pátek 4. října, 07:00 Svátek má František
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Zavařování
Gábi mám ten hrnec co Lada a višně jsem dělala 85 st. na 10 minut. Třešně bude to samé.
Myslíte, že bych si ho měla na starý kolena ještě pořizovat? Není to žádná láce, tak nevím, jestli do toho jít nebo ne?
Mám stejný problém,říkám si totiž,že když jsem ho neměla tenkrát ,co se zavařovalo o 106,tak teď na tu trochu to nemá ani cenu.
Já nejsem ani schopná nalepit na sklenice cedulky. Sice jsem mívala jednotlivé druhy džemů v různých papírových krabicích a ty byly popsané, ale časem se to vždycky pomíchá, jak je přendávám, když se zásoby krátí... Potom zkoumám, jaký druh obsahu tam je.
Já zavařovací hrnec nemám, ale přeju si ho. Letos máme výročí, tak jsem chlapovi říkala, že by mi ho mohl koupit. beztak je to pro všechny, že jo? Ale tak nějak jsem už vloni dost zavařovala, i letos, tak by se vyplatil. tak třeba,.....
Ten Lady vypadá dost dobře.
Věrko, to já si k těm krásným víčkům kouopila i popisky ( 92 ks za 76 ,- ), víčka 20 ks za 140,-, s poštovným asi za 312,-, ale nekup to.
tenhle zavařovací hrnec je z Lidlu a fakt . Nakládám do něj i bezinky květ na š´távu a pak to v něm i vařím a slévám do sklenic. Paráda.
Koukala jsem do Lidl shopu a nemají ho. Moc o něm přemýšlím
měli ho teď v červnu myslím za1700,-. Koukala jsem na něj, že je pořád stejný.
Já jsem ho koupila předloni mamce právě v Lidlu a je to super věc. Nemusí se hlídat teplota, jen se nastaví a je hotovo. Má vypouštěcí kohoutek, takže ani vyprazdňování není pak obtížné.
Hodím si to hlavou. Je pravda, že poslední roky zavařuji jak ovoce, tak hlavně zeleninu (ačkoču, okurky apod)
Náš starý hrnec má někdo neznámý vypůjčený... Když nevíme, komu jsme půjčili, sám se po letech neozve
Koukám na ty hrnce. Ty hodně drahé pípnou, když je dosažena nastavená teplota. Jak to poznám u těch "levných"?
Nevím, jestli mamce pípne nebo ne, ale asi to ani není třeba. Dá tam sklenice, zapne požadovanou teplotu i čas, jak dlouho to v ní má být, pak se to asi samo vypne. To se jí musím zeptat, ale hodně si ho pochvalovala. Stál asi cca 2 000, možná ani ne celé.
Spike, dáš tam vodu, ale té vodě nějakou dobu trvá, než dosáhne požadovanou teplotu, takže ty musíš nějak zjistit, zda tam ta teplota vody už skutečně je a teprve od toho okamžiku začínáš odpočítávat čas zavařování.
Drahuško, tady je ta diskuze o zavařovacím hrnci z Lídlu [www.week.cz]