Antarie napsal(a):
Článek jsem našla v jedné vegetariánské knížce. Jsou v ní jenom kytičkové recepty a potraviny ze seitanu, soji, pohanky, jáhel atd. Knížka je z roku 1991. Je tam i popsáno jaký význam, vlastnosti a hodnota má soja, jaké jsou zásady dietní stravy a mezitím jsem našla pšeničnou kůru, tak jsem ji opsala že by to mohlo někoho zajímat.
Já bych raději zůstala u pšenice, co když má právě ty účinky čištění krve a střev
Díky za reakci a přiznání se k porušení copyrightu.
Pořád mi není jasné, proč zrovna pšenice by měla čistit střeva, když třeba ovesné vločky obsahují mnohem více vlákniny, která je pro peristaltiku i mechanické stimulování střevní stěny tou nejdůležitější součástí.
Co když použiji třeba triticale, což je kříženec pšenice a žita? To bude účinek poloviční? Nebo žádný, protože to prostě není pšenice. Já nevím.
Připadá mi divné držet se návodu z nějaké dvacet let staré knížky, když tomu, co je v ní psáno. pořádně nerozumím. Ale vy třeba ano. Já tyhle věci nikdy moc nestudoval.
Tím vám nechci brát elán a touhu to dokázat. Zdravému člověku to nemůže nijak ublížit (i když jsem to poprvé napsal jinak )
Takže držím palce všem které se k této kůře odhodlají a těším se že si od "pokusných králíků" (záměrně se vyhýbám slovu slepic, aby nedošlo k domněnce, že se snad některou z odvážných snažím urazit, i když vzhledem k té "dietě" by to bylo trefnější) přečtu reportáž o dojmech a pocitech z celé kůry a potvrzení jejích skvělých účinků. Já do toho tentokrát s vámi nejdu. Třeba někdy příště.