![]() |
čtvrtek 6. února, 17:05 Svátek má Vanda
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Vánoční cukroví - pečené
Alenko, je to to samé, jen navrch jsem dala brusinku. Chutnala jsem to s rozinkou, oříškem a víc mi chutnala ta rozinka. Brusinka by měla být ještě pikantnější. Musí se péct opravdu slabě do růžova, aby se moc nevysušily, pak jsou výborné.
S tím těstem se dělá teda parádně.
Tu bílkovo ořechovou hmotu jsem plnila zdobícím sáčkem.
Jo a ořechů je 20 dkg jako cukru.
Gabčo, tak jsem vyhrabala rcp. a mám to samé, pouze pečení mám na 150 st.C. Mám zmražený černý rybíz, možná to vyzkouším, ale já budu péci až od soboty a pokrátím letos dávky....možná
Už mám skoro pečeno, na čtvrtek jsem si nechala už jen plněné ořechy (tedy ono je to nejpracnější cukroví, tak to nemůžu kombinovat s ničím jiným, i tak budu mít práci na celý den).
Dnes jsem si snad vybrala tradiční spálený jeden plech cukroví (odnesly to marokánky). Peču už třetí den a už toho mám tak akorát, tedy spíš až nad hlavu.
Dnes jsem dělala kávová zrna a myslela jsem si, že s nepečeným to bude jednodušší. Chyba lávky! Nejvíc se mi nedařilo polít je čokoládou. Když jsem to chtěla máčet, byla jsem celá upatlaná, při polévání se blbě zakryjí všechny strany a ještě je spousta čokolády kolem. Myslím, že jsem je dělala nejen poprvé, ale taky naposled.
Já dnes slepila jen linecké, zadělala na sádlové koláčky a upekla kokosky.
Nevím, zda se pusriti do těch koláčků už dnes....
Dnes jen těsto na rohlíčky a brabantské dortičky. Jinak jsem opět v klidu
Věru na čokoládu je nejlepší použít mašlovačku, tu klasickou z peří.. jinak jsem nikdy nedělala.
Spike . včera jsme taky pekli marokánky.. po vychladnutí se mi zdály nedopečené , tak dědek usoudil , že je dá ještě do trouby. jasně , že je spálil, takže dnes nanovo ..
Gabčo, máš pěkná vykrajovátka.

1 a 2 je stejné těsto, slepené nutelou.
Rumové perníčky (šikovně jsem se vyhnula zdobení)
Vailkové rohlíčky
dnes jsem zdárně dokončila marokánky i s natřením čokoládou . taky jsem slepila polovinu lineckého a naplnila ořechovou nádivkou košíčky. máčela jsem v čokoládě a mám spálené prsty. ještě je ořechové přes mlýnek , ovocný chlebíček a čekají spodky pařížských na naplnění . dnes jsem musela - dcera má na poliklinice v pátek posezení s kolegy. takže každý donese trochu . hlavně::''mami nic nepeč - my si upečeme.". asi kdy, když 2x v týdnu je v práci do šesti a mimo to akce s hraním koled.
Já opět vanilkové rohlíčky pro nemocnou kamarádku. Ještě mám mandle tak budu asi pokračovat
Lasuš, díky za nápad .. noooo, nenaučila jsem se od táty (uměl, hooooooodně dobře) vyrábět mašlovačky
. Nemáme už dlouho husy bo neumím ubezdušit kamarádky, moji dva myslivci jsou v tomhle bodu ku ničemu, nebylo by stejně z čeho vyrábět, klasická mašlovačka se dá ale koupit ... budu muset vyrazit do civilizace.
Abych nebyla úplně mimo ... mám zaděláno od všerejška 7 druhů, nejak jsem se k dnešnímu pečení nedohrabala, a vůbec mne to netrápí.
Holky, čím plníte košíčky?