sobota 27. dubna, 11:08 Svátek má Jaroslav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Zavařování
Tu sušenou mám rok doma a neodvážila jsem se ji použít, vypadá divně dávat to sušený roští na jídlo. Já ráda krájím cibuli čerstvou, jsem asi divná. Jinak hlásím druhý 5 kg pytel (od nové sklizně ) úspěšně spěje ke dnu a to jsem několikrát brala i váženou protože byla malá a líbila se mi:-)
Re: Zavařování
Re: Zavařování
Těch sušených cibulí je povícero druhů. Občas Lidl a Ikea má běžně suchou ale už jakoby usmaženou. Lidl to mívá když je americký týden. Sypou to na hamburgery. Pak je jen usušená a to je zase docela dobrá věc na vaření v rodinách, kde má někdo trochu problémy se žlučníkem nebo zažíváním.Něco podobného je sušený nebo granulovaný česnek. Při sušení se z cibule dostanou silice, které jsou vlastně hlavní příčinou potíží a bez cibule se vaří blbě. Ale platí jen pří mírnějším postižení.
Je to taky hodně o zvyku.Třeba na čočku nebo hrachovou kaši mi vyhovuje ta sušená smažená. Přijde mi to míň mastný.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Zavařování
Aha tak na čočku si cibuli nedávám jim ji holou ani nekyselim.
Re: Zavařování
Sirup z kdoulí, necelé 4l
Až budu příští rok hledat, najdu tady
2 kg nastrouhaných kdoulí, celkem necelá dvě kila cukru a trochu kyseliny citronové, možná 20 g. Příště asi míň. Nechat stát třeba 5 dní - ztratí zoxidovanou barvu a trochu kvasí (u první dávky kvašení nebylo). Předpokládám, že je to jako s rybízem - co kvasí, to neželíruje. Tmavá barva v pravo je želé.