pátek 26. dubna, 16:10 Svátek má Oto
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Zavařování
Kdybych měla rajčata sušila bych v tomhle létě na slunci a pak zalila olivovmo olejem, okořenit a to je slast
Re: Zavařování
Re: Zavařování
Nemám je ráda sušené a manžel o ně také nestojí. Mám doma darovanou skleničku už rok..
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Zavařování
Já za ně utratím majlant :-), každý máme jinou chuť.
Re: Zavařování
rajčata sušený nee a ani zavařený. Jen čerstvý ze zahrádky.
Re: Zavařování
Irisko, my je klasicky zavařovat nechceme. Také by nám nejely, jen zelené, zavařené, ale rajčatové pyré, které pak můžu použít do špaget nebo do plněných lilků.
Jajo, tak to je. Co člověk, to jiná chuť
Re: Zavařování
Já rajčata sušila loni a postupně jsem je uzobávala, až to vypadalo, že než uschnou, nezbyde už žádné.
A včera jsem dávala sušená pokrájená rajčata do téhle "nádivky" a moc mi chutná, když kousnu do kousku toho rajčete.
Bylo to inspirované tímto receptem, ale místo cukety byly maličké růžičky květáku, olivy a slaninu jsem vynechala, přidala dost bylinek a sníh ze zbylých bílků od předešlého dne.
100 g slaniny nebo špeku
100 g cibule
5 vajec
20 g psyllia (lze případně vynechat)
50 g sušených rajčat
10 černých oliv bez pecky
1 hrst lístků čerstvé bazalky
sůl
pepř
Na pánvi si opečte nasucho slaninu nakrájenou na malé kostičky. Jakmile je krásně křupavá, vyberte ji z pánve a ve výpeku orestujte dorůžova mírně osolenou cibuli nakrájenou na nudličky. Opečenou cibuli smíchejte se slaninou a nechte vychladnout.
Nastrouhejte nahrubo (klidně včetně slupky) cukety. Osolte je (zarovnanou lžičkou soli), nechte je chvíli pustit vodu a pak je opravdu pečlivě vymačkejte. Buď přes síto nebo zabalené do čisté utěrky. Mačkejte, dokud z nich vytéká byť jen kapka vody.
Vychladlou opečenou slaninu a cibuli smíchejte s vymačkanou cuketou, přidejte vejce rozmixovaná s psylliem (to u Whole30 varianty vynechte), nakrájená okapaná sušená rajčata, olivy na kolečka, pár lístků bazalky nadrobno a špetku pepře.
Směs vylijte na menší plech vyložený pečícím papírem (výška "těsta" by měla být 1-2 cm) a pečte na 180 °C přibližně 20 minut do zezlátnutí.
Po upečení placku nakrájejte na kousky. Podávejte teplé i studené, ozdobené pár lístky čerstvé bazalky. Zajímavým doplněním může být bylinkové pesto.
Re: Zavařování
Nějak moc zdravé - pro mne
Re: Zavařování
Nakonec budu ještě dělat čalamádu. Dokoupila jsem zelí a cibuli a zítra se do toho pustím.
Kdo to všechno bude baštit, to jsem zvědavá
Re: Zavařování
Možná, že by posloužil stejně, ale aronie má spoustu vitamínů a je mimořádně zdravá, tak myslím, že jsem s ní nic nezkazila .
A škoda, že mám jen malý keřík, ten džem, co doporučuje HanaK, bych určitě zkusila, to může být mňamka . Tak až mi aronie poporoste .
Re: Zavařování
Evin, nezkazila určitě. Ale asi bych při omezeném množství aronie udělala džem a vodku bych ponechala vodkou. Zahájila den maličkým panáčkem a toastíkem nebo jogurtem s aronií.Když nejezdíš, není to žádný problém.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Zavařování
Pokud někdo chcete džemik, udělám vám ho. Já džem dělám, ale nejím. Jeřabin mám půl stromů, už jsem je nechávala ptákům. Dělala jsem jen šťávu, ta je moc dobrá.
Re: Zavařování
Děkuju ti za typ, já Thermáček mám a vařím s ním hrozně ráda, líbí se mi jak je tam všechno rychle a nemusím mít hodně nádobí Ale zavařování jsem v něm ještě nezkoušela, přitom letos máme tolik švestek, asi to budu muset prubnout
Re: Zavařování
Tak přeci jenom jsem musela vyzkoušet nový víčka. Ostružino - malinová marmeláda je nejspíš poslední.
Dneska taky byla kámoška, tak jsem ji zase dvě dala a koukám, že už jich tam moc nemám. Dnes mi přišla na Fb nabídka od spolužačky, že si ode mě odkoupí. Když já je radši daruju. Mám radost, když chutná.
Re: Zavařování
To vypadá zajímavě. Některé recepty mě zaujaly.
[www.oetker.cz]
[www.oetker.cz]
Re: Zavařování
Ten sirup je zajímavý, ale ten s čokoládou mě osobně nezaujal. Jsem vždycky celá zježená, když někde, kromě dortů, zmrzlin apod, vidím dávat čokoládu nebo ještě hůř, její náhražky a když vidím v TV, jak si mažou nutellu na chleba, zvedá se mi žaludek, jako by tam jedli zvratky