sobota 21. září, 03:28 Svátek má Matouš
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Dělená strava
Diskutujte!
Rádi vaříte, nebo naopak vyšíváte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Lilkové bruschetty - kytičky
[fresh.iprima.cz]
Našla jsem super recept na této adrese: lilkové bruschetty
Re: Lilkové bruschetty - kytičky
ROHLÍKY, PLETÝNKY, HOUSKY Z DOMÁCÍ PEKÁRNY - kytičky
Je to recept na přípravu těsta v domácí pekárně.
Do pekárny dáváme ve stejném pořadí jak je psané.
250 ml vody
špetka cukru ( fruktozy )
1 lžička soli
3 lžíce oleje
2 lžíce Solamylu
500 g hladké mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
Zapneme pekárnu na přípravu těsta.
Potom už s těstem pracujeme jak jsme zvyklé. Uděláme pletýnky, rohlíky nebo suky, bochánky. Na plechu necháme ještě 30-40minut kynout a pak šupnem do trouby.
Pak pomašlujeme jen žloutkem, či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při 220°C / cca 10 minut, pak stáhneme teplotu na 170°C a dopečeme, až mají zlatou barvu.
DOBROU CHUŤ
LOUPÁKY Z DOMÁCÍ PEKÁRNY - kytičky
300 ml vody
100 ml oleje
100 g fruktozy
trochu soli
1 žloutek
600 g hladké mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
Re: Tmavé KAIZERKY - kytičky
25Og žitné mouky
150g polohrubé mouky
100g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička fruktózy
5g suš. droždí
200 - 250 ml sojového mléka
70g oleje
100g sojové smetany(sušené)
semínka lněná nebo sezamová
Zpracujeme v domácí pekárně na program TĚSTO
Po vykynutí rozdělíme na 8 dílků
Upleteme
Předehřejeme troubu
Na plechu s pečícím papírem necháme asi 15 minut ještě kynout
Potřeme žloutkem a posypeme semínky
Re: Tmavé KAIZERKY - kytičky
těch 100g sušené smetany je tam zbytečně, jsou dobré i bez toho...
Karlovarský knedlík ze zvířecího chleba
Karlovarský knedlík ze zvířecího chleba
1 hrnek (1/4l sušeného mléka)
1/4l tekuté mléko
3 lžíce zvířecí strouhanky
2 žloutky
Zvířecí chleba(množství asi jako za 2 housky)
sůl, nasekané bylinky( já dala petržel )
Sníh ze 2 bílků
Zvířecí chleba nakrájíme na kostky, přidáme žloutky, sůl , strouhanku a suš. mléko. Zalijeme vlažným tekutým mlékem. Promícháme a nakonec přidáme sníh.
Vymazala jsem si 3 hrnečky máslem, vysypala zvířecí strouhankou a do 3/4 hrnku jsem dala směs knedlíku. Dala do hrnce ,aby byla voda nad polovinu hrníčku. Přiklopila poklicí a vaila jsem 30 minut. Potom jsem vyndala hrnky z hrnce , obkrojila a knedlíky mi krásně z hrníčku vypadly.Po vychladnutí se hezky krájí.
Ze zbytku těsta jsem zkusila dát do alobalu, přes to fólii a zabalit do bonbonu. Vařila jsem od doby varu 25 minut.
Zvířecí chleba..............je v receptech, nevím na jaké straně, ani nevím kdo ho tam vkládal, kdo nechce hledat . :3 vejce,10 dkg mandlí, 10 dkg strouhaného křenu, 10 dkg syrové drůbeží mleté, drcený kmín.
Přeji všem dobrou chuť
(Dana)
Re: Dělená strava - recepty
CHLÉB Z TROUBY.
3 hrnky hladké mouky(může se dát po hrnku -špaldová,chlebová,celozrná),11/2 lžičky soli,1 lžička kmínu-já dávám drcený.,1a1/2 hrnku vody,1/2 lžicky-1celá sušeného droždí.
V míse smícháme sypké suroviny,přidáme vodu a opět promíchámeMísu s těstem přikryjeme a necháme kynout 8-12 hod(já zadělám večer a ráno peču.Těsto vyndáme z mísy na pomoučněný vál a několikrát přehneme strany a necháme tak půl hoďky kynout.Mezi tim rozpálime troubu i s hrncem na 180-200 stupňů ,bochník vložíme do hrnce a přikryjeme poklicí.Takto pečeme 30 minut,pak poklici sundáme a pečeme ještě 20 minut.(já to raděj peču na 180).poté chleba polozim na mřížku vychladnout.
Re: Dělená strava - recepty
Dana ten chlebik nema chybičku dik za ten recept
Re: Dělená strava - recepty
Maková buchta
Postup:
1 hrnek mléka – nejlépe makového, návod na přípravu zde: [www.varimezdrave.cz]
1 hrnek – mletého máku, 3/4 hrnku – cukru krupice, 2 hrnky – polohrubé mouky, 1 balíček – prášku do pečiva, 3 lžíce – olej, lžička skořice
Pak už jen stačí vše smíchat..(přidala jsem ještě makové mléko, jelikož to bylo příliš hutné)…vylejeme na plech s pečícím papírem a pečeme zhruba 20 min. v předehřáté troubě.
Jen pár poznámek- mléko jsem použila sojové a přišlo ho tak o maličko víc- cca 1 1/4 hrnku- ale to je podle nasakavosti maku a mouky.
Cukr jsem použila fruktozovovanilkový asi tak slabou 1/2 hrnku- pro mě i méně, ale to je dle chuti.
Pekla jsem v dortové formě .
Moučník je velice vláčný a je možné i prokrojit a pomazat pikantní marmeládou nebo povidlím.
Re: Dělená strava - recepty
Makovomrkvový koláč.
Nastrouhám 3 mrkve najemno, přidám cca 3 lžíce maku, 3 lž.kokosu a3 lžíce když mám mleté ořechy nebo mandle- když ne dám víc kokosu., 1 lžíci kakaa, skořici. Přidám 4 žloutky a kapku mléka/ to je dle šťavnatosti mrky/ a ušlehám sníh ze 4 bílků. Toho mléka jen trochu- těsto je hutnější a přidáním bílků sice zřídne, ale celkově je hutnější.
Dám do dort. formy a peču 1/2 h na 180 st..
Díky té mrkvi a kokosu je velice vláčná a já si jí ji rozdrobím do jogurtu/ jakoby místo vloček/.
Re: KÁVOVÝ DORTÍK-ZVĚŘ
KORPUS.....
Vyšleháme 3bílky přidáme 2lžíce fruktozy(pokud chcete sladší přidejte o lžíci)-žloutky-lehce rychle prohodíme-kakao holandské-špetku sody.Vše lehce promícháme.Těsto vylijeme do dortové formy vyloženým a vymazným máslem peč.papírem.Pečeme v předehřáté troubě 180c 8_12min dle trouby.
NÁPLN.....
TVAROH-JOGURT-SMETANA-SLADIDLO-(FRUKTOZA)ROZPUSTNÁ KÁVA-ŽELETINA DR. OETKR ZA STUDENA.
Nápln si uděláme dle chuti já dala celý tvaroh ve vaničce-půl holandie-půl deci smetany(nešlehané)vyšleháme -dochutíme-nakonec zašleháme želatinu.(v 100ml vlažné vody řádně vyšleháme prášek)
Vylejeme na schládlý korpus(papír necháme)a dáme dobře vychladit do lednice.
ŽELATINA JE NA 700ML NÁPLNĚ tak si hlídejte množství at ztuhne.Samo můžete udělat jen z vyšlehané smetany se zakysankou,kdo jede volný graf může si udělat korpus světlý do trarohu mixnout nějaké ovoce-nahoru poslkádat ovoce a ještě zalít čirou želatinou.Variací je spousta DOBROU CHUT
Re: Dělená strava - recepty
Ahoj všichni,mam prosbu jsem teprve tyden nově na dělené stravě,mam dotaz můžu kaiserky a tmave pečivo z obchodu nebo musim jen pect doma???Díky moc a hodně štěstí pri našem hubnutí!! Jana
Re: Dělená strava - recepty
haskova9 prosím nepiš příspěvky sem do receptů, pokud nechceš přímo vložit recept. Tady ti stejně nikdo neodpoví. Svoje dotazy směřuj do diskuze DĚLENÁ STRAVA LENKY KOŘÍNKOVÉ 8 . Díky za pochopení.
(Dana)
Re: Dělená strava - recepty
ZVIŘECI CHLEBIK.
3 vejce-zvlášť bílek-tam přidám troch sody a vyšlehám tuhý sníh.
100g tvarohu
100g mletych mandlí
lžici suš mléka
sůl,kmín
Žloutky rozšlehám se solí,pak přidám sůl kmín(trošku)znova zašlehám,pak mandle s tvarohem a suš.mlekem,prošlehám a pak lehce vmíchám sních.Naleju do formičky(srnčí hřbet)-dát pečící papír a do vyhřáté trouby já dala na 200 asi deset minut a pak dvacet minut na 140. Měla jsem horkovzduch.Na vršku trochu tmavší.
Re: Dělená strava - recepty
PALAČINKY - kytičky
500ml rostlinného mléka
200 - 300g hl. mouky smíchané s celozrnnou - já dávám půl na půl
1pol. lžíce oleje
špetka soli
Smažím na teflonové pánvi úplně bez oleje. Ta první se potrhá, ostatní už jsou ok. Může se pak nasladko nebo naslano.
Taky jde píct palačinky na peč. papíru v troubě.
Dobrou chuť