![]() |
středa 21. května, 04:22 Svátek má Monika
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Kytičky pro radost - nákupy
Taky na Floru nejedu. Moc toho už nekupuju, muškáty mám koupené, seju afrikány a cinie, jinak se mi většina přesévá, práce až až.
Když jdu s kocourem na veterinu, je to kousek a jdu kolem dvou prodejen květin. V pondělí jsem si koupila, protože jsem m nikde nebyla/ Flora, Polsko / begonii boliviano ? ,pěknou za 75,-.mám sice od loňska ,ale jedna asi nepřežila, tedy asi jsem ji ulomila , byla slaboučká. Tak snad se letos zase zadaří.
Byly jsme s kámoškou v sobotu na výletě u Žižku. Kámoška tam nechala skoro 3 litry, ja jen jeden
Koupila jsem si sazaník, máte některá? Fotka z mobilu je máznutá.
Pak nějaký trvalky, kuklíky samozřejmě, nějakou astru, Liriope ( podzimní modřenec ), pak ještě tavolu kalinolistou, ale rašící do oranžova, a jednu heucheru.
To jsou ale zajímavé a nebezpečné výlety.

Sazaník nemám, ale byla jsem na návštěvě, tam byl velký a prý od Žižků...ale nic o něm nevím...líbil...
Gabčo co dělá kalina Onondaga? Začíná mi nakvétat, fešanda. Krásnou mám i sum.snowflake, musím nafotit.
Byla jsem ve Světí, tak tradiční velké begonky, ale kytí bylo k prodeji hodně, velký výběr.
Lákal by mne výlet do Ctěnic. Květinové slavnosti v zámecké zahradě dne 17.5. , tam budou špeky určitě.
Alenko, zítra ti ji vyfotím. Je spíš taková sloupovitá než do široka. Možná je dost natěsno s ostatními keři a ještě pod lípou.
Není to žádný obr, ale roste a pokvete taky
Vpředu mám ještě Lanart a Pink beauty a ty taky extra nerostou, tam zas mají chudinky konkurenci v lípě. No, nemají to tady holky lehké u nás
Na druhé fotce jsou jen pruty od Pink beauty.
Jo a ještě mám vlastně Eskimo. Obě mi trochu ty bílé při tom mrazíku namrzly -ohnědly.
No a když už jsme u těch kalin, tu obyč mám taky. Už je mega
Dnes jsem byla kouknout na trhu Pod Kaštany, s prázdnou jsem neodesla,koupila 2 karafiátky, muškát, jahody plato 10ks Rumba a 3ks Ostary
Magu, taky ještě pokukuju v obchodech, ale ne, letos končím, i když budu muset dokoupit vřesy, několik mi jich přes zimu nejspíš uschlo . Ale to až na podzim.
Tak dnes jsme byly s kamarádkou v ÚO
Já tedy nic nechci, ale proč bych se nejela podívat.
Tak mám dvě modré vějiřovky, muškát zonale červený a ještě nějakou blbost. Kavyl měli jen jeden ,velký za 270,- ,tak to tedy ne.
Prosim dotaz - vcera jsem si koupila svuj prvni koniklec, zatim jsem se mu vyhybala, protoze ma rad zasadito. Ale okouzlil me bily hlavne temi odkvetlymi chocholkami, takze to s nim chci zkusit. Ted si teprv o nem neco nacitam, ale nevim, jestli po odkvetu zatahuje, jako treba okrasne maky..? Nekde pisou, ze ano a jinde to vubec nezminuji.. dekujiii
Nezatahuje, já ho stříhám zjara, když začíná pučit. Má pěkné listí.
Byla jsem dnes na zahradnických trzích ve Ctěnicích. No abych nešla s prázdou, tak alespoň netřesk, takový ještě nemám. Zahradnických nadšenců hodně. Fousovo zahradnictví bylo zaplněno lidmi. Zklamalo mne značení, ale tj. u něj normální. Nad pivoněmi jsem stála a pitvala. Byly i itohy, ceny označené 750, pak jsem šla s jednou ke kase a cena byla 980, nechtěla jsem dávat takovou cenu, tak jsem odložila. Byly bylinné většinou cedulky 280 i s poupaty, ale to značení mi nevyhovovalo, tak nic. Informace o trvalkách dávali až při placení po dlouhé frontě, strašný systém za mě. Jinak ve stáncích v parku klasika muškáty, ledovky, kopřivy apod. Jo růže anglické i Škápíkovi z Moravy, u nich byly krásné stromkové růžičky, drobnokvěté. Řež prodávali dřevité pivoně, ty tam roubují. Ještě že zahrada je zaplněná, nad některými dnešními cenami žasnu. Jo přivezli pivoně - mloky od Kuříka, cena 980, drobné, tak 3 roky jsem jim dávala do květů, můžu se ale mýlit. Vyčerpala jsem info.
Aleno diky za zajimavou reportaz. Vyskakuji na me porad na FB, tak me to tez lakalo, ale mam to daleko. Podle jeho lakadel a reklamy to vypadalo velmi zajimave...
Betas, oni tam byly zajímavosti, spíše jsem šla na kuk, ten trh mi přišel slabší, letničky mám ze Světí, vyloženě pokoukat, max. zajímavou pivoni. Dohledávat na mobilu info o kytkách se mi nelíbí, někteří to dělali. Systém, jinak. Trh si představuji jinak.
Taky děkuju za reportáž ze Ctěnic.Za pokoukání to určitě stálo,ale ty ceny...Ještěže mám zahradu plnou,nekupuji už nic.Docela mě chytlo pěstování ze semínek,to jsem dřív vůbec neuměla.
Docela by me zajimalo pokoukat i tam na tu jejich vysadbu kolem a uvnitr zamku. Loni na podzim to nejak predelavali a vypadalo to veeelmi zajimave