středa 20. května, 05:38 Svátek má Zbyšek
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Konzervace
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Konzervace
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..

Autor: Libi

Zavařování

Datum: 01.10.2007 09:33

zavařujete klasicky v hrnci (a jak dlouho) nebo v troubě (to jsem zatím nezkoušela), ale je to prý rychlejší než v hrnci, poté co jsem zavařila už nespočet skleniček s houbama, bych třeba zkusila i tu troubu, jen nevím jak confused smiley

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 8 z 21
  • Re: Zavařování

Datum: 17.08.2022 16:49

U nás tyhle alkoholový ovocný likéry nikdo nepožije. To by bylo v špajzu sto let.

• Autor: Reklama

Re: Zavařování

Datum: 17.08.2022 19:27

A já jsem začala péct v troubě švestková povidla, některé s cukrem a pro sebe za použití sladidel. Ty jsou horší chuti, ale lepší než nic. Švestky se letos urodily, meruňky zmrzly a broskve byly na celém stromě jen čtyři. A švestková povidla, to je mňamka -denně je snídám mazané na chleba. mls smiley mls smiley mls smiley

• Autor: alenak

Datum: 17.08.2022 22:43

Já zase snídám meruňkový džem, to máme chutě winking smiley , samé mňamky. Povidla už jsem dělala v troubě minulý týden, ze 2 kg.

Bezinky je džem dobrý, je s tím víc práce, přidávám 1/2 kg na 1 bezinek, želírfix 2 .1, koření - skořice, badyán a hřebíček, nakonec panáka rumu. Aronii jsem dělala džem podobně, hodně barví. Nejsem na sladké likéry, nikdy jsem to moc nepila, ale aronie mě dostala. Ta její hořkost je specifická. Na1 kg aronie zasypat 1/2 kg cukru a zalít rumem. Měla jsem 40%. Na měsíc louhovat, po měsíci přilít schladlou svařenou vodu s kávovou lžičkou kys. citronové, schladlé zalít a opět měsíc ponechat. Pak to teprve scedím. Tím, jak se přidá voda, není to takové lepidlo. Kuličky jsou voňavé z rumu, to jsem si přidávala do jogurtu a naházela při pečení do piškotového těsta, k tomu šlehačku mls smiley. Tak se vše sdělá. Z bezinek vylouhovaných tak možná ještě uvařit džem. Samé dobroty. winking smiley

Datum: 17.08.2022 23:18

Holky tak snídat co vy snídáte to bych nedala já tak sardinky, kyselé ryby a podobně:-). Sladké bych neustála.

Datum: 17.08.2022 23:27

grinning smiley, proč ne, Jájo, jednou jsme byli na dovolené a přinesli nám k snídani rybičkovou pomazánku, hned se mi udělalo zle a snídaně jsem zrušila, pak jsme chodili do místní pekárny na kávu a koláčky, grinning smiley

• Autor: bosk

Datum: 18.08.2022 10:33

alenak napsal(a):

grinning smiley, proč ne, Jájo, jednou jsme byli na dovolené a přinesli nám k snídani rybičkovou pomazánku, hned se mi udělalo zle a snídaně jsem zrušila, pak jsme chodili do místní pekárny na kávu a koláčky, grinning smiley

To já můžu všechno grinning smiley sladké i slané i tu pomazánku bych zvládla.

• Autor: Manca

Datum: 30.08.2022 12:38

Mám takový dotaz. Dělám rajčatovou čalamádu a v receptu se píše, že se dá horké do sklenic, nechá vychladnout a pak se zavařuje. Je to vychladnutí k něčemu dobré?

Datum: 30.08.2022 13:00

Podle mě není, pak se bude sklenice opět zahřívat...., ty co někdy píší rcp. tak moc políbení praxí nejsou....taky mi spoustu rcp přijde zbytečně pracné a hodně nádobí z toho... winking smiley

Datum: 30.08.2022 13:50

Já letos radši zavařuju, ale rovnou horké. Dávám do normálního hrnce s trochou vody. Protože než to naplním, občas zamatlu sklenici... Taky sklenice nenahřívám. Tak aby to bylo sterilní. Na jaře budu vědět.

Ty rajčata daly ale dost práce. Bylo jich v kyblíčkách tak 8 litrů odhadem. Pak oloupat, vyndat semínka. 4 cibule, palička česneku, střední cuketa, čtvrt malé dýně a svařilo se na necelé dva litry. Chuť výborná rajčatová, může se dát rovnou na těstoviny. Na dva obědy eye rolling smiley. Ještě dám do části cuketu.

Datum: 10.06.2023 00:01

img_20230607_090939.jpg

Bezová šťáva

• Autor: iriska

Datum: 10.06.2023 13:29

Taky se na ní chystám thumbs down

• Autor: gabca

Datum: 16.06.2023 19:35

354767025_798331661922522_9179790782819319650_n.jpg
    Další fotografie:

Zatím první várka bezové šťávy ( už mám naloženo další ) a marmeláda ze 2 kg jahod.

Datum: 16.06.2023 19:53

img_20230616_170626.jpg
    Další fotografie:

Gábi Ty si ty etikety děláš sama? thumbs down

No a já už mám taky naloženo. Hnala jsem honem natrhat květy, hnaly se mraky, nakonec spadly 4 kapky angry smiley

• Autor: gabca

Datum: 16.06.2023 20:06

Irisko nedělám. Koupila jsem přes net, ale minimální cena objednávky byla 500. Tak jsem jich koupila asi za 800,- grinning smiley

Ale jahůdkový pomalu mizí.

Mám vše možné, jablíčka, třešeň, borůvky, ostružiny, meruňky, švestky, rybíz....i houby.

Datum: 16.06.2023 20:15

Aha, jsou super thumbs down. A jdou dobře sloupnout?

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil iriska (16.06.2023 20:16)

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Konzervace (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.