středa 21. května, 04:22 Svátek má Monika
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: Missi
Výsledné hodnocení: 5

Kytičky pro radost - nákupy

Datum: 10.05.2011 21:04

b 022pivon.jpg
Další fotografie:

Ještě nám tu chybí téma našich nákupů, zatím to cpeme, kam se dá winking smiley .

A hned začnu, dnes jsem navštívila zahradnictví "Chládek" a pochopitelně odtamtud se bez kytky odejít nedá winking smiley , tak jsem si udělala radost a zakoupila žlutou dřevitou pivoňku (doufám, že bude opravdu konečně žlutá) a japonskou kalinu Pink Beauty.

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 20 z 21
  • Autor: alenak

Re: Kytičky pro radost - nákupy

Datum: 20.04.2025 20:04

Taky na Floru nejedu. Moc toho už nekupuju, muškáty mám koupené, seju afrikány a cinie, jinak se mi většina přesévá, práce až až.

• Autor: Reklama

• Autor: kordula

Datum: 07.05.2025 10:07

received_1177596477282688.jpeg

Když jdu s kocourem na veterinu, je to kousek a jdu kolem dvou prodejen květin. V pondělí jsem si koupila, protože jsem m nikde nebyla/ Flora, Polsko / begonii boliviano ? ,pěknou za 75,-.mám sice od loňska ,ale jedna asi nepřežila, tedy asi jsem ji ulomila , byla slaboučká. Tak snad se letos zase zadaří.

• Autor: gabca

Datum: 12.05.2025 22:07

6b82c152-e30d-45e9-8891-eb0e9affcaf3 (1).jpg

Byly jsme s kámoškou v sobotu na výletě u Žižku. Kámoška tam nechala skoro 3 litry, ja jen jeden grinning smiley

Koupila jsem si sazaník, máte některá? Fotka z mobilu je máznutá.

Pak nějaký trvalky, kuklíky samozřejmě, nějakou astru, Liriope ( podzimní modřenec ), pak ještě tavolu kalinolistou, ale rašící do oranžova, a jednu heucheru.

Datum: 12.05.2025 22:20

To jsou ale zajímavé a nebezpečné výlety. grinning smiley grinning smiley

Sazaník nemám, ale byla jsem na návštěvě, tam byl velký a prý od Žižků...ale nic o něm nevím...líbil...

Gabčo co dělá kalina Onondaga? Začíná mi nakvétat, fešanda. Krásnou mám i sum.snowflake, musím nafotit.

Byla jsem ve Světí, tak tradiční velké begonky, ale kytí bylo k prodeji hodně, velký výběr.

Lákal by mne výlet do Ctěnic. Květinové slavnosti v zámecké zahradě dne 17.5. , tam budou špeky určitě. winking smiley

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil alenak (12.05.2025 22:25)

• Autor: gabca

Datum: 12.05.2025 22:32

p1120488.jpg
    Další fotografie:

Alenko, zítra ti ji vyfotím. Je spíš taková sloupovitá než do široka. Možná je dost natěsno s ostatními keři a ještě pod lípou.

Není to žádný obr, ale roste a pokvete taky flower smiley

Vpředu mám ještě Lanart a Pink beauty a ty taky extra nerostou, tam zas mají chudinky konkurenci v lípě. No, nemají to tady holky lehké u nás grinning smiley Na druhé fotce jsou jen pruty od Pink beauty.

Jo a ještě mám vlastně Eskimo. Obě mi trochu ty bílé při tom mrazíku namrzly -ohnědly.

No a když už jsme u těch kalin, tu obyč mám taky. Už je mega grinning smiley

• Autor: maguska

Datum: 12.05.2025 22:57

20250512_134827.jpg
    Další fotografie:

Dnes jsem byla kouknout na trhu Pod Kaštany, s prázdnou jsem neodesla,koupila 2 karafiátky, muškát, jahody plato 10ks Rumba a 3ks Ostary

• Autor: Pinka

Datum: 15.05.2025 11:02

Magu, taky ještě pokukuju v obchodech, ale ne, letos končím, i když budu muset dokoupit vřesy, několik mi jich přes zimu nejspíš uschlo . Ale to až na podzim.

• Autor: kordula

Datum: 15.05.2025 17:38

Tak dnes jsme byly s kamarádkou v ÚO

Já tedy nic nechci, ale proč bych se nejela podívat.

Tak mám dvě modré vějiřovky, muškát zonale červený a ještě nějakou blbost. Kavyl měli jen jeden ,velký za 270,- ,tak to tedy ne.

• Autor: Betas

Datum: 16.05.2025 16:39

32e7f9c2-b952-42a8-ad17-f98a03e7d10a.jpeg

Prosim dotaz - vcera jsem si koupila svuj prvni koniklec, zatim jsem se mu vyhybala, protoze ma rad zasadito. Ale okouzlil me bily hlavne temi odkvetlymi chocholkami, takze to s nim chci zkusit. Ted si teprv o nem neco nacitam, ale nevim, jestli po odkvetu zatahuje, jako treba okrasne maky..? Nekde pisou, ze ano a jinde to vubec nezminuji.. dekujiii

Datum: 16.05.2025 19:37

Nezatahuje, já ho stříhám zjara, když začíná pučit. Má pěkné listí.

Datum: 17.05.2025 15:04

Byla jsem dnes na zahradnických trzích ve Ctěnicích. No abych nešla s prázdou, tak alespoň netřesk, takový ještě nemám. Zahradnických nadšenců hodně. Fousovo zahradnictví bylo zaplněno lidmi. Zklamalo mne značení, ale tj. u něj normální. Nad pivoněmi jsem stála a pitvala. Byly i itohy, ceny označené 750, pak jsem šla s jednou ke kase a cena byla 980, nechtěla jsem dávat takovou cenu, tak jsem odložila. Byly bylinné většinou cedulky 280 i s poupaty, ale to značení mi nevyhovovalo, tak nic. Informace o trvalkách dávali až při placení po dlouhé frontě, strašný systém za mě. Jinak ve stáncích v parku klasika muškáty, ledovky, kopřivy apod. Jo růže anglické i Škápíkovi z Moravy, u nich byly krásné stromkové růžičky, drobnokvěté. Řež prodávali dřevité pivoně, ty tam roubují. Ještě že zahrada je zaplněná, nad některými dnešními cenami žasnu. Jo přivezli pivoně - mloky od Kuříka, cena 980, drobné, tak 3 roky jsem jim dávala do květů, můžu se ale mýlit. Vyčerpala jsem info. winking smiley

Datum: 17.05.2025 17:09

Aleno diky za zajimavou reportaz. Vyskakuji na me porad na FB, tak me to tez lakalo, ale mam to daleko. Podle jeho lakadel a reklamy to vypadalo velmi zajimave...

Datum: 17.05.2025 20:04

Betas, oni tam byly zajímavosti, spíše jsem šla na kuk, ten trh mi přišel slabší, letničky mám ze Světí, vyloženě pokoukat, max. zajímavou pivoni. Dohledávat na mobilu info o kytkách se mi nelíbí, někteří to dělali. Systém, jinak. Trh si představuji jinak. smiling smiley

• Autor: JaniV

Datum: 17.05.2025 21:22

Taky děkuju za reportáž ze Ctěnic.Za pokoukání to určitě stálo,ale ty ceny...Ještěže mám zahradu plnou,nekupuji už nic.Docela mě chytlo pěstování ze semínek,to jsem dřív vůbec neuměla.

Datum: 17.05.2025 22:23

Docela by me zajimalo pokoukat i tam na tu jejich vysadbu kolem a uvnitr zamku. Loni na podzim to nejak predelavali a vypadalo to veeelmi zajimave thumbs down

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.