Přebereme a propláchneme 15dkg pšenice. Zalijeme vodou, aby přesahovala 2cm. Necháme namočenou 24 hodin. Za tuto dobu pšenice mírně naklíčí. Slijeme vodu, zalijeme a povaříme asi 1/4 hodiny. Přecedíme a můžeme konzumovat. Nesmí se solit, mastit, kořenit. Dochutit spařenými rozinkami, sušenými švestkami.
Může se jíst ovoce: jablka, jahody, třešně, švestky, meruňky, broskve, rybíz, pomeranče, banány.
Nebo zelenina: zelí, kedlubny, rajčata, okurky, paprika.
Zelenina a ovoce se nesmí míchat!
K pití je vhodný malinový, jahodový, ostružinový čaj. Je možné pít jiné bylinky a vodu.
KŮRA SE DRŽÍ 7 DNŮ, NIC JINÉHO SE NEJÍ A NEPIJE.
Pšenice má vitamíny a všechny živiny co tělo potřebuje. Slupky se musí dobře rozkousat 32x.
Slupky tvoří kartáč, který drhne stěny střev a zbavuje střeva dlouholetého nánosu. Dalším kladem je, že má tělo možnost zbavit se vody.
Za týden je možno zhubnout 6 až 12kg bez škodlivých účinků. Je třeba překonat krizi, která se dostaví 3-4 den. Musí se vydržet, má-li mít účinek. Pak bude strava chutnat. Kůra se doporučuje 2x za rok.
21.3. a 23.9.
V té době je to nejúčinnější. Po této kůře se tělo zregeneruje, vyčistí krev, omlazuje kůže. Na této kůře je nutné 2-3 dny přecházet pomalu na jinou stravu. Nejíst moc, nepřejídat se, jíst střídmě.
Pšenice se vaří vždy na příští den a hned se namáčí další. Nesmí se užívat žádné dráždivé látky.
www.bmprofit.cz
Re: PŠENIČNÁ KŮRA
Díky Estrelito, myslím, žes pochopila, co jsem chtěl říci.
Re: PŠENIČNÁ KŮRA
www.bmprofit.cz
Re: PŠENIČNÁ KŮRA
Dámy nevím jestli se mám osmělit k dotazu, abych nebyl znovu peskován co sem lezu a píšu kraviny, protože o mé trapné dotazy nestojíte.
Ale vzhledem k tomu, že většina z vás se chová normálně a tolerantně, tak to zkusím.
Nebylo by lépe to obilí střídat? Proč pořád jen pšenici? Řekl bych že dát to na střídačku minimálně s ječmenem a žitečkem by bylo rozhodně pestřejší ne? Aspoň já bych po dvou pšeničných dnech měl chuť na něco jiného a naklíčený ječmen by mi byl velmi blízký.
Ram
Možná by to bylo lepší chuťově,ale nemá pšenice nějaký hlubší význam v čistící Pšeničné kůře??
PŠENIČNÁ KŮRA
Článek jsem našla v jedné vegetariánské knížce. Jsou v ní jenom kytičkové recepty a potraviny ze seitanu, soji, pohanky, jáhel atd. Knížka je z roku 1991. Je tam i popsáno jaký význam, vlastnosti a hodnota má soja, jaké jsou zásady dietní stravy a mezitím jsem našla pšeničnou kůru, tak jsem ji opsala že by to mohlo někoho zajímat.
Já bych raději zůstala u pšenice, co když má právě ty účinky čištění krve a střev
www.bmprofit.cz
Re: Ram
No to je právě to, na co jsem se chtěl zeptat.
Asi jsem zbytečně zvídavý, ale než na sobě něco začnu zkoušet, tak se ptám. Než řeknu "jdu do toho", tak se o věc zajímám.
Zajímalo by mě jestli skutečně víte, proč jste ochotné něco podobného absolvovat a jak to přesně funguje.
Jestli to je jen ten jediný správný návod, nebo zda ten princip má více možností, variant či obměn.
Takhle mi to spíš připomíná alchymistický návod (nic ve zlém)
Některé věci mi nejsou jasné:
Co se stane, když při kousání zapomenu počítat a nerozkousám to přesně 32x? (není to jen přehnaná přesnost návodu?)
Není ta přehnaná přesnost i v něčem jiném jako, že ten deklarovaný princip by fungoval při střídání druhů obilí úplně stejně. (nebo třeba i lépe?, pokud by se třeba v části obilí varem zbytečně nelikvidovaly vitamíny a snědla se syrová?)
Co se stane, když nedodržím doporučený pitný režim a místo bylinkových čajů a vody si dám pomerančový džus. (Když pomeranče smím, tak proč bych nemohl pít z nich vymačkanou šťávu?
Může se jíst paprika, ale nesmí se kořenit třeba zrovna paprikou? Jaký je z hlediska této kůry rozdíl mezi syrovou paprikou a suchou rozemletou paprikou?
Proč by mělo být předností, že se tělo zbaví vody. Já bych nechtěl vypadat jako stará vysušená indiánská babička. Ale stejně nevím, proč by při dostatečném přísunu tekutin měla tato kůra zbavovat tělo vody.
Příliš přesné návody ve mně prostě jen vyvolávají spoustu dalších otázek, tak budu rád, když se mi na ně některá z vás pokusí odpovědět. Já prostě o tom moc nevím a chtěl bych vědět víc. Předem děkuji za pochopení a čekám na vaše vysvětlení a odpovědi.
www.bmprofit.cz
Re: PŠENIČNÁ KŮRA
Díky za reakci a přiznání se k porušení copyrightu.
Pořád mi není jasné, proč zrovna pšenice by měla čistit střeva, když třeba ovesné vločky obsahují mnohem více vlákniny, která je pro peristaltiku i mechanické stimulování střevní stěny tou nejdůležitější součástí.
Co když použiji třeba triticale, což je kříženec pšenice a žita? To bude účinek poloviční? Nebo žádný, protože to prostě není pšenice. Já nevím.
Připadá mi divné držet se návodu z nějaké dvacet let staré knížky, když tomu, co je v ní psáno. pořádně nerozumím. Ale vy třeba ano. Já tyhle věci nikdy moc nestudoval.
Tím vám nechci brát elán a touhu to dokázat. Zdravému člověku to nemůže nijak ublížit (i když jsem to poprvé napsal jinak )
Takže držím palce všem které se k této kůře odhodlají a těším se že si od "pokusných králíků" (záměrně se vyhýbám slovu slepic, aby nedošlo k domněnce, že se snad některou z odvážných snažím urazit, i když vzhledem k té "dietě" by to bylo trefnější) přečtu reportáž o dojmech a pocitech z celé kůry a potvrzení jejích skvělých účinků. Já do toho tentokrát s vámi nejdu. Třeba někdy příště.
PŠENIČNÁ KŮRA
Přednost,že se tělo zbaví vody,je určitě myšlená voda, zadržená v těle,to znamená Rame,voda pro nás nepříznivá.Což má za následek, zejména u žen, nepěknou pomerančovou kůži tedy celulitidu.Určitě mi budeš oponovat,že bychom se tohoto problému měly zbavit nějakým cvičením,plaváním nebo posilováním oněch partií. Jenže k tomu se nedokopu
Re: PŠENIČNÁ KŮRA
Na stránkách f. ENERGY jsem četla "Recept na březen", kde také doporučují očistnou kúru s pšenicí, ale doporučují pšenici špaldu, namočit, vařit 30 minut v tlakáči, ochutit kokosem, rozinkami a sušenými švestkami a baštit tak, jak píše Antarka - buď s ovocem nebo se zeleninou... to vše na dobu max. 3 dní....
www.bmprofit.cz
Re: PŠENIČNÁ KŮRA
Já bych řekl, že to co způsobuje celulitidu je spíše tuk než voda. Proč celulitida postihuje hlavně ženy je záležitost hormonální. Jak to zhruba funguje vím: "Základní příčinou vzniku celulitidy je hromadění tuku v kombinaci se stárnutím vaziva nacházejícího se pod kůží. K tomu, že se začne na určitých místech hromadit tuk, dochází u žen zejména z toho důvodu, že existuje hormon estrogen, jehož funkcí je mimo jiné také zvláčňování a změkčování vaziva. Velmi logickou se pak stává skutečnost, že tukové buňky po onom zvláčnění vaziva mají tendenci dostávat se do volných míst, která takto vznikla. Nic jim pak nebrání k jejich hromadění. Pokud dojde k jeho uvolnění, tak se vytváří útvary typu dolíčků a nebo naopak vyvýšenin, které nepůsobí esteticky."
Samozřejmě, že i městnání lymfy ve tkáních (to je ta "voda") se na celulitidě rovněž podepisuje. Nevím však jakým mechanismem by měla pšeničná kůra, bránit městnání lymfy v podkoží. Na to znám jiné způsoby, ale jedení naklíčené vařené pšenice mezi nimi není.
Ale třeba to funguje jen já hlupák to neznám.
Proto se budu těšit na výsledky pokusu.
www.bmprofit.cz
Re: PŠENIČNÁ KŮRA
No vida, takže to má variantu. Když se použije Triticum spelta v papiňáku připravená, tak stačí tři dny. (na co vlastně?)
A co kdyby se použila Triticum durum nebo třeba jiný druh pšenice? (anebo křížence pšenice)
Promiňte mi moji zvídavost, ale docela mě to zaujalo.
Re: PŠENIČNÁ KŮRA
Pšeničnou kůru jsem nikdy zatím nezkoušela, jen o ní čtu... na různých stránkách jsou uváděny různé délky doby užívání - 3 - 7 - 10 dní... prý to má silně očistný efekt, mysl se rozjasní, oči rozzáří, pleť vyhladí... navíc, asi se i zhubne...
Jsem tedy laik, a proto svým laickým rozumem bych neřešila až tolik druh pšenice, ovšem... já osobně jsem krevní skupinka 0, pro kterou je obyčejná pšenka nevhodná, takže... pokud bych prováděla tuto kůru, asi spíše se špaldou...
www.bmprofit.cz
Re: PŠENIČNÁ KŮRA
Já jsem taky laik, a protože se chci od znalejších něco dozvědět, tak se ptám. Ale bohužel otázek je stále mnohem více než odpovědí na ně...
www.bmprofit.cz
Re: PŠENIČNÁ KŮRA
Můžu se zeptat jak řešíš nevhodnost pšenice? Taky mám krevní skupinu 0 a tudíž asi stejný problém.
Re: PŠENIČNÁ KŮRA
Ram - nevhodnost pšenice v běžné stravě neřeším, jím běžné pečivo, jen v souvislosti s pšeničnou kůrou, kdy bych byla převážně na pšenici pár dní a mohla si vybrat... zvolila bych pro sebe prospěšnější druh pšenice - špaldu (když očistná kůra, tak se vším všudy??)
S dietou dle krevních skupin jsem se lehce obeznámila, ale nikdy se jí neřídila...(doporučuje mi maso, které moc nemusím, a naopak... zakazuje zelí a některé druhy luštěniny, které naopak miluji... )
www.bmprofit.cz
Re: PŠENIČNÁ KŮRA
Aha.
Díky za odpověď!
Mne napadlo, že by to bylo docela složitý, protože pšeničná mouka je obsažena v kdečem, i tam kde bychom ji ani nehledali (třeba i v některých uzeninách). Nedovedu si představit, že bych se jí musel nějak cíleně vyhýbat. Dodržovat dietní doporučení dle krevních skupin by tak bylo nejspíš velmi obtížné, proto se něčím takovým nezabývám. Raději držím dietu takzvaně bodovou, na co mám chuť to zbodnu. Samozřejmě v množství přiměřeném tělesnému (ale i duševnímu) cvičení a pohybu. A funguje to. Nevyhýbám se ani tomu dát si občas na den třeba hladovku, myslím, že je to docela užitečné.
Dieta dle krevních skupin by byla ještě zajímavější pro mou kamarádku, která trpí alergiemi na některé potraviny a co čert nechtěl jsou to zrovna ty, které by dle krevních skupin měla jíst.
Takže by nejspíš musela být živa z vody a vůně květin.