![]() |
neděle 23. března, 11:22 Svátek má Ivona
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Vánoční cukroví - pečené
Já jsem dnes udělala nepečený-úlky,oříškový kuličky a košíky s oř.hmotou a zalité čokoládou z led.kaštanů.
Toužím po tom reliéfním (embosovaném) válečku... nepoužíváte někdo? Jde to použít asi i na perníky a už není třeba je ani zdobit, vypadají hezky samy o sobě.

Jedna paní měla takto vyválené těsto na linecké a vypadalo to moc hezky.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Perníčky by tím nešly je v nich soda, nic by na nich nebylo. Jedině na ne moc tučné sušenky jinak se to vyrovná, mám ho 3 roky a skoro nepoužívám.
Já zkoušela razítka na sušenky, viz výše. To je podobné těsto jako na linecké a zůstalo to pěkné.
Ten váleček zřejmě funguje stejně. Jen by to ušetřilo tu práci s tiskáním po celé ploše.
Paní to měla použité i na perníky, ale psala tam, že dává minimum sody. Měla to spíš asi jako ozdoby, než na jídlo.
Anavi, ten váleček s potiskem sice nemám, ale byl na keramice a dělaly jsme s tím, bylo to dobrý. Kupovaly to holky za pár korun, že vyzkoušíme a ještě přikupovaly, dopadlo to dobře. Keramika je zavřená, tak Ti nezjistím kde, budu mít v paměti, možná....
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Nechtěla jsem Santu, soby nebo anglický nápis, mám sněhové vločky, bohužel nic moc
Anavi, míííš krásné sušenky ... u nás by ovšem neprošly .... jak jsem si je naučila .... musí být plněné. Závidím Ladě, že peče na pečení .... říkám mnoho let - vánočka a štrůdl - neprojde, chlapy bych v tom nechala klidně, ale nutně potřebuju něco rozdat + vánoční besídka + pečení s Tondou (ono ji to baví čím dál tím míň, ale táta má potřebu, že potřebu má Tonda) - já ještě ani ořechy namleté nemám, ani těsta udělaná, nic ......
Pobavilo mě "táta má potřebu, že potřebu má Tonda"
...znám podobné případy, kdy maminky leckdy pečou kvůli tomu "aby si to dceruška užila" a dceruška je zhnusená už u přípravy těsta
a nebaví jí to ani za mák. Ovšem Ty aspoň takto reálně konstatuješ, dotyčné u toho "nadšené" dcerky fotí a vyvěšují na FB, Instagram a podobné. A když pak člověk zná tu realitu...

U nás projde vlastně jakýkoliv "základ" čili i linecké bez promazání, takže dobrý. Většinou, než jsem se dopracovala ke zdobení a plnění, tak nebylo co zdobit a plnit, pro mě dobrý.

Soby mi nesměj do baráku na ničem!!! Jsem v tomhle úplně umanutá
... nesnesu to na ubrouskách, na utěrkách, na povlečení, ani vykrajovátko...
Prostě ne a ne a ne.
Minule mě potěšilo, když jsem šla někam do Tescomy kupovat vykrajovátka, sob byl zlevněný a ještě ho tam byl plný regál, zatímco ostatní vykrajovátka byla vyprodaná. No ale nebudu si dělat iluze, generace dnešních mladých bude mít přesobováno.
Co naděláme... Anglické nápisy mi vadí taky.
Na vločky jsem koukala v Orionu, moc se mi nepozdávaly. Myslím, že je lepší celistvý vzor, ale to měli jen kytky. To se teď úplně nehodí no..
Asi neodolám a koupím na jaře na velikonoční sušenky.
Vanilkové rohlíčky
Myslivecké knoflíčky s brusinkou
Gabčo, povedly se
. Umíš. Já ještě péct ani nezačala. Včera jsem při sluníčku umyla pár oken, chtělo se mi, dnes ruka nějak stávkuje, v noci bolely obě, fest.
Babička dělala myslivecké knoflíky, ... malé obdélníčky z ořechového těsta, potřené bílkovou polenou a navrch vl. ořech. V troubě se pouze, sušily
Gabčo, neznám... co to na tom je za "směs"?
Gabčo, povedly se
s brusinkou neznám,
mám rcp. na mys. knoflíky - malá kolečka něco jak linecké, ořechová nádivka z bílků a na to vždy lískový oříšek...