Re: PŠENIČNÁ KŮRA

Autor: Ram, Datum: 12.03.2010 09:26

Antarie napsal(a):

Článek jsem našla v jedné vegetariánské knížce. Jsou v ní jenom kytičkové recepty a potraviny ze seitanu, soji, pohanky, jáhel atd. Knížka je z roku 1991. Je tam i popsáno jaký význam, vlastnosti a hodnota má soja, jaké jsou zásady dietní stravy a mezitím jsem našla pšeničnou kůru, tak jsem ji opsala smiling smiley že by to mohlo někoho zajímat.

Já bych raději zůstala u pšenice, co když má právě ty účinky čištění krve a střev smiling smiley

Díky za reakci a přiznání se k porušení copyrightu.winking smiley

 

Pořád mi není jasné, proč zrovna pšenice by měla čistit střeva, když třeba ovesné vločky obsahují mnohem více vlákniny, která je pro peristaltiku i mechanické stimulování střevní stěny tou nejdůležitější součástí.

 

Co když použiji třeba triticale, což je kříženec pšenice a žita? To bude účinek poloviční? Nebo žádný, protože to prostě není pšenice. Já nevím. nono smiley 

 

Připadá mi divné držet se návodu z nějaké dvacet let staré knížky, když tomu, co je v ní psáno. pořádně nerozumím. Ale vy třeba ano. Já tyhle věci nikdy moc nestudoval.

Tím vám nechci brát elán a touhu to dokázat. Zdravému člověku to nemůže nijak ublížit (i když jsem to poprvé napsal jinak winking smiley )

 

Takže držím palce všem které se k této kůře odhodlají a těším se že si od "pokusných králíků" (záměrně se vyhýbám slovu slepic, aby nedošlo k domněnce, že se snad některou z odvážných snažím urazit, i když vzhledem k té "dietě" by to bylo trefnější) přečtu reportáž o dojmech a pocitech z celé kůry a potvrzení jejích skvělých účinků. Já do toho tentokrát s vámi nejdu. Třeba někdy příště.

thumbs down thumbs down thumbs down


Vytisknuto z www.week.cz dne 10.05.2024 21:59
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-psenicna-kura/read.php?1,327608,357682#msg-357682