Je to recept na přípravu těsta v domácí pekárně.
Do pekárny dáváme ve stejném pořadí jak je psané.
250 ml vody
špetka cukru ( fruktozy )
1 lžička soli
3 lžíce oleje
2 lžíce Solamylu
500 g hladké mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí
Zapneme pekárnu na přípravu těsta.
Potom už s těstem pracujeme jak jsme zvyklé. Uděláme pletýnky, rohlíky nebo suky, bochánky. Na plechu necháme ještě 30-40minut kynout a pak šupnem do trouby.
Pak pomašlujeme jen žloutkem, či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při 220°C / cca 10 minut, pak stáhneme teplotu na 170°C a dopečeme, až mají zlatou barvu.
DOBROU CHUŤ