistila jsem, že paní má několik druhů velikonočních. Takže jsem psala. Je šikovná. Stihla to s jedním poštovným.Posílá i fotku toho, co dostaneš. To mě docela překvapilo.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil ''.phorum_html_encode('regina.mocova@gmail.com').'' (24.10.2024 10:06)

Datum: 26.10.2024 19:42

Tak cibule dorazily, uz jsou skoro vsechny v zemi, prijdou mi v poradku. Na to, kolik jsem toho objednala, me prekvapila docela mala krabice. Cibulky jsou obecne dost male, ale je pravda, ze oni ani na netu neuvadeji jejich velikost. Treba 50 ks hycintovcu v takovem malem pytlicku me prekvapilo, ale vlastne neda se to srovnavat s nakupy v obchodech, kde vetsinu objemu delaji ty obaly.

Jeste ted namacim hlizy sasanek, ty budu vysazovat az zitra. Ale treba u bramboriku vubec nejsem schopna poznat, kde maji vrsek a kde spodek. Bude to problem, kdyz se treba netrefim? Sazim poprve, nemam s nimi zadnou zkusenost.

Datum: 26.10.2024 22:32

Betas, to by s bramboříky problém byl. Já je sázela z květníčků. Ale podle normálních bramboříků mi jako vrchní část přišla taková ta rovnější, hladší bez cancourků. Trochu vypouklá.

Tak ať to trefíš a roste to.

Datum: 27.10.2024 08:58

Ještě pro Betas a Gabcu. Byla tu diskuse o zmarlice. Dneska jsem se vrátila k minulému dílu pořadu co nově běží na Nově. Vyprávěl tam Havlis o tomhle keříku nebo i stromu. Řešil tam barevné kultivary. Ten co má Betas žlutý asi vínový nebude.Nedá se říct, že by ho zavrhoval kvůli zmrznutí. Ale já tu zkušenost bohužel mám. Ale barevně tak byly krásné kultivary.

Datum: 28.10.2024 10:00

20241028_084028759_ios.jpg

Při včerejších toulkách jsem objevila tenhle zajímavý keřík.Nandina domestica Fire Power.Taky se mu říká nebeský bambus. Docela mě oslovil třeba pro umístění do velkého květináče někam ke vchodu. Pokud nejsou kruté mrazy mělo by mu zůstat listí až do jara.[www.havlis.cz]

Ani cena mi nepřišla příliš přehnaná 225Kč.

Datum: 29.10.2024 17:04

a08f7131-33a1-41ad-a694-eb3bb679d5fa.jpeg
    Další fotografie:

Prosim jeste poradu k bramboriku. Treba jedna hliza vypada takto...

Tipla bych, ze foto c.1 jsou koreny, tedy spodni cast?

regina.mocova@gmail.com napsal(a):

Betas, to by s bramboříky problém byl. Já je sázela z květníčků. Ale podle normálních bramboříků mi jako vrchní část přišla taková ta rovnější, hladší bez cancourků. Trochu vypouklá.

Tak ať to trefíš a roste to.

Datum: 29.10.2024 18:06

Betas, taky si to myslím. Jednička dolů. Na dvojce, když si to zvětším, mi přijde, že už jsou tam zárodky rašících pokroucených lístků.

• Autor: alenak

Datum: 29.10.2024 20:06

Taky to tak vidím, 1ka dolů, 2jka zárodky květů a listů. Ať to roste.

Datum: 29.10.2024 21:56

Dekuju moc holky. Na dalsich dvou hlizkach to neni nahore tolik patrne, ale troska nejakych korinku se tam mozna taky rysuje, tak to risknu. Dve hlizky jsou takove mekke, jedna naopak tvrda jak kamen. No jsem opravdu zvedava, co z toho bude, dam na jare vedet stydlin smiley

• Autor: kaaj

Datum: 03.11.2024 14:02

ve čtvrtek jsem byla s dcerou v OBI - chtěla jsem tam koupit cement. no bylo to zabráněno- že až na jaře. pokud spadne ze´d , tak to není moje vina. ale koupila jsem si balení hyacintů / 10/ a bílé krokusky. dnes jsem je dala do země.málem jsem u toho spadla na hubu . taky jsem si koupila tři květníky chrymek - ty mám doma a ven asi dám až na jaře.velkokvěté fialkové , drobné bordo a tři ve směsi . moje staré jsou bílé a rezavé prázdné . kvetou hezky.

jinak jsem si dnes ještě ustřihla kytku růží -- angličanky. je ve váze. dnes je venku slunečno , ale zima. už tam nejdu. nono smiley

Datum: 03.11.2024 20:36

Kaaj, zeď nespadne, jen omítka.Zjara se to bude líp dělat. Ale kytky byla rozumná koupě. grinning smiley thumbs down Tak ať ti to roste.

Datum: 07.11.2024 13:30

Nedávno jsme tu debatovaly, myslím s Betas, o výprodeji cibulovin. Nedalo mi to a objednala jsem v Jahodárně pár česneků a ocúny. Dorazily moc pěkné cibule. Brala jsem od nich i něco bez výprodeje. Všechno bylo pěkné. Takže se nejspíš proti loňsku polepšili. Pro Betas, měli vysokánské česneky Summer Drummer.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil ''.phorum_html_encode('regina.mocova@gmail.com').'' (07.11.2024 22:23)

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.