|
|
neděle 17. května, 01:18 Svátek má Aneta
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Zavařování
Děkuju ti za typ, já Thermáček mám a vařím s ním hrozně ráda, líbí se mi jak je tam všechno rychle a nemusím mít hodně nádobí
Ale zavařování jsem v něm ještě nezkoušela, přitom letos máme tolik švestek, asi to budu muset prubnout 
Tak přeci jenom jsem musela vyzkoušet nový víčka. Ostružino - malinová marmeláda je nejspíš poslední.
Dneska taky byla kámoška, tak jsem ji zase dvě dala a koukám, že už jich tam moc nemám.
Dnes mi přišla na Fb nabídka od spolužačky, že si ode mě odkoupí. Když já je radši daruju. Mám radost, když chutná.

To vypadá zajímavě. Některé recepty mě zaujaly.
[www.oetker.cz]
[www.oetker.cz]
Ten sirup je zajímavý, ale ten s čokoládou mě osobně nezaujal. Jsem vždycky celá zježená, když někde, kromě dortů, zmrzlin apod, vidím dávat čokoládu nebo ještě hůř, její náhražky a když vidím v TV, jak si mažou nutellu na chleba, zvedá se mi žaludek, jako by tam jedli zvratky

Gabčo, tak jak mají rcp. na levandulový sirup, tuším že Honza PM dával kdysi podobný (samo bez Dr. Oetkera) na růžový - z okvětních plátků. Nezkoušela jsem.
Mně se chuťově líbí to extra broskvové pyré a hruškový sirup se skořicí. To bych snad mohla i vyzkoušet. Hrušek je na stromě dost a kupodivu i přirůstají i když už netuším z čeho.
Švestky mi s čokoládou nějak neladí. Ty mám spojené s mákem.
tak jsem dnes udělala dvě dávky povidel. Jednu dávku v troubě a druhou v hrnci na plotně. Ta z trouby bude zas jak kámen, tak ji pak rozmixuju tou druhou z hrnce, páč bude asi trochu řidká. Ještě mě čeká červená řepa a letos končím
Regino, to mě taky ladí s mákem, ale letos mě nejdřív překvapilo, jak si rozumí švestky s perníkem (dělala jsem podle nějakého receptu na Velikonoce perníčky slepované povidly), až pak mi došlo, že se přece prodávají perníčky s povidly a je to klasika a moc dobrá, i ta čokoláda tam je a ladí to dobře všechno dohromady.
Perníčky s povidly mám nejradši
Na perníčkách je. Souhlas. I to docela dobře ladí. Ale pokud bych já mohla, tak bych je brala bez čokolády. Nejsem zrovna čokoládová. Někdy i třeba z Míši čokoládu odlupuju.Pardoxně mi zase víc třeba chutná pařížská šlehačka než normální. Chutě jsou neuvěřitelně variabilní věc.
Vím, že není žádná věda zavařit švestky. Ale já mám nová víčka a sklenice, tak vám je jdu ukázat.
Ségra pravila, že jsem správně ujetá.
No to teda jsi!
Obdivuji, že si dáš takovou práci nejen se zavařováním, ale ještě tomu dáváš krásné balení.
Je to okumilé.
Zavařuji hodně, ale takhle pěkné sklenice s víčky nemám. 
Gabco, to je přímo zavařovací poezie.
Škoda sníst.