|
|
středa 20. května, 05:38 Svátek má Zbyšek
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Zavařování
U nás tyhle alkoholový ovocný likéry nikdo nepožije. To by bylo v špajzu sto let.
(výška 360 m.n.m.)
A já jsem začala péct v troubě švestková povidla, některé s cukrem a pro sebe za použití sladidel. Ty jsou horší chuti, ale lepší než nic. Švestky se letos urodily, meruňky zmrzly a broskve byly na celém stromě jen čtyři. A švestková povidla, to je mňamka -denně je snídám mazané na chleba.

Já zase snídám meruňkový džem, to máme chutě
, samé mňamky. Povidla už jsem dělala v troubě minulý týden, ze 2 kg.
Bezinky je džem dobrý, je s tím víc práce, přidávám 1/2 kg na 1 bezinek, želírfix 2 .1, koření - skořice, badyán a hřebíček, nakonec panáka rumu. Aronii jsem dělala džem podobně, hodně barví. Nejsem na sladké likéry, nikdy jsem to moc nepila, ale aronie mě dostala. Ta její hořkost je specifická. Na1 kg aronie zasypat 1/2 kg cukru a zalít rumem. Měla jsem 40%. Na měsíc louhovat, po měsíci přilít schladlou svařenou vodu s kávovou lžičkou kys. citronové, schladlé zalít a opět měsíc ponechat. Pak to teprve scedím. Tím, jak se přidá voda, není to takové lepidlo. Kuličky jsou voňavé z rumu, to jsem si přidávala do jogurtu a naházela při pečení do piškotového těsta, k tomu šlehačku
. Tak se vše sdělá. Z bezinek vylouhovaných tak možná ještě uvařit džem. Samé dobroty.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Holky tak snídat co vy snídáte to bych nedala já tak sardinky, kyselé ryby a podobně:-). Sladké bych neustála.
To já můžu všechno
sladké i slané i tu pomazánku bych zvládla.
Mám takový dotaz. Dělám rajčatovou čalamádu a v receptu se píše, že se dá horké do sklenic, nechá vychladnout a pak se zavařuje. Je to vychladnutí k něčemu dobré?
Podle mě není, pak se bude sklenice opět zahřívat...., ty co někdy píší rcp. tak moc políbení praxí nejsou....taky mi spoustu rcp přijde zbytečně pracné a hodně nádobí z toho...
Já letos radši zavařuju, ale rovnou horké. Dávám do normálního hrnce s trochou vody. Protože než to naplním, občas zamatlu sklenici... Taky sklenice nenahřívám. Tak aby to bylo sterilní. Na jaře budu vědět.
Ty rajčata daly ale dost práce. Bylo jich v kyblíčkách tak 8 litrů odhadem. Pak oloupat, vyndat semínka. 4 cibule, palička česneku, střední cuketa, čtvrt malé dýně a svařilo se na necelé dva litry. Chuť výborná rajčatová, může se dát rovnou na těstoviny. Na dva obědy
. Ještě dám do části cuketu.
Bezová šťáva
Taky se na ní chystám
Zatím první várka bezové šťávy ( už mám naloženo další ) a marmeláda ze 2 kg jahod.
Gábi Ty si ty etikety děláš sama?
No a já už mám taky naloženo. Hnala jsem honem natrhat květy, hnaly se mraky, nakonec spadly 4 kapky
Irisko nedělám. Koupila jsem přes net, ale minimální cena objednávky byla 500. Tak jsem jich koupila asi za 800,-
Ale jahůdkový pomalu mizí.
Mám vše možné, jablíčka, třešeň, borůvky, ostružiny, meruňky, švestky, rybíz....i houby.
Aha, jsou super
. A jdou dobře sloupnout?