Karlovarský knedlík ze zvířecího chleba
1 hrnek (1/4l sušeného mléka)
1/4l tekuté mléko
3 lžíce zvířecí strouhanky
2 žloutky
Zvířecí chleba(množství asi jako za 2 housky)
sůl, nasekané bylinky( já dala petržel )
Sníh ze 2 bílků
Zvířecí chleba nakrájíme na kostky, přidáme žloutky, sůl , strouhanku a suš. mléko. Zalijeme vlažným tekutým mlékem. Promícháme a nakonec přidáme sníh.
Vymazala jsem si 3 hrnečky máslem, vysypala zvířecí strouhankou a do 3/4 hrnku jsem dala směs knedlíku. Dala do hrnce ,aby byla voda nad polovinu hrníčku. Přiklopila poklicí a vaila jsem 30 minut. Potom jsem vyndala hrnky z hrnce , obkrojila a knedlíky mi krásně z hrníčku vypadly.Po vychladnutí se hezky krájí.
Ze zbytku těsta jsem zkusila dát do alobalu, přes to fólii a zabalit do bonbonu. Vařila jsem od doby varu 25 minut.
Zvířecí chleba..............je v receptech, nevím na jaké straně, ani nevím kdo ho tam vkládal, kdo nechce hledat . :3 vejce,10 dkg mandlí, 10 dkg strouhaného křenu, 10 dkg syrové drůbeží mleté, drcený kmín.
Přeji všem dobrou chuť