sobota 27. dubna, 11:45 Svátek má Jaroslav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Konzervace
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Konzervace
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Libi
Status:

Zavařování

Datum: 01.10.2007 09:33
 
zavařujete klasicky v hrnci (a jak dlouho) nebo v troubě (to jsem zatím nezkoušela), ale je to prý rychlejší než v hrnci, poté co jsem zavařila už nespočet skleniček s houbama, bych třeba zkusila i tu troubu, jen nevím jak confused smiley

Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 18 z 20
  • Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 09.09.2023 07:33
     

    Eli, tebou chválené mololapky jsou účinné. Mám i feromonové jako obdélníčky ale mololapky vedou. thumbs down

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil ''.phorum_html_encode('regina.mocova@gmail.com').'' (09.09.2023 07:34)
     
  • Autor: Reklama

    Re: Zavařování

     
     
  • Autor: Pinka
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 09.09.2023 14:35
     

    Já ted´ jen cpu jablka do sklenic, je mi líto, aby skončily jen na kompostu a ve sběráku.

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 09.09.2023 16:24
     
    img_20230909_155857.jpg

    Úroda červené řepy, ostatní korálky šly na kompost. To nemá ani cenu zavařovat angry smiley

     
  • Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 10.09.2023 07:23
     

    Pinko, to dělám taky i když se peče minimálně. To se sní vždycky.

     
  • Autor: Manca
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 13.09.2023 22:43
     
    img_20230913_182004.jpg
    Další fotografie:

    Děláte někdo něco ze šípků? Velkoplodý je přezrálý, ale ještě budou obyčejné. Jednou jsem je asi pitvala na omáčku, párkrát byl čaj, jinak nic. Četla jsem cosi o sirupech, vařený, za studena... Naložila jsem tohle do cukru a nechám se překvapit. Jabkovicí to ostatně můžu zalít kdykoli. Vlastně likér jsem taky jednou dělala.

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 14.09.2023 13:19
     

    Mančo, TAK dělá šípkové víno ... já se nikdy neodhodlala k tomu, abych šípky zpracovala ... nemám velkoplodé.

     
  • Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 14.09.2023 13:52
     

    Mě velkoplodé dozrávají letos udělám marmeládu na omáčku a nějaké usuším. Teď jsem zpracovala 5 kg ostružin na džem a to je letos vše co jsem ze zahrady zachránila, letos ptáci všechno sežrali.

     
  • Autor: Manca
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 14.09.2023 15:55
     

    Jo právě že toho letos moc není, tak došlo na dřín a šípky grinning smiley

    Pár jablek bude a hrušky na buchtu a deset kdoulí na čaj.

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 14.09.2023 16:09
     

    Velkoplodé šípky nemám, tak jsem kdysi sušila plané na čaj. Byly moc dobré. Ale nemůžu si stěžovat na neúrodu, bylo jak co, nějaké jablka, hrušky ještě budou. Horší to mám s cibulí. Takovou bídu si nepamatuju, myslím setou cibuli, sazečka je, ale té se dává kousek. Musím si pohlídat akce na cibuli. winking smiley

     
  • Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 14.09.2023 16:43
     

    Neumím si představit pěstovat cibuli na zimu. Kupujeme 5 kg pytel jednou za 14 dní a tak tak vycházíme. To bychom jí muselo mít hektar

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 14.09.2023 17:19
     

    Jajo, co vaříš, že máš doma takovou spotřebu cibule?

     
  • Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 14.09.2023 17:50
     

    Já nevím úplně normálně pro dva:-), jsme masožravci stydlin smiley

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 14.09.2023 21:14
     



    alenak napsal(a):

    Musím si pohlídat akce na cibuli. winking smiley

    Alenko, nevím jak u vás, ale v brněnském Globusu je momentálně akce - říkají tomu z kamionu či tak nějak - krouhárenské zelí, česnek, cibule ...

    Já dávám víc sazečky, takže mám asi vystaráno, letos byla docela slušná ... i česnek (sázela jsem až v půlce února stydlin smiley )

    Jinak opravdu zahrada je letos velký propadák .. asi věděla, že jsem letos nějak zpomalený film a zavařovat se mi opravdu nechce.

     
  • Autor: Manca
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 14.09.2023 22:53
     

    Soused byl na samosběru kousek od nás (ne u Olomouce, jak to bylo i ve zprávách...), přivezl si 60 kilo. Něco rodičům, něco manželčiným, loni měl 90. Já jsem posledních pár let vařila s cibulí málo, aby kojence nebolela bříška, nevím jestli pomohlo. Ale jak se dá do jídla cibule, má chuť. I cuketa, s tou jsem dělala letos slaný koláč a chutnal. Ale chce to tak třetinu cibule, dvě třetiny cukety. Nebo jenom cibuli...

     
  • Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 15.09.2023 10:32
     

    Cibule je základ vaření a chutí. Já jsem fakt na ni ujetá. Já kupuju v Polsku i drahou šalotku to je moje láska, mít ji dost vařila bych jen s ní.

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Konzervace (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.