![]() |
pondělí 23. června, 08:51 Svátek má Zdeňka
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Kytičky pro radost - nákupy
Pinko, cos objednávala?
Regi, předpoklad, že 2 i 3 fuchsie nepřežijou, dračíky, rozrazily, perovskii a úpolín. S rozrazilama mám dobrou zkušenost, tak chci rozšířit, a dračíků mám několik, jeden dokonce byl celou zimu zelený, tak taky jen aby bylo víc husto
A ůpolín jsem nikdy neměla, tak uvidím 
Pinko,
. Na Zahradníkově světě byl kus jednoho dílu věnován právě dračíkům. Jsou to zajímavé a velice variabilní rostliny. Úpolín jsem měla, vypadá krásně ale je tu na něj sucho. Dobře, že se rozjíždíš
, známka toho, že člověk nerezignuje na stáří. Tak to vysvětluju dědkovi. když docházejí balíčky. 
Slíbila jsem vyfotit úlovky z Allegra. Pro porovnámí velikosti jsem dala slepičí vejce velikost M. Na jedničce jsou lilie, na dvojce begonie.Takže to nejsou žádní prckové. Je to firma Benex. Prodává tam víc firem.
Ještě mám něco od Krolika. Fotky dodám.
Pro nás starší, blbější
popíšu jak funguje. Musela jsem to chvíli studovat. Do vyhledávání na Allegru se zadají třeba lilie. A člověk začne prohlížet. Když narazí na něco, co ho zaujme, rozklikne a objeví se i od jakého prodejce je a zároveň jeho nabídka i třeba jiných věcí než lilií. A dodání probíhá podle dodavatelů. Vše od jednoho, jeden balíček. Vše od druhého, druhý balíček. Dá se udělat něco jako registrace a pak je pošta zdarma ale i bez toho není cena vysoká. Posílají i na dobírku ale myslím, že to jsou zbytečné peníze navíc, věřila bych jim a platila předem.
Vypadá to moc dobře.
Ať to roste.
Pinko, jsem zvědavá na ty upoliny. Mám na chalupě vlhkou zahradu, tak jsem doufala, že tam půjdou. Bohužel byli (a jsou) na zahradě i slimáci, a hádej, kdo přežil?
Regi, krásně jsi to nafotila a popsala. Taky jsem kupovala i lilie, a taky tak krásné. A Pretty Woman jsou jedny z mých nejoblíbenějších lilií, dobře se jim tu dařilo (vloni jsem je přehazovala jinsm, tak uvidíme, jak se jim bude místo libit), krásně voní. Ale nejsem si jistá tím květináče, možná tak první dva roky, pak měly výšku asi 170 cm. Jam je ráda i proto, že hodí do zahrady vyšší akcent.
A ještě se zeptám na ten pryskyřník. Líbí se mi, ale měla jsem zato, že do dalšího roku většinou nepřežije. Máte ho jen na teď, nebo se dá pěstovat i déle?
Kiko, dík za upozonění na slimáky, ten upolín je teda další, co těm prevítům chutná? Ta to začnu hned bojovat
No a když se to nepovede, označím ho jako další, čemu se u mě nedaří
, ale suchem to určitě nebude.
Regi, už zase plánuju, tak je to dobrý, ještě budu objednávat Pepino a určitě neco k tomu
Kiko, pryskyřník je kapitola sama pro sebe. Abych pravdu řekla, někdy je problém nezahubit ho už jako koupenou hotovou rostlinu. Je dost náchylný na různé plísně. Mám s nimi bohatou a v zásadě ne až tak dobrou zkušenost, protože se líbí Kláře a ta když má nějakou umanutost, tak se to prostě koupí. Teoreticky by měl vydržet, hlízky má takové jakoby hvězdice. V zimě nesnášejí mokro a ani příliš zimu. A i když nějak přežijí, není vyhráno, protože by je člověk měl asi chránit proti plísním. Osobně neznám nikoho, kdo by byl úspěšný. Nakonec, když se podíváš po obchodech, je celkem problém objevit pěkné a zdravé rostliny. Já pro letošní sezonu dostala opět sadu
, tak zase zkusím něco jiného. Ale to jen proto, že jsem v důchodu a mám čas na blbnutí. Jinak je to ale krásná kytka. Dost se používá jako řezaná. A to je paráda.
Pinko, jojo, svými pokusy tam zasadit nové květiny, jsem už poměrně slušně rozšířila slimákům jídelníček.
Regi, díky za info k těm pryskyřníkům.
Ještě jsem slíbila pokračování . Tohle je firma Krolik.Měla by být pivoňka Krinkled White. 145Kč. Paeonia 'KRINKLED WHITE' - Havlis.czJako sazenice vypadá dobře.Záměna to je sázka do loterie. Ale nestálo svět.
Další objev byla lilie martagnon Albi Morning. ALBI MORNING | Lukon bulbs. Ta byla za 59Kč. Kvalita a velikost slušná. Tyhle lilie bývají drahé, jak je vidět na odkazu. Záměna viz výše.
Nakoupila jsem skutečně velmi výhodné nabídky. Nedá se říct, že by všechny na Allegru byly tak výhodné. Ale obecně jsou určitě levnější. Chce to pohrabat se a hledat.
Pivoni mám, kupovala jsem dražší Ctěnice při květu, abych neměla záměnu.
Nemá moc vhodné místo, tak furt čekám na záplavu. Foto mrkni, květ má nádherný. Ať to roste. 
Takhle by vyhovovala. Uvidíme, co vyroste.
Pivoňka, 🙈tam jsem se ještě nedostala
Dodělala jsem ten nový záhon, ale fotku to nebere
Zatímco byl děda na operaci s druhým okem, na to první už lépe vidět nebude, jsem se šla projít po náměstí Litomyšle.A pro radost si koupila desítku macešek za 90,-🥰