pondělí 9. září, 00:49 Svátek má Daniela
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Užitková zahrada
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Jaké pěstujete na zahradě bylinky a jak je používáte?
Tak z trvalých mám pažitku, kudrnatou petržel, sibiřskou cibuli, oregano, mátu a tymián. Ještě budu vysévat libeček. Meduňku jsem mívala, děti z ní mají rády čaj. Slyšela jsem o ní, že uklidňuje a pomáhá při nespavosti. Takže tu si musím rozhodně sehnat.
Jinak každý rok ještě pěstuju majoránku a bazalku.
Bylinky do polévky si mrazím (takovpu polévkovou směs), ostatní suším na zimu.
Mono, jestli je to šalotka, tak ti udělá drobnější cibulky buď těsně u sebe nebo do kruhu ( nevím jak nejlépe to popsat ). Samo ji můžeš jako naťovku, ale spíš se používají cibulky do salátů ( má jemnější chuť ). Vyplatí se pár cibulek schovat pro příští rok , protože sadba je hodně drahá.
Já mám "nějakou" cibuli na nať,nevím jak se jmenuje kdysi jsem ji dostala. Je stále v zemi a od jara do zimy je stále k dispozici. Rozrůstá se,tak ji koriguju ...Mono pokud ji budeš chtít,tak ti ji kousek odkopnu. Jinak dávám meduňku,tymián,oregáno,mateřídoučku,mydlici,bazalku,majoránku, saturajku...
Lado, prosím můžu do fronty? Myslím na tu sibiřskou,přezimující cibulku. Kde ji pěstuješ? Mě se naopak vždycky ztrácí.
Jinak pěstuju: majoránku,petrželku,oregano,saturejku,yzop,tymián,ve skalce mateřídoušku, každý rok bazalku. Míchám si svojí směs koření,říkám mu italská směs a cpu jí do všech jídel ve kterých se používají rajčata. Přidávám ji i do dalších salátů, dokonce do bramborovýho.
Jinak, co by plevel, mi tu roste popenec břečťanolistý. Ten používám jen na jaře do velikonoční nádivky.
Tak ještě já : libeček ( brambory, maso, polévka ) , tymián norm. a citronový, oregano, saturejka horská( zelenina ), cibule sibiřská, česnek medvědí ( ale nějak mi nevzchází ), pažitka. Z letniček bazalka, petželka. Letos jsem dostala upozornění na čínskou pažitku, tak ji zkusím. Prý má být jemnější chuťově než česnek.
Hespo, taky míchám a taky cpu úplně fšude ani tam nemusí být ta rajčata.
Na okrasu : mateřídouška, levandule, šalvěj, meduňka