![]() |
čtvrtek 6. února, 18:10 Svátek má Vanda
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Vánoční cukroví - pečené
Holky, vytahuji skoro aktuální diskuzi, abyste se mohly vyřádit a pochlubit.

ted´se dělá třetí těsto - zítra upečeme. jak píše Alenka- bez nadšení
. už mně to taky nebaví . navíc mně bolí ještě ruka od očkování . dcery : - nepečte . my to napečeme...cha cha- máma hotel . zase problémy . před časem koupené vlašské ořechy z Kaufu . no jo dědek --- nějaký americký hnus , co je cítit stuchlinou - moc ne, ale nepoužitelné .. . ve čtvrtek Zuzka doveze z jižní Moravy od kolegy. ty americké dáme ptákům - pokud se nás uráčí navštívit ..
Teď se ptáků nezbavíte. Já koupila dva vanilkové lusky a vyrábím vanilkový cukr. Dcera chce péct perníčky, tak budeme muset. Nechce se mi nic.
Včera jsem upekla perníčky a ořechové rohlíčky a dnes ráno jsem si udělala těsta.Jsou v lednici,tak některý den je zpracuji.
vanilkové lusky jsou drahé . i po slevě tady 90 kč - tuším v Kaufu . je to plod krásné orchideje.
Já jsem koupila nějak za stovku kus v obchůdku se sušeným ovocem a ořechy, ale byly fakt velké, větší než v pytlíku s kořením.
JÁ jsem zatím v klidu....
Irisko, nápodobně
Jo, vanilka je kráááásná orchidej, liána, docela vzrůstná, několikrát mi kvetla, každý květ však vydrží max. 24 hodin. Opylovat se mi ji nikdy nepodařilo, lusky musím kupovat. Ale, koupím tak jednou za rok, dám do sklenice se šroubovacím uzávěrem, zasypu cukrem, na běžné "buchtové" pečení takhle provoněný cukr stačí, po odebrání vždy cukr dosypu další.
dělám jak Ela, van. cukr taky ve sklenici, mívají v Lidlu 2x ročně vanilkové lusky ve skleněných tubách před svátky vánočními i velikonočními, bylo kolem 60 Kč, možná už víc, ....
Je to sice mimi téma ale to už tak je s Elou vždycky.
Poslala mi před několika roky řízky vanilky. Žije, roste ale zatím nekvetla. Ale i tak mám radost.
Do pečení nenastupuju s žádným zápalem. Mám připravené asi tři druhy těsta a tím to nejspíš skonči.
Všechny jste mě potěšily, nemám díky vám pocit, že jsem v tom osamocený lempl, co ještě s pečením nezačal a žádné nadšení se nekoná. Asi dnes nachystám těsta, ale bude toho umírněně co do počtu druhů i objemu jednotlivých těst.
Dcera se mě ptala, jestli bych nenapekla cukroví za úplatu pro její kamarádky, které u ní moje cukroví ochutnaly. Chviličku jsem zaváhala, ale pak jsem si uvědomila, jak jsem ráda, když pečení zvládnu během dvou dnů a mám od toho klid zase na rok. Dělat to na kšeft by mě fakt nebavilo. Prý by braly i jenom plněné ořechy, jenže právě s těmi je dost práce, dělám jich dost, protože jsou u nás oblíbené. Dělat jich třeba ještě jednou tolik si ani neumím představit.
Njn, se mnou už to lepší nebude
. A u nás už taky poslední tři roky nevkvetla, potřebovala by přesadit .... čas a moje odbíhání .... teď jsem zase OT - šla jsem v 8. uklízet na kachláčích ... mám rozdrbanu zavařeninovou spižírnu - tam jsem potřebovala z kachláčů odnést umyté sklenice od marmelád a kompotů . noooooooo a sedím u PC, zatím jen chvilku, ale musím kmitat - vrátí se dědek z nákupu a bude tvrdit, že u PC sedím furt - uvaří, uklidí se samo, asi, a taky jít dolů za psíma holkama aaa.............
jdu do co dnes vaříte . cestou po schodem tam a zpět jsem si uvědomila, že jsem nedala tip ........
včera dvě těsta . ořechové přes mlýnek a druhé linecké . dnes zdárně za pomocí dědka upečeno a jmenovaný dělá těsto na spodky pařížských . akorát to válení už tak nezvládám - nemám je stejnoměrně silné . ale jo - nespálili jsme nic.
další - odpoledne budou ovocné chlebíčky do srnčího hřbetu . míchá se na mixeru - takže v pohodě. sušinu / fíky , švestky , sultánky , kandované ovoce /už mám nakrájenou , ořechy odpoledne doveze Zuzka. následovat budou košíčky s ořechovou náplní - a to bude asi vše. a Silva upeče nebe v hubě.
to bude na plus 10 kg tělesné váhy stačit .
Zuzana - ta ne. ta trénuje na půlmaraton .. lítá jak šus.
Elo , ta vanilka je úžasná
.