sobota 27. dubna, 11:45 Svátek má Jaroslav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Zavařování
Eli, tebou chválené mololapky jsou účinné. Mám i feromonové jako obdélníčky ale mololapky vedou.
Re: Zavařování
Re: Zavařování
Já ted´ jen cpu jablka do sklenic, je mi líto, aby skončily jen na kompostu a ve sběráku.
Re: Zavařování
Úroda červené řepy, ostatní korálky šly na kompost. To nemá ani cenu zavařovat
Re: Zavařování
Pinko, to dělám taky i když se peče minimálně. To se sní vždycky.
Re: Zavařování
Děláte někdo něco ze šípků? Velkoplodý je přezrálý, ale ještě budou obyčejné. Jednou jsem je asi pitvala na omáčku, párkrát byl čaj, jinak nic. Četla jsem cosi o sirupech, vařený, za studena... Naložila jsem tohle do cukru a nechám se překvapit. Jabkovicí to ostatně můžu zalít kdykoli. Vlastně likér jsem taky jednou dělala.
Re: Zavařování
Mančo, TAK dělá šípkové víno ... já se nikdy neodhodlala k tomu, abych šípky zpracovala ... nemám velkoplodé.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Zavařování
Mě velkoplodé dozrávají letos udělám marmeládu na omáčku a nějaké usuším. Teď jsem zpracovala 5 kg ostružin na džem a to je letos vše co jsem ze zahrady zachránila, letos ptáci všechno sežrali.
Re: Zavařování
Jo právě že toho letos moc není, tak došlo na dřín a šípky
Pár jablek bude a hrušky na buchtu a deset kdoulí na čaj.
Re: Zavařování
Velkoplodé šípky nemám, tak jsem kdysi sušila plané na čaj. Byly moc dobré. Ale nemůžu si stěžovat na neúrodu, bylo jak co, nějaké jablka, hrušky ještě budou. Horší to mám s cibulí. Takovou bídu si nepamatuju, myslím setou cibuli, sazečka je, ale té se dává kousek. Musím si pohlídat akce na cibuli.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Zavařování
Neumím si představit pěstovat cibuli na zimu. Kupujeme 5 kg pytel jednou za 14 dní a tak tak vycházíme. To bychom jí muselo mít hektar
Re: Zavařování
Jajo, co vaříš, že máš doma takovou spotřebu cibule?
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Zavařování
Já nevím úplně normálně pro dva:-), jsme masožravci
Re: Zavařování
Alenko, nevím jak u vás, ale v brněnském Globusu je momentálně akce - říkají tomu z kamionu či tak nějak - krouhárenské zelí, česnek, cibule ...
Já dávám víc sazečky, takže mám asi vystaráno, letos byla docela slušná ... i česnek (sázela jsem až v půlce února )
Jinak opravdu zahrada je letos velký propadák .. asi věděla, že jsem letos nějak zpomalený film a zavařovat se mi opravdu nechce.
Re: Zavařování
Soused byl na samosběru kousek od nás (ne u Olomouce, jak to bylo i ve zprávách...), přivezl si 60 kilo. Něco rodičům, něco manželčiným, loni měl 90. Já jsem posledních pár let vařila s cibulí málo, aby kojence nebolela bříška, nevím jestli pomohlo. Ale jak se dá do jídla cibule, má chuť. I cuketa, s tou jsem dělala letos slaný koláč a chutnal. Ale chce to tak třetinu cibule, dvě třetiny cukety. Nebo jenom cibuli...
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Zavařování
Cibule je základ vaření a chutí. Já jsem fakt na ni ujetá. Já kupuju v Polsku i drahou šalotku to je moje láska, mít ji dost vařila bych jen s ní.