![]() |
pondělí 30. června, 23:27 Svátek má Šárka
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Zavařování
Nějak moc zdravé - pro mne
Nakonec budu ještě dělat čalamádu. Dokoupila jsem zelí a cibuli a zítra se do toho pustím.
Kdo to všechno bude baštit, to jsem zvědavá

Možná, že by posloužil stejně, ale aronie má spoustu vitamínů a je mimořádně zdravá, tak myslím, že jsem s ní nic nezkazila
.
A škoda, že mám jen malý keřík, ten džem, co doporučuje HanaK, bych určitě zkusila, to může být mňamka
. Tak až mi aronie poporoste
.
Evin, nezkazila určitě. Ale asi bych při omezeném množství aronie udělala džem a vodku bych ponechala vodkou.
Zahájila den maličkým panáčkem a toastíkem nebo jogurtem s aronií.Když nejezdíš, není to žádný problém. 
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Pokud někdo chcete džemik, udělám vám ho. Já džem dělám, ale nejím. Jeřabin mám půl stromů, už jsem je nechávala ptákům. Dělala jsem jen šťávu, ta je moc dobrá.
Děkuju ti za typ, já Thermáček mám a vařím s ním hrozně ráda, líbí se mi jak je tam všechno rychle a nemusím mít hodně nádobí
Ale zavařování jsem v něm ještě nezkoušela, přitom letos máme tolik švestek, asi to budu muset prubnout 
Tak přeci jenom jsem musela vyzkoušet nový víčka. Ostružino - malinová marmeláda je nejspíš poslední.
Dneska taky byla kámoška, tak jsem ji zase dvě dala a koukám, že už jich tam moc nemám.
Dnes mi přišla na Fb nabídka od spolužačky, že si ode mě odkoupí. Když já je radši daruju. Mám radost, když chutná.

To vypadá zajímavě. Některé recepty mě zaujaly.
[www.oetker.cz]
[www.oetker.cz]
Ten sirup je zajímavý, ale ten s čokoládou mě osobně nezaujal. Jsem vždycky celá zježená, když někde, kromě dortů, zmrzlin apod, vidím dávat čokoládu nebo ještě hůř, její náhražky a když vidím v TV, jak si mažou nutellu na chleba, zvedá se mi žaludek, jako by tam jedli zvratky

Gabčo, tak jak mají rcp. na levandulový sirup, tuším že Honza PM dával kdysi podobný (samo bez Dr. Oetkera) na růžový - z okvětních plátků. Nezkoušela jsem.
Mně se chuťově líbí to extra broskvové pyré a hruškový sirup se skořicí. To bych snad mohla i vyzkoušet. Hrušek je na stromě dost a kupodivu i přirůstají i když už netuším z čeho.
Švestky mi s čokoládou nějak neladí. Ty mám spojené s mákem.
tak jsem dnes udělala dvě dávky povidel. Jednu dávku v troubě a druhou v hrnci na plotně. Ta z trouby bude zas jak kámen, tak ji pak rozmixuju tou druhou z hrnce, páč bude asi trochu řidká. Ještě mě čeká červená řepa a letos končím
Regino, to mě taky ladí s mákem, ale letos mě nejdřív překvapilo, jak si rozumí švestky s perníkem (dělala jsem podle nějakého receptu na Velikonoce perníčky slepované povidly), až pak mi došlo, že se přece prodávají perníčky s povidly a je to klasika a moc dobrá, i ta čokoláda tam je a ladí to dobře všechno dohromady.
Perníčky s povidly mám nejradši
Na perníčkách je. Souhlas. I to docela dobře ladí. Ale pokud bych já mohla, tak bych je brala bez čokolády. Nejsem zrovna čokoládová. Někdy i třeba z Míši čokoládu odlupuju.Pardoxně mi zase víc třeba chutná pařížská šlehačka než normální. Chutě jsou neuvěřitelně variabilní věc.