Karlovarský knedlík ze zvířecího chleba

Autor: Jarus, Datum: 02.03.2014 16:16

Karlovarský knedlík ze zvířecího chleba


1 hrnek (1/4l sušeného mléka)

1/4l tekuté mléko

3 lžíce zvířecí strouhanky

2 žloutky

Zvířecí chleba(množství asi jako za 2 housky)

sůl, nasekané bylinky( já dala petržel )

Sníh ze 2 bílků


Zvířecí chleba nakrájíme na kostky, přidáme žloutky, sůl , strouhanku a suš. mléko. Zalijeme vlažným tekutým mlékem. Promícháme a nakonec přidáme sníh.

Vymazala jsem si 3 hrnečky máslem, vysypala zvířecí strouhankou a do 3/4 hrnku jsem dala směs knedlíku. Dala do hrnce ,aby byla voda nad polovinu hrníčku. Přiklopila poklicí a vaila jsem 30 minut. Potom jsem vyndala hrnky z hrnce , obkrojila a knedlíky mi krásně z hrníčku vypadly.Po vychladnutí se hezky krájí.

Ze zbytku těsta jsem zkusila dát do alobalu, přes to fólii a zabalit do bonbonu. Vařila jsem od doby varu 25 minut.

Zvířecí chleba..............je v receptech, nevím na jaké straně, ani nevím kdo ho tam vkládal, kdo nechce hledat . :3 vejce,10 dkg mandlí, 10 dkg strouhaného křenu, 10 dkg syrové drůbeží mleté, drcený kmín.

Přeji všem dobrou chuť mls smiley mls smiley mls smiley mls smiley

 

Galerie:
karlovarský knedlík ze zvířátkového chleba 001.jpg karlovarský knedlík ze zvířátkového chleba 002.jpg karlovarský knedlík ze zvířátkového chleba 003.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 05.05.2024 11:40
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/karlovarsky-knedlik-ze-zvireciho-chleba/read.php?1,219768,1114621#msg-1114621