![]() |
středa 2. července, 04:12 Svátek má Patricie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Zavařování
Elo, dělám to leta a moc nám to chutná, mám pak ráda s tatarkou
Nakládané zelí + červená řepa
2,5 kg zelí
2,5 kg červené řepy, předem uvařené, nastrouhané (vařím v mikrovlnce, v igel. sáčku polít vodou a hlavně propíchat řepu)
0,5 kg cibule
lák -
4 velké lžíce soli
45 dkg cukru
0,5 l octa
1,5 l vody, drcený kmín
Suroviny smícháme a zalejeme horkým lákem, necháme schladnout, vychladlé plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut při 80 st.C.
Díky, díky moc. Tenhle určitě vyzkouším
.
To je skvělý recept,musím to udělat.Já peču řepu v troubě zabalenou do alobalu.
Řepu se zelím dělám podobně jako Alena.Letos to bylo u nás jako ve Frutě,kečup,rajčata na rajskou,čalamáda,okurky,kapie,hrušky,hrušková marmeláda.Ještě budu dělat tu č.řepu se zelím a zelí na kysání.
jj- až se zima zeptá , co jste dělaly v létě
já budu odpovídat - jezdila jsem po doktorech 
Kájo, přivezou Ti holky. Podívej na ty super houby co u Vás rostou.
Mám z nich mindrák
mladí byli na Horní Bečvě. . tam toho bylo tolik , že Silva musela zavelet dost!! jedeme domů . dnes řízečky a něco nakrájeno . ale více nechci - nějak mi to přestalo chutnat a dědek houby nejí vůbec.
(výška 360 m.n.m.)
Já jsem navařila povidla z 20 kg švestek, z toho bylo asi 5 kg z naší zahrady a zbytek jsem musela koupit. Já je vlastně nevařím, ale suším v troubě. Výsledek je v dia provedení s přídavkem kyseliny. Takto uvařená povidla se nekazí. A tím končím zavařování. Strouhaná jablka mám ještě od loňska
Děvčata, SOS, jak dlouho tak pečete jablečná povidla?
Ze 2 kg? Mám je tam něco málo přes dvě hodiny a přijde mi, že už budou.
Jsem je dlouho nedělala.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Já peču dost dlouho až jsou hodně hustá
Jájo a zavařuješ je ještě?
Gabčo, jablková nedělám,ale pečená švestková, třešňová, hrušková ... nezavařuju. Poze radím, dostatečně namačkat., aby nebylo v esklenici moc bublinek. Plnit horké, víčka chládnutím přilnou ke sklenici.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Dělám to jako Ela někdy dám navrch rum.
Gabčo, dělám je často. Musíš na to kouknout, aby byla úplně hustá, čas neodhadnu, záleží na troubě.
Já dělám jablková povidla bez míchání. Po naplnění do sklenic se nesterilují, můžeš navrch kápnout rum (ale nemusíš), mohou se povázat celofánem. Koření nepřidávám, jsou moc dobrá i tak, ale je to na tobě.
5 kg jablek oloupat, nakrájet na drobno, popř.nastrouhat (já krájím)
přidat 1/4 l octa a 1 kg cukru (krupice nebo krystal)
nechat přes noc nebo až 24 hod.
vařit na kraji plotny nebo na sporo v troubě asi 5 hod., můžeme přerušovat, uvařit během 2 dnů
nesmí se zamíchat, pak se nepřipálí, až na konec důkladně promíchat - jsou pak téměř bez kousků.
Nekazí se.
jo já taky a pak je doluju ze sklenice
. Málem jsem zlomila i lžíci. Pak jsem je v mixeru rozmixovala s rumem, aby se daly použít.