středa 20. května, 05:45 Svátek má Zbyšek
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Konzervace
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Konzervace
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..

Autor: Libi

Zavařování

Datum: 01.10.2007 09:33

zavařujete klasicky v hrnci (a jak dlouho) nebo v troubě (to jsem zatím nezkoušela), ale je to prý rychlejší než v hrnci, poté co jsem zavařila už nespočet skleniček s houbama, bych třeba zkusila i tu troubu, jen nevím jak confused smiley

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 11 z 21
  • Autor: iriska

Re: Zavařování

Datum: 21.07.2023 15:16

Diky winking smiley

• Autor: Reklama

• Autor: alenak

Datum: 21.07.2023 15:42

Irisko, teď to po sobě čtu, chybí mi tam napsáno gelfix 2-1, rybíz dělám bez gelfixu, na černý bez to chce.

Datum: 21.07.2023 20:30

Jasně winking smiley

• Autor: LadaB

Datum: 25.07.2023 10:38

Bezovou marmošku dělám, míchám s rybízem.

Datum: 22.08.2023 17:31

Dnes jsem udělala z ostružin a OK. Pěkně ztuhla thumbs down

Datum: 22.08.2023 18:23

Jé Irisko, z ostružin jsem dělala dnes taky.

Datum: 22.08.2023 20:19

Je výborná, postupně dozrávají tak budu dělat ještě. Dcera je má letos nějaké obří eye popping smiley

Datum: 22.08.2023 20:55

Teď po deštích taky nějak narostly. Nejdřív jsem povařla a pak pasírovala, nemají rádi zrníčka...pak jsem dala gelfix a je vynikající, ale je s tím práce proti jiným....

• Autor: babkaela

Datum: 22.08.2023 21:49

No, ostružinovou jsem dělala včera ... a ještě budu. Taky povařit, přepasírovat. Dostala jsem předloni na vánoce tenhle pasírovač [www.tescoma.cz] ... loni jsem si na něj vzpomněla až při pasírování rajčat - jinak maliny a ostružiny a angrešt přes síto. Letos jsem vytáhla zavčasu - polovina práce a s mojí lenošnou rukou je tohle výhra.

Datum: 22.08.2023 21:59

Elo, díky za tip. Dělám přes síto, si říkám, že mi to stačí a už žádné "krámy" do kuchyně nechci. Šlo by i na rybíz? dík.

Datum: 22.08.2023 22:38

Alenko, rybíz jsem nezkoušela, nemáme ho zas až tolik ... ale i ostružiny jsem nepřed trochu povařila. Syrové nemám vyzkoušeno.

Ty dírky na tom nejjemnějším jsou opravdu malé, jestli propadlo pár semínek (měla jsem k ostružinám i trochu malin v mrazáku bo nestálo za to vařit zvlášť a nesnědly by se, přece to nevyhodím, že) z malin, ale opravdu jen trošku, proč by nešel rybíz. Měla jsem 3 kg přepasírovaného a to už je docela znát jestli jen točíš kličkou nebo musíš zabrat stěrkou nebo něčím jiným abys přetlačila.

Teď se znovu dívám na odkaz a rajčata pasírují bez předváření ... návod jsem samozřejmě nečetla stydlin smiley .

Datum: 22.08.2023 22:43

Iriska chválí tenhle [www.megaknihy.cz] ... pokud jsem se spletla, Iriska mne snad opraví, díky.

Datum: 22.08.2023 22:54

alenak napsal(a):

Teď po deštích taky nějak narostly. Nejdřív jsem povařla a pak pasírovala, nemají rádi zrníčka...pak jsem dala gelfix a je vynikající, ale je s tím práce proti jiným....

Já projela mašinkou a OK

Datum: 22.08.2023 22:57

Jojo je to on

babkaela napsal(a):

Iriska chválí tenhle [www.megaknihy.cz] ... pokud jsem se spletla, Iriska mne snad opraví, díky.

Datum: 23.08.2023 22:23

obrzek7_2.jpg

Alenko, vybralas který bude lepší ? Ten Irisčin mají teď v akci u Tescomy.

Velmi mi připomíná náš prastarý Tutti frutti (asi je někde schovaný - syslíci se syndromem chudoby - až jednou nebudu, kluci stejně vyhází). jenže ten byl robusnější. Rybíz do něj se dával i se stopkami, bez nich nelisoval. Dokonce i na angrešt jsme museli vždy přidat angreštové lístky. Táta dělával po 50 l víno z červeného i bílého rybízu, mamka na tom lisovala šťávu na černorybízový sirup za studena. Angreštové (u nás se říkalo srstkové) víno bylo velice zvláštní - zrosolovatělo tak, že se dalo jíst lžičkou. Přebytky veškerého ovoce (samo, švestky šly do pálenice, ty co byly nadbytečné - jinak sušené, povidlí, ve vlastní šťávě na buchty, kompoty) jsme vozili do výkupu, dobrý přivýdělek na tehdejší dobu, taky padaná jablka - nic nepřišlo nazmar, v celé dědině. Jen zeleného angreštu jsme prodávali až 4 metráky. Ach jo, vzpomínky. Mám pocit, že dnes by se s tím nikdo nebabral.

Na fotce již historická fronta před výkupnou - a to jsme nebyly zrovna velká dědina.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Konzervace (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.