![]() |
neděle 23. března, 12:33 Svátek má Ivona
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Vánoční cukroví - pečené
Jajo! Co mi to delas?
Jsem se podivala a sbihaji se mi sliny!
Spike, dekuju, pracny jsem dlouho nedelala, tak si recept rada zapisu. Ale vytlacovanym jsem myslela tycky a kolecka vytlacena na masovem strojku s nastavcem.
Regi, dekuju, toho jsem se obavala. Ma ted jidelnicek dost omezeny, mrzi me, ze zrovna pres ty vanoce. Ale snasi to statecne, beruska.
Jájo, prosím, ptala jsem se na cukroví za trubičkami, cože to máš? Maková srdíčka, díky, kdysi, v dávnověku, než mne postihla alergie na mák (dop.dele a já ho mám tak ráda) jsem dělvála Makové hvězdičky, slepovaly se povidlím a byly
a taky rychle hotové.
A jestli pečeš s párou - taky kdysi psala Iva - Ivik, že curkroví z parní trouby je vyšší level. Chtěla jsem vědět, zda má smysl jít do vyšší třídy.
Za mne by na vánoce stačila vánočka a jablkový štrůdl - ale moje smečka ... jaký si to uděláš.....
Soused včera zabíjel prase, vždycky mu "vlastně" Jirka dělá zabíjačku pár dnů před vánoci, jenže se sousedem (dědek asi ví proč, ale "já nic, to ten druhý") nejsme zrovna kamarádi, tak netuším, zda vánoční cukroví není tlačenka, prejt, škvarky ...
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Elo, nenapadlo mě páru zkusit, příště. To cukroví jsou ruské ořechy, je na ně extra tvořítko do elektriky dostanu ho k Vánocům, tak jsem ho musela vyzkoušet. Na práci dobrý jn jsem to ani neochutnala je v nich krém s domácím karamelem. [www.ruskolobok.cz]
U nás se bude pozítří udit, to je cukroví pro mě:-)
Jájo, díky, super přístoj na pečení
.
A u nás se udilo dnes
, jenže já to nejím - česnek nenene.
Kiko, držím pěsti, aby bylo brzo líp
.
A s omezeným jídelníčkem - pomaloučku, polehoučku začít zkoušet ... každému totiž nedělá dobře něco jiného, mojí mámě dělal zle i suchý rohlík, krupicovou kaši ani náhodou (a tu měla ooooc ráda), ale třeba skopové klobásy jí nedělaly nic.
Syn před pár lety byl po dost ošklivém žlučníkovém záchvatu těsně před vánocemi (žlučník má ale stále) - místo kapra měl pstruha na másle, v br. salátu zakysanku místo majonézy a ne cibuli, jediné cukroví, které mohl a navíc mu dělalo dobře byly - úplně mimo všechny předpoklady, je tam dost koření - perníčky.
Elo, dekuji. Ten pstruh me taky napadl, ryby muze, ale kapra deti moc nechteji.
Snad to pujde, zatim se hodne drzi, ji brambory nebo ryzi s dusenym ci varenym masem. A banany, chleba se sunkou, jogutova mleka a tak.
Kiko, napadlo mě udělat z bílku pusinky, kolečka, tyčky. Na 1 bílek se dává 7 dkg cukru krupice, ze 3 bílků jsou tak 2 plechy. Na peč. papíře, péci na 100 st. asi 1 hod. Můžeš zamíchat na část trochu logru z kafe pro chuť, aby holčina alespoň něco měla. Sníh se nemusí vařit, hlavně dobře vyšlehat.
Viděla jsem v Lidlu mražené file pro děti na vánoce, zda to ještě mají.... dnes jsme měli vinnou klobásu z Lidlu, skvělá, nepraskla, žádný omastek, peču v troubě na papíře spirálky propíchnuté špejlí, na 200st.C.
Aleno, tam mají výbornou klobásu. Mám vyzkoušeno, To je správné cukroví.
Kiko, ještě mě napadlo něco jako jednohubky. Našlehat tvaroh na slano, třeba se šunkou nebo stouhaným sýrem.Pro změnu lze i masovou pomazánku. Libové maso s troškou másla a hodně vyšlehat. Lze i ve sladkém provedení s marmeládou, neměla by mít zrníčka anebo troškou medu. Naparádit to trochu stříkacím pytlíkem. To už skoro vypadá jako cukroví.
Jee, dekuju za tipy, jste skvele!
jsem naprosto vyčerpaná .to pečení už pro mně není . dělala jsem krém do pařížských . až při plnění jsem zjistila , že se mi dobře nerozmíchalo máslo . takže byla ucpaná tryska. naštěstí jsem při dalším plnění sáčku rozmíchala . příští rok už fakt ne. . sice jsem to říkala už loni ...
Letos bylo divný máslo, zůstávaly cucky, nebo krémy tekly, žádné nadšení se nekonalo.
Jajo a které jsi měla? Já dělala mladý krémy do báboviček, měla jsem Halíře, nějak jsem to neřešila. A bez problémů. Dokonce jsem si moc nehrála ani s teplotami, byl fofr, takže jsem si ani tak moc zase nemohla dávat záležet. Možná je to tím. Někdy čím víc se člověk s něčím se..., tak je to horší.
Já měla na krémy Jihočeský jako každý rok.
Já potřebovala šílený kvanta tak jsem na to odkud je máslo moc nekoukala. I teď na stole dost taje, škoda
Podle mojich zkušeností je v másle dost rozdíl, na pečení značka nevadí, do krémů už jo. Halíř je nejlepší, ale dá někdy fušku ho sehnat, ale do krémů jiné nedávám, to mám vyzkoušené.